Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM] Mało FPS na w miarę dobrym sprzęcie

kacmic98

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie!

Problem jest następujący

Gdy kupiłem sobie laptopa gra League of Legends chodziła mi na maksymalnych detalach ok.60 fps.

Po około tygodniu FPS spadly do 30. Zmiana rozdzielczosci jakosci grafiki itp. nie pomaga.

Parametry komputera:

karty graficzne(NVIDIA OPTIMUS): NVIDIA GeForce 650M

Intel® HD Graphics 4000

procek: Intel Core i5

RAM:6GB

Monitor:15,6 cala

dysk:750gb

Co mogło się stać ? Jak zwiększyć FPS ?

Proszę o pomoc! Z góry dziękuje ! B)

Opublikowano

Ja dałem na najmniejsze wymagania dałem gameboster bo mój komp to złom :)

Mam 70fps z których się ciesze.

Użyj tego programu może pomoże.

Opublikowano

Mam troche slabszego lapka i mialem to samo co Ty, na poczatku radze ci go wyczyscic. Jezeli masz dostep do sprezarki (kompresora) to dobrze, bierzesz lapka i dmuchasz tam gdzie jest radiator od karty.... Dmuchaj we wlot i wylot powietrza, moge sie zalozyc ze za jakis czas by Ci sie zaczal przegrzewac i wylaczac w trakcie gry. No i wylacz synchronizacje pionowa w ustawieniach karty. Ja teraz wyciagam od 60-140 fps

Tu masz link jak wylaczyc synchronizacje http://www.mpcforum.pl/topic/866055-tut-stae-fps-w-lolu-masz-ich-za-mao-zmie-to/

charizard.gif

Zagraj ze mną w POKéMONY już dziś! :3

Opublikowano

Z góry przepraszam za OFF TOP, ale jak to się stało, skoro na moim złomie mam stałe 30 FPS. (low details, rozdzielczość 1366x768) Laptop HP Pavilion dv6 2105ew (kupiony kilka lat temu, włączany tylko do przeglądania internetu, lub grania w LoL'a jak mi się kompa nie chce włączać) Może masz coś z temperaturkami (chociaż wątpię, bo na tym złomie opisanym powyżej jak gram mam 90 stopi na Grafice i Procku ^^)

"Ogień topi lód, ale woda gasi płomień"

Opublikowano

masz panel nvidia ?

Jak tak to wejdź w ten panel - panel sterowania NVIDIA - Ustawienia 3d - zarządzanie ustawieniami 3D - ustawienia programu - znajdz lola - i masz funkcje

znajdz filtrowanie tekstur - jakość i daj to na wysoka wydajność

Opublikowano

Napisałem poradnik do innej gry ,jednak jest tak uniwersalny,że napewno bardzo ci pomoże

http://www.mpcforum.pl/topic/993523-tutorialmaxymalne-fpsybrak-niebieskiej-mgly-i-mega-przyspieszenie/

tu znacznie zwiekszysz fpsy ;)

beater-sy_eneaesp - Kopia.png

1. WarRock- Rozkodowany w 100% - 08.04.2011
  2. CombatArms - Rozdkodowany w 100% - 14.04.2011
  3. Elsword - Rozkodowany w 100% - 03.03.2012
  4. Cube World - Rozkodowany w 100% - 21.07.2013
  5. League of Legends - Rozkodowany w 50% - 22.07.2013
  6. Jakoś nie znalazłem nic ciekawego a z lola zrezygnowałem - 2015
  7. Z Programowania przerzuciłem się na hacking bo to już nie multiplayer cheats,więc mnie tu nie chcą i się do tej pory opierdalam -  połowa 2018
  8. I cyk dwójeczka, zostałem współtwórcą niewykrywalnej prywatnej platformy skrypterskiej do League of legends. Po poznaniu paru osób które mnie poprowadziły w odpowiednią strone w końcu stworzyłem coś undetected do lola... PS przypominam ze zajawka pojawiła się w 2013 a mamy 2019
Opublikowano

- defragmentacja dysku,

- jeżeli posiadasz najnowsze sterowniki od NVIDII (320.xx) cofnij np. do 314.22 (ponieważ najnowsze sterowniki są zjebane...... i każdemu fps spadają na nich),

- w ustawieniach graficznych lola ustaw fps na benchmark,

- w biosie wyłącz zintegrowaną kartę bo możliwe że lol się na nią przestawił,

Możliwe że któreś z powyższych Ci pomoże.

18z7.jpg

Na forum od 12-07-2013

od godziny 01:53

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...