Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

SinglePlayer

FastFlash

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, chciałbym sobie pograć na singleplayer w Minecrafta ale mam z tym problem, na singlu mam lagi, nie wiem dlaczego, na serverach jest normalnie 30/50 fps a na sinlu mam z 10/14, nie mam modow procz OptiFine i wszystkie ustawienia sa ustawione na najmniejsze, czym to moze byc spowodowane?

Opublikowano

Niektóre mapy w multiplayer są dużo mniejsze od zwykłych wygenerowanych na singlu.

Również mam taki problem jak Ty,że na multi śmigam,a singiel mam zlagowany.

Możliwe tak jak u mnie jest,że komputer nie spełnia wymagań gry ; )

Opublikowano

Przeczytałem na innym temacie że to przez mape, bo sie musi generować a na MP jest juz odkryta :>

W sumie z tym generatorem to prawda, ale nie powinno byc lagow skoro mapa sie generuje, masz przycinki na odkrytej mapy, czy gdy tylko idziesz w kierunku

gdzie ona sie generuje?

random.jpg

Opublikowano

Na odkrytej mapie to nie mam, a jak ide w kierunku nie odkrytej to mam, ale zeby mapa sie odkryła to długo zajmuje ;x

Opublikowano

Hmmm, a może tak:

- aktualizacja JAVY

- aktualizacja biblioteki LWJGL

- przeznaczenie więc RAM'u na Minecraft'a

- pozamykać niepotrzebne programy

- użyć GameBoost'era

Może coś pomoże, w innym razie na MPC jest kilka tematów jak zwiększyć FPS w Minecraft i optymalizacja Minecraft'a :).

2cf6pe0.jpg

"Hmm jak by to powiedzieć... Moje pierwsze wrażenie o grupie... Nie lubię was..." - Kakashi

Opublikowano

Parametry mojego kompa które znam:

Procesor: AMD Athlon 3400+ 1.80 GHz

RAM: 2GB

Karta Graficzna: NVidia GeForce 6100 nForce 420

Wiem, sprzet kijowy ale zbieram na nowy :)

Dodam jeszcze że na 1.2.5 było normalnie, grałem na singlu z txt packiem Faithful 32x32, z OptiFine, all na low i z modem MoCreatures i bylo 25/30 FPS, nawet jak chodziłem i zwiedzałem mape, a teraz nie wiem co sie stało ;x

Java jest zaktualizowana, zaktualizuje ta biblioteke za chwile, wiecej RAM'u nie przeznacze bo podobno można tylko od 4GB i wiecej, niepotrzebne programy sa zawsze zamkniete a GameBoostera nie używam dlatego że jak gram w MC z właczonym GB to mam mniej FPS niż z włączonym, nie wiem dlaczego tak mam ale to tylko tak mam przy MC ale np przy LoL'u działa normalnie, niekiedy przez to też mi proces explorer.exe zabiera dużo ramu ( explorer.exe to pulpit ) - nie wiem dlaczego tak mam.

Opublikowano

Do niedawna grałem na podobnym :

Athlon Brton 2500+ (1,8 GHz)

1 GB RAM

NV 6200

Gra single muli bo do single komp obsługuje serwer i klienta. A jak grasz online to tylko klienta. Pokombinuj z parametrami optifine a będzie się dało dość dobrze grać.

tkdy.jpg

Opublikowano

Lagi są i będą tylko wtedy gdy generuje się dalej mapa, jeżeli chcesz poprawić sobie wszystko to kup nowszą kartę graficzną i dokup ram.

random.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...