Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] "out of system momory"

ibe

Rekomendowane odpowiedzi

Nowicjusz
Opublikowano

Witam

Zakupiłem dziś gre War...Infestation: Survivor Stories. Po pomyślnym zainstalowaniu poprzez steam, uruchomiłem grę. Ku mojemu zaskoczeniu działała, co było dla mnie szokiem. Nie raz nie dwa miałem liczne problemy z instalacją gier. Pełny zadowolenia zrobiłem sobie postać, dałem dalej by wybrać serv. Jednakże moja radość była przedwczesna ze względu na to że po wybraniu dowolnie jakiego servera, gra ładuje się do 100% po czym pojawia sie czarny ekran. Komunikat jaki sie wyskakuje brzmi jak w tytule "Out of system memory".

Nie mam pojęcia o co chodzi. Mam 3gb ram ponoć minimum to 2.

procek : Intel® Core2 Quad CPU Q6600 @ 2.40 GHz

Typ systemu 32bitowy

Win Vista.

Bawiłem się opcjami jakimiś detalami czy innymi "antyelajzingami" nic nie pomaga.

Przeglądałem forum i nie znalazłem nic podobnego do mojego problemu. Jeśli przegapilem prosze o stosowny Link.

Pozdrawiam !!!

Opublikowano

Tam gdzie masz zainstalowanego warz/steam zrób miejsce usuń coś żeby było miejsce.

1374104818-U732898.png

Użytkownik MPCforum

Nowicjusz
Opublikowano

Tam gdzie masz zainstalowanego warz/steam zrób miejsce usuń coś żeby było miejsce.

Tylko że ja mam na wszystkich dyskach od 40 do 250 gb wolnego miejsca. Więc chyba na brak przestrzeni Infestation SS nie bd narzekać :/

Opublikowano

Z tego co przetłumaczyłem to niby masz za mało pamięci systemowej.

1374104818-U732898.png

Użytkownik MPCforum

Nowicjusz
Opublikowano

Spróbuj zaktualizować sterowniki do karty graficznej.

W dalszym ciągu bez zmian...

Dodam kolejną kwestię którą teraz "odkryłem". Po odpaleniu gry i po wywaleniu do puplitu w trakcie wchodzenia na server i zmiennych komunikatach o których już pisałem. Wchodze sobie na steam sprawdzam spojność plikow i zawsze po błędzie mam 4 pliki ktore mi na nowo pobiera, potem sie wszystko zgadza uruchamiam gre ta sie gasi i tak w kółko. Czyli reasumując sprawdzam spojność, 4 zle pliki, sprawdzam drugi raz dla pewności wszystko gra. Następnie odpalam gre i dupa...

Po raz 3 edytuje tego posta bo znowu inny komunikat : "PhysX : out of memory when allocating 208 bytes"

Ewidętnie coś gdzieś nie ma na coś miejsca. Tylko nie bardzo wiem co z tym zrobić...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...