Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem ze składakiem

Kirito.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupiłem sobie nowe części do komputera i złożyłem je w starej budzie i był problem tego typu że komputer się na sekundę załączał i wyłączał, ale od nowa powpinalem wszystkie kable chodził przez 1 dzień, ale teraz przyszła mi nowa buda, poskladalem wszystko do kupy i znowu ten sam problem co na początku....

Odlaczalem wszystkie części po kolei i sprawdzałem ale nic to nie dało, macie jakieś pomysły?

436951440626370320491.png

Opublikowano

Gtx 770 deus m1 550w i7 4770k msi z87 g45 gaming Zalman z11 plus ssd i HDD do tego 8gb RAM. Jeszcze rano katowalem go na bf3 a po przełożeniu do tego zalmana to po sekundzie wybija

Opublikowano

Może coś źle podłaczyłeś, albo coś dotyka obudowy i jest zwarcie?

Odłącz nagrywarkę, dyski i zobacz czy się bios pokaże.

Być może uszkodziłeś RAM wyładowaniem statycznym, albo MOBO.

W którym slocie masz ramy?

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Opublikowano

Uszkodzenia fizyczne raczej nie wchodzą w grę, bo rano jeszcze komputer działał a przy montowaniu wszystko robiłem delikatnie. Potem spróbuję go rozebrać i poskładać jeszcze raz, bo teraz już jestem zbyt zmęczony, od rana się z nim pieprze

Opublikowano

Jak masz dokładnie?

Włączasz na guziku, pokazuje się coś? jak tak to co.

Jak Ci sie wyłącza, to zasilacz sie nadal kręci (wentylator), powinien sie kręcić, bo m1 ma takie zabezpieczenie.

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Opublikowano

Na monitorze nic się nie wyświetla bo nawet nie ma czasu, bo komputer chodzi całą sekundę. Zasilacz kręci się przez 3minuty po wyłączeniu bo ma taką funkcję bez karty grafiki też się resetuje więc to że zasilacz nie wyrabia odpada. Jeszcze zobaczę co się stanie jak uruchomie go bez dysków

@edit.

Bez dysków nagrywarki i z samą grafiką i ramem też wydupia czyli wychodziloby na to że płyta jest ebnieta to potem poskladam go bez obudowy

Opublikowano

Na płycie mam jeszcze przycisk clear CMOS i czy jak nim zresetuje ustawienia biosu to będą jakieś szanse że komp się odpali? I to trzeba kliknąć na załączonym komputerze czy nie koniecznie?

Opublikowano

Clear cmos czysci ustawienia biosu i tak by procka, jesli go podkrecisz i dasz clear cmos to wroci do standardowych ustawien. Watpie zeby po nacisnieciu dzialalo, odeslij na gwarancje

hohohehehohohihihehehohohuhu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...