Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Alsen.pl - Odstąpienie od umowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam takie pytanie które raczej mało ma doczynienia z komputerami ale pisze w tym dziale bo chodzi o sklep komputerowy - Alsen. A wiec: czy ''kupno'' w sklepie internetowym Alsen.pl jest umowa zawarta na odległość czy jest to forma rezerwacji? Czy jesli jest to forma kupna to mogę w ciągu 10 dni odstąpić od umowy bez podawania przyczyny tak? A jeśli jest to forma rezerwacji to muszę wgl iść do sklepu? tzn. mogę się na to wyebac najzwyczajniej ?

Aa zamówiłem odbiór w sklepie stacjonarnym Alsen

W regulaminie doczytałem ze umowa jest zawierana przy odbiorze w sklepie i dało mi to do myślenia

Na poczcie internetowej dostałem wiadomość w której znajdowało się miedzy innymi to :

Jeżeli otrzyma Pani/Pan tę wiadomość po dokonaniu zakupu towaru w sklepie stacjonarnym sieci Alsen,

prosimy uznać poniższą informację za nieaktualną.

I nie mogę do teraz zrozumieć czemu znalazło się tam słowo nieaktualna :O (Czyli towar który kopiłem/zarezerwowałem jest już niedostępny :O?)

A na końcu wiadomości znajdowało się to:

Zgodnie z pkt. 2 Regulaminu Sklepu Internetowego Alsen.pl, w przypadku rezerwacji towaru, Kupujący może nabyć i odebrać towar bezpośrednio w wybranym przez siebie sklepie sieci ALSEN. W tej sytuacji do zawarcia umowy sprzedaży dochodzi z chwilą odbioru towaru w sklepie sieci ALSEN. Sprzedawcą jest w takim wypadku podmiot prowadzący sklep sieci ALSEN. Taka umowa sprzedaży nie jest umową zawieraną przy wykorzystaniu środków porozumiewania się na odległość, nie znajduje więc do niej zastosowania w szczególności pkt 16 Regulaminu (tj. konsumenckie prawo odstąpienia od umowy zawartej na odległość).

Link do regulaminu sklepu internetowego Alsen.pl : http://www.alsen.pl/regulamin.html

Licze na pomoc i jak nie ten dział proszę o przeniesienie do tego ''odpowiedniego":D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...