Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Age of Empires 3 lan problem

ZeroPlayer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym zagrać sobie ponownie w aoe3 na multiplayer ale nie mogę.(Wyświetla się komunikat "fail to connect" .) , Mówie że "ponownie" ponieważ grałem już z kumplem i nie było żadnych problemów .

Nasze połączenie do gry wygląda tak :

-Gramy na hamachi

-Dopisujemy +noIntroCinematics OverrideAddress="ip każdy swoje" Override Address="ip każdy swoje"

-Firewall off i aoe3 - zezwalanie przejście przez zaporę na on.

No i reszta już w grze to wiadomo .

Ma ktoś pomysł jak to naprawić?

d35b0db6ad0fd.jpg

Opublikowano

Masz w ogole odblokowana zapore? Zobaczcie czy macie takie patche i przez przypadek gra sie nie zaktualizowala.

random.jpg

Opublikowano

Sprawdźcie też swoje połączenie internetowe czy wszystko macie dobrze podpinane.

1374104818-U732898.png

Użytkownik MPCforum

Opublikowano

Masz w ogole odblokowana zapore? Zobaczcie czy macie takie patche i przez przypadek gra sie nie zaktualizowala.

Firewall to zapora czyli tak . Te same patche itd... (wczoraj jeszcze razem gralismy ;c)
d35b0db6ad0fd.jpg

Opublikowano

Firewall to zapora czyli tak . Te same patche itd... (wczoraj jeszcze razem gralismy ;c)

Przeskanujcie komputer antywirusem i spróbujcie re-instal gry czy macie oryginalne gry?

1374104818-U732898.png

Użytkownik MPCforum

Opublikowano

Przeskanujcie komputer antywirusem i spróbujcie re-instal gry czy macie oryginalne gry?

Skan mojego kompa będzie trwał wieki :D... (staruszek zapieprzony plikami :D) i tak mamy orginały ;)

Jezeli firewall masz off, to sproboj wyczyscic rejestr ze zbednego syfu.

Rejestr czego ? jak to zrobić przy okazji ?
d35b0db6ad0fd.jpg

Opublikowano

Skan mojego kompa będzie trwał wieki :D... (staruszek zapieprzony plikami :D) i tak mamy orginały ;)

No wlasnie, jezeli masz "staruszka zapieprzonego plikami" to byc moze jeden plik z drugim kolizuja ze soba co powoduje wlasnie ten problem, tak jak powiedzialem

przeczysc CCleanerem oraz wyczysc rejestr.

random.jpg

Opublikowano

Rejestr czego ? jak to zrobić przy okazji ?

Możesz np CClanerem usunąć rejestr.

1374104818-U732898.png

Użytkownik MPCforum

Opublikowano

Spróbujcie przez GameRangera się połączyć, jest lepszy od Hamaka.

Także była taka próba i kolega się połączył a ja nie ;/ (czyli problem leży u mnie)
d35b0db6ad0fd.jpg

Opublikowano

Spróbuj odblokować wszystkie porty w modemie na stronie administratora, linku już nie pamiętam, ale to składało się z jakiś numerków IP.

random.jpg

Opublikowano

A wie ktoś jak odblokować porty czy zdjąć firewall z portów za pomocą : Zapora Systemu Windows > Ustawienia zaawansowane i tam coś pododawać . Pamiętam jak robiłem kiedyś coś takiego z Terraria .

d35b0db6ad0fd.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...