Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] z własnym serwerem na hamachi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem kiedy gram z kolegą na serwerze po chwili gry mnie wywala . Pokazuje mi się wtedy taki komunikat -[NICK] lost connection :disconnect.endOfStream.Kolega sobie gra w najlepsze a ja nie moge :angry:

Prosze o pomoc ^_^

Opublikowano

Mógłbym prosić o jakiś poradnik czy coś jak go zaktualizować bo jestem zielony w robienu serwerów . Aha i póki pamiętam jeszcze jedno czemu nie moge zmienić sobie trybu z survivalu na gamemoda :(

Prosze o pomoc ^_^

Opublikowano

W pewnym sensie pomogło znaczy tak już nie pisze tego "-[NICK] lost connection :disconnect.endOfStream" Tylko "[NICK] lost connection:disconnect genericReason".Nie wiem czy to lepiej czy gorzej :D . I tu się pojawia pytanie do was czy to gorzej czy lepiej i co zrobić żeby działało poprawnie ? :huh:

myha3622 dzięka za taki jak by poradnik :) moge już zmieniać tryb :)

Prosze o pomoc ^_^

Opublikowano

no niestety ja też nie wiem co dalej, a przed wywaleniem cię z gry zcina ci się mc?

No troche zcina ale nie aż tak mocno :D. Nie wiem może mam coś źle ustawione w tym pliczku "server.properties"? Może tak być żeby od złego w tym pliku ustawienia wywalało podczas gry ??

Prosze o pomoc ^_^

A jak bym kupił serwer (polećcie jakąś stronke z serwerami) to też by mnie wywalało czy to jest wina może nie tylko serwera ale też mojego internetu ??

Prosze o pomoc ^_^

Opublikowano

Proszę, domyślne ustawienia proporties

#Minecraft server properties
#Tue Jul 09 23:04:45 CEST 2013
generator-settings=
allow-nether=true
level-name=world
enable-query=false
allow-flight=false
server-port=
level-type=DEFAULT
enable-rcon=false
force-gamemode=false
level-seed=
server-ip=
max-build-height=256
spawn-npcs=true
white-list=false
spawn-animals=true
hardcore=false
snooper-enabled=true
texture-pack=
online-mode=flase
pvp=true
difficulty=1
server-name=Unknown Server
enable-command-block=true
gamemode=0
max-players=10
spawn-monsters=true
view-distance=10
generate-structures=true
spawn-protection=10
motd=A minecraft server

Opublikowano

Proszę, domyślne ustawienia proporties

Czy server-port ma zostać pusty ?? Bo ja naprawde się nie znam ;d

Prosze o pomoc ^_^

Opublikowano

Ty albo kolega macie słaby internet. Jego nie wywali bo jest hostem, a ty esteś przez połączenie internetowe.

Kolega ma 20mb/s .a ja 30 mb/s :/ Serwer jest mój więc jak on może być hostem ;/

Prosze o pomoc ^_^

Opublikowano

Po ściągnięciu jeszcze innych plików serwerowych pokazuje mi się taki błąd po tym jak mnie wywala ''[NICK]authenticated''

Co to znaczy że poprostu nie zagram w maincrafta na mojim kompie czy to że poprostu internet szfankuje 8S

Spróbowałem pograć na singlu lecz też zaczoł wyłączać mi się maincraft :(

A i jeszcze wracając do innego posta czy gdybym kupił serwer no np. z https://www.enderchest.pl/ to miał bym ten sam błąd ?? Czy gra by śmigała ??

Prosze o pomoc ^_^

Opublikowano

Po ściągnięciu jeszcze innych plików serwerowych pokazuje mi się taki błąd po tym jak mnie wywala ''[NICK]authenticated''

Co to znaczy że poprostu nie zagram w maincrafta na mojim kompie czy to że poprostu internet szfankuje 8S

Spróbowałem pograć na singlu lecz też zaczoł wyłączać mi się maincraft :(

A i jeszcze wracając do innego posta czy gdybym kupił serwer no np. z https://www.enderchest.pl/ to miał bym ten sam błąd ?? Czy gra by śmigała ??

Prosze o pomoc ^_^

Boże, łaskawie możesz przestać dublować posty i zacząć używać opcji "EDYTUJ" ? Czy to aż takie trudne?. A wracając do tematu, lepiej niech twój kolega założy serwer, ponieważ możesz mieć problemy ze sprzętem i to może przeszkadzać w utworzeniu serwera. Lepiej jest kupić i mieć gdzieś co się z tym będzie dziać.

21763212208256662512.png

Opublikowano

Jeżeli to serwer Hamachi, i jest on na twoim komputerze to może wina właśnie leży po jego stronie. Brakuje mu ramu, na utrzymanie serwera i MC więc zwalnia go wyłączając MC.

Opublikowano

Z tego co wiem to servery na hamachi sa nie legalne!

<_<

Jeżeli to serwer Hamachi, i jest on na twoim komputerze to może wina właśnie leży po jego stronie. Brakuje mu ramu, na utrzymanie serwera i MC więc zwalnia go wyłączając MC.

A ile by mi było potrzebe ramu ??

Opublikowano

Chyba cie suty swędzą koleś :D

Gdyby było to nielegalne to by nie było poradników :| jak zrobić serwer hamachi :|

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...