Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Varus-The Sneaky Bandit ADC!

Kleas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

110.jpg

Ponieważ był niezwykle honorowym mistrzem łuku, Varus został wybrany na
strażnika świętej ioniańskiej świątyni. Świątynia była siedliskiem
zepsucia, które, jak obawiali się ioniańscy starsi, mogłoby pochłonąć
całą wyspę. Varus z dumą przyjął to stanowisko, gdyż mianowano na nie
tylko najlepszych wojowników. Mieszkał z rodziną w pobliskiej wiosce i
prowadził spokojne życie do dnia, w którym wyspę najechały wojska Noxus.
Zostawiały one za sobą spaloną ziemię, a świątynia leżała na ich
drodze. Varus musiał podjąć decyzję. Honor nakazywał mu bronić świątyni,
lecz bez niego mieszkańcy wioski nie byli w stanie stawić oporu
najeźdźcom. W końcu wybrał swoje obowiązki strażnika. Nie mógł pozwolić,
by zepsucie wydostało się na świat.

Plusy i minusy

-slow
-mocny dmg z Q oraz fajne dobijanie przeciwników
-dodatkowe dmg z hitów z W
-mocne ulti w team fight'ach jak i w pojedynkach 1v1
-od maksymalnego HP przeciwnika , są dodawane % w DMG

-słaby do escape
-postać "papierowa"
-skille polegają na dokładym trafieniu przeciwnika

-manożerny

Skille

1374222460-U545403.pngpasyw - W przypadku zabicia kogoś lub asysty , varus otrzymuje premię do prędkości ataku . Minion ; 20 % ( 3 sek .) Gracz ; 40 % (6 sek . )

1374222653-U545403.png-Varus przygotowywuje się do strzału , gdy osiągnie poziom maksymalny oddaje strzał który zadaje dużo DMG oraz zyskuje sporo zasięgu . Ciekawy skill do dobijania przeciwników .

1374222734-U545403.png-Podstawowe ataki varusa zadają dodatkowe obrażenia magiczne , nakładają również stan , który powoduje rozkład po kolejnej umiejętności Varusa . Fajny bonus do zwykłych hitów Varusa .

1374222887-U545403.png-Varus wystrzeliwuje "deszcz strzał " , który zadaje dodatkowe obrażenia oraz spowalnia przeciwników będącym na nim . Jest to wspomniany wcześniej przeze mnie slow obszarowy .

1374222988-U545403.png-No to przechodzimy do naszego ulti , a mianowicie : Varus wystrzela łańcuch zepsucia , który unieruchamia trafionego bohatera oraz przenosi się na innych graczy znajdujących się w pobliżu . Ciekawe ulti w team figh'tach jak i w pojedynkach 1v1 .

Specjalizacje

1374223254-U545403.jpg

Runy

1374223383-U545403.jpg

Spelle

flash.png-flash , znany wszystkich służy do uciekania jak i dobijania graczy .

barrier.png-barriera , dobra w team fight'ach jak i pojedynkach 1v1 . Tworzy tarczę obronną .

Rozdawanie skilli

1374234865-U545403.jpg

Build

Z początku kupujemy doransblade.png Jeśli na lini się mocno nafarmimy i zdobędziemy 1550 kasy to kupujemy bfsword.png

Jeśli będziemy mieć mniej kasy to kupujemy bootsofspeed.png następnie berserkersgreaves.png potem znowu idziemy na linie i teraz składamy vampiricscepter.png potem thebloodthirster.png następnie zeal.png potem phantomdancer.png już wchodzymy pomału do late game , składamy bladeoftheruinedking.png

potem infinityedge.png i na koniec polecam guardianangel.png

build sytuacyjny : jeśli w teamie jest dużo tanków lastwhisper.png lub the-black-cleaver.gif

Jeśli padamy , nikt nas nie coveruje warmogs-armor.gif zmiast widmówki

Jeśli mają dużo postaci AP banshees-veil.gif

Jak grać ?

Early Game : idziemy na linie , farmimy i jeszcze raz farmimy . Próbujemy harasować wrogów z hitów i ze skilli , pamiętamy aby zbytnio nie tracić many . Jeśli wygrywamy linie , pushujemy im tureta i próbujemy zdobyć fragi (uważamy na ganki ) , jeśli jest przeciwnie stoimy pod turetem i czekamy na farmę . Jeśli chcemy kogoś zabić puszczamy na niego E po czym hitujemy go , a gdy już nie ma HP dajemy Q ( pasowało by nim trafić ) ( jeśli mamy ulti robimy tak samo tylko przed E dajemy ulti ) .

Mid Game : uzupełniamy build , jest już to czas team figtów itp . , wbijamy się zawsze jako ostatni . Jeśl jesteśmy nafeedowani spokojnie pushujemy oraz próbujemy zabić wrogów z odległości , jeśli tak nie jest to bronimy , a jeżeli team sam sobie daje rade bronić schodzimy na linie i próbujemy z umiarem farmić ( dofeedować się ) . Próbujemy razem z teamem zrobić barona . Zawsze bierzemy red'a

Late Game : Już mamy full build lub prawie full build , idziemy midem , wbijamy się zawsze jako ostatni , uważamy na ganki ,

jeśli zabijemy 2-3 osoby robimy barona , zawsze pamiętamy o zabraniu reda oraz zawsze jesteśmy główną bronią do ubijania turetów / pushowania .

Najlepsze kontry

Uważamy z największą szczególnością na :

graves.pngblitzcrank.pngsivir.pngtristana.pngleona.png

My kontrujemy :

draven.pngvayne.pngashe.pngcaitlyn.pngquinn.png

Na koniec

Dzięki za wysłuchanie , tut wykonany przeze mnie , możecie krytykować , szczerze nie interesuje mnie to ;)

Pozdrawiam Kleas

Opublikowano

Zle maxowanie, zle dodane masterki w def

ten build erghhegh no comment botrk jako 3 item

mid game schodzimy na mida hahahahahahahahahha

te kontry lekko smiechu warte

ale ciebie to nie obchodzi i dobrze

PitekKC_eune_58_4_logo.png

Opublikowano

botrk sklada sie pierwszego i nigdy z bt

bc nie oplaca sie skladac ,lepiej ten luk na przebicie tylko na adc i nie jest to item sytuacyjny tylko must have zamiast bt

warmog najgorszy sytuacyjny dla adc

5/10

­

Opublikowano

Zle maxowanie, zle dodane masterki w def

ten build erghhegh no comment botrk jako 3 item

mid game schodzimy na mida hahahahahahahahahha

te kontry lekko smiechu warte

ale ciebie to nie obchodzi i dobrze

masterki myślę że są dobre

a co nie schodzimy ? tam się toczy głównie walka

kontry z lol counter

No bywa , wracaj do tego diamonda koxie (żenada)

botrk sklada sie pierwszego i nigdy z bt

bc nie oplaca sie skladac ,lepiej ten luk na przebicie tylko na adc i nie jest to item sytuacyjny tylko must have zamiast bt

warmog najgorszy sytuacyjny dla adc

5/10

ok dz. za opinie .

Opublikowano

Jezu... właśnie pisałem do niego poradnik, prawie skończyłem...

Build powinien wyglądać tak:

1. Botrk

2. Berki

3. LW/IE - dlaczego lw/IE, a nie pd? Ponieważ po zakupie botrk, nie mamy zbyt dużego dmg którego wymaga varus.

4. PD/IE

5. PD/IE

6. Huragan/coś pod hp.

Poradnik (zresztą jak wszystkie twoje) słaby... 4/10

b_560_95_1.png

Opublikowano

Mid Game : uzupełniamy build , jak sama nazwa mówi schodzimy na mida

jebłem

a w late game schodzimy na late'a?

bt + botrk = chujnia, lepiej samo botrk, to jest też item na tanki bo % hp ale tego nie napisałeś, banshee wg mnie sie nie buduje, wole warmog jako item na survi dla każdej roli.

słaby poradnik

Opublikowano

zle masterki, masterki 19/0/11 + doran + 2/3 ls qunity

build tez zły, berserki,botrk,ie,lw,pd,warmog w poznym late mozna sprzedac berserki i kupic zephyra zamiast warmoga mozna sytuacyjnie omena lub mercuriala

no i runki oczywiscie też złe :D marki ad, seale armor, glyphy 5x flat mres 4xmres per lvl/9x flat mres aby dostawać jak najmniej dmg od samego początku od supporta,qunity 3x LS/1x AD 2xLS

jak maja duzo ap to nie składa się banshee tylko mercuriala ....

Opublikowano

Okej zmieniłem to , co do buildu to wzrowałem się z innych stron gdzie popularność wynosi 90% , oczywiście zmieniałem lecz dalej nie pasi . .

Jezu... właśnie pisałem do niego poradnik, prawie skończyłem...

Build powinien wyglądać tak:

1. Botrk

2. Berki

3. LW/IE - dlaczego lw/IE, a nie pd? Ponieważ po zakupie botrk, nie mamy zbyt dużego dmg którego wymaga varus.

4. PD/IE

5. PD/IE

6. Huragan/coś pod hp.

Poradnik (zresztą jak wszystkie twoje) słaby... 4/10

no tak jak moje , chciałbym zobaczyć Twój ;)

Opublikowano

-postać "papierowa"

a który ADC nie jest papierowy ? :O. Po cholerę ludzie piszą tak oczywiste rzeczy... Zrób se tanka, to plusa będziesz miał -.-.

Opublikowano

Jezu ludzie... naprawde musicie go wytakiwac flamic za 1 bląd?

jebłem
a w late game schodzimy na late'a?

cały czas nie rozumiesz o co mu chodzi? mid game to srodkowa faza gry, ale w mid gamie po prostu schodzimy na mida, problem jest jedynie w tym "jak sama nazwa mówi" mam nadzieje ze mnie zrozumieliscie?

Dodam też, jeżeli jakaś osoba przed wami napisała to samo co wy zamierzacie napisać to nie musicie tego pisać, tak trudno to zrozumieć? po co 5 postów które po prostu wk***** autora, jak 1 wystarczy aby to sprawdził? ewentualnie macie przycisk "lubię to" co według mnie oznacza że masz takie zdanie jak on, a wy tu piszecie to samo 5 razy... sprawdzi, może poprawi, może nie, zależy co będzie chciał zrobić... poradnik może nie jest jakiś pro super i wgl, ale nie jest zły, jeżeli on składa takie itemki to raczej mu z tym dobrze idzie...

@Down
pierwszy normalny post, gratuluje :)
@Up
popatrz na gravesa, nie jest tak papierowy jak inne adc, zapewne mu chodzi o to ze latwo zabic varusa, a takiego corkiego to już trudniej bo ma system ucieczki...

według mnie poradnik jest dobry... nie wiem co innym nie pasuje

Opublikowano

Dzięki za chociaż 2 pozytywne komentarze , już kiedyś to pisałem , ludzie patrzą tylko na minusy ( w tym przypadku tuta ) . Build jest polecany przeze mnie , więc dopiszcie " ja bym wziął to i to do sytuacyjnych " a nie nie potrzebne krytyki , dziękuje dobranoc .

Opublikowano

Ten twój build nie bardzo mi się podoba. Last Whisper jako sytuacyjny? Dla mnie to must have po BT i PD. Nie wspomniałeś o zbijaniu W z przeciwnika tj. po 3 hitach użyć na nim Q/E dzięki czemu otrzyma dodatkowy dmg. Co do kontr to OK. 6/10

Opublikowano

Ten twój build nie bardzo mi się podoba. Last Whisper jako sytuacyjny? Dla mnie to must have po BT i PD. Nie wspomniałeś o zbijaniu W z przeciwnika tj. po 3 hitach użyć na nim Q/E dzięki czemu otrzyma dodatkowy dmg. Co do kontr to OK. 6/10

O tym W to właśnie tak chciałem dotrzeć jak ty mówisz , ale brałem bardziej orignalne teksty z lola i lekko je zmieniałem . Dzięki za opinie .

Opublikowano

Całego Phantom Dancera nie opłaca się składać (chyba , że gdy zrobisz już full bulid i nie masz co robić z kasą) i tak jest już dużo AD , a im szybciej złożysz BOTRK tym lepiej ;)

giphy.gif ­

Opublikowano

zgadzam sie z up

a w dodatku nie przyjmujesz krytyki, to jak mamy ocenić twoj poradnik ? pzdr

3/10 według mnie wszystko złe oprócz kontr

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

Trochę słabo, build mam inny, imo lepszy od tego. Tak jak UP'y pisali, tylko kontry dobre.

Like jedynie za wykonaną pracę...

Gold Member | Blue Member | exMentor

Tuty:

http://www.mpcforum.pl/topic/730246-hackd3d-aimbotchamsasus/

http://www.mpcforum.pl/topic/636147-hack-vindictus-hack-ohkgod-mode-i-inne/

http://www.mpcforum.pl/topic/894644-minitut-first-blood/

http://www.mpcforum.pl/topic/974899-tut-rengar-top-w-s3/ 

http://www.mpcforum.pl/topic/975370-tut-blue-kha/

http://www.mpcforum.pl/topic/976598-tut-aatrox-the-darkin-blade/ 

http://www.mpcforum.pl/topic/977439-tut-elise-quenn-of-the-jungle/ 

http://www.mpcforum.pl/topic/978037-tut-vi-niszczycielka-z-plitover/

http://www.mpcforum.pl/topic/978821-tut-diana-midjungle/ 

http://www.mpcforum.pl/topic/980830-tut-akali-wycarruj-sobie-mecz/ 

http://www.mpcforum.pl/topic/981805-tut-jarvan-iv-wzor-dla-junglerow/ 

http://www.mpcforum.pl/topic/1001036-tut-lissandra-the-ice-witch/

Opublikowano

Ciulowy build troszki.

Varus jest moim drugim mainem i jesli chodzi o gre nim to:

buduje go na 2 sposoby:

botrk/ie/lw/ GA albo PD

wtedy maxuje EQW

lub:

bt/lw/ie/pd

wtedy maxuje QEW

• 2 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...