Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Temperatury i5 2400 / GTX 460

GameOn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, niepokoje sie o temperaturz tzch podzespolow, procesor w stresie dziś mial 65C a karta 67C

Czy mam sie bać ze zaraz mi sie cos spali czy moze to "odpowiednie" temperatury

Opublikowano

Witam, niepokoje sie o temperaturz tzch podzespolow, procesor w stresie dziś mial 65C a karta 67C

Co do proca - na BOX to normalne temperatury ;). Karta to straszna grzała, więc też nie masz się co przejmować.

Opublikowano

Na spalenie dużych szans nie masz . Jak będą za duże temp. to komputer się wyłączy. A zresztą lato jest to nic dziwnego, że duże temperatury ;d Ale i tak są w normie.

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Dzięki, a co mam zrobić z tym hałasem jak jest duża temp? Mam zamlana t1 wiec nie ma duzo miejsca i mam jeden wiatrak 8cm na boku zeby chlodzil troche procka i troche karte i jeden 12cm na górze.

BTW wyskakuje ostatnio mi takie coś:http://fotozrzut.pl/zdjecia/5170d2b649.png podczas pisania tej wiadomości wyskoczyło 3 razy aż w końcu BS, wtedy są jakieś paski kreski duperele

Opublikowano

Podkręcałeś coś kartę ? Zmień sterowniki na starsze (a na pewno inne). Jak to nie pomoże to karta raczej uwalona

Opublikowano

Zainstaluj inny sterownik do karty graficznej.

Co do proca to możesz kupić jakieś inne chłodzenie, frtis albo fera. Albo kupić nową paste, przez to bedzie mniejsza temp, czyli wentyl bedzie sie wolniej krecic bo nie musi aż tak bardzo chłodzić proca.

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Palit to taki Vertex od nvdii trochę ;p Jak zmiana sterów nic nie da to próbuj zmniejszyć lekko taktowanie

PALIT to nic w porównaniu z Vertexem xD

To jest normalna temepratura, a nie uwalona karta. Nie dość, że to Fermiacz to jeszcze z chłodzeniem 'la suszara. Parę stopni powinieneś zbić nakładając porządnie pastę i dobrze zakładając chłodzenie.

Opublikowano

Nie ze strony producenta, poszukaj w googlach czegoś w stylu GTX460 best drivers, może będą jakieś wątki na zagranicznych stronach.

Sweet - chodziło mi o to że na BSa przez kartę uwaloną, czytaj całość

Opublikowano

Nie ze strony producenta, poszukaj w googlach czegoś w stylu GTX460 best drivers, może będą jakieś wątki na zagranicznych stronach.

Bozydar - chodziło mi o to że na BSa przez kartę uwaloną, czytaj całość

To chyba nie do mnie xdBo ja tylko o procu sterowniku pisałem ;d

Opublikowano

285.62 - zobacz sobie ;).

Właśnie mam 90% 306.23 :D

No dobra pobrałem. Teraz co polecacie żeby troche temperature zmniejszyć? Nałoże jeszcze raz paste, może ten wiatraczek na boku obudowy dać na tył bo chyba z coolerem od procka sie zakłóca i dokupić jakieś wiatraczki?

Opublikowano

Otworzyłem obudowę, wiatrak przeniosłem na bok, dałem paste, temperatura procka w spoczynku ok 40C-50 i karty tak samo

Kurde znowu miałem ten sam błąd i BS, a już zmieniłem sterowniki. Karta jest zrypana?

Opublikowano

Zostawmy na razie temperatury, tragiczne nie są. Zamknij ten bok bo wcześniej było lepiej chyba.

Co z tymi sterownikami ? Już nie ma tych problemów ? Nie zapomnij dokładnie usunąć aktualnych

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...