Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Bf3

bastekx231

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak wiec mam taki problem iż gram sobie w bf przez kilka minut jest ok. Ale potem zaczynaja sie lagi. Gram na srednio/wysokich przy 40 fps.

A potem po tych kilku minutach fps spadaja do 10-20 i nie rosna.

Nwm czy to wina temp ale procek ma wtedy 75 stopni. A karta 70.

Więc nwm

moj sprzęt

Nvidia gt540m 1gb , Intel i5 2,3ghz turboboost do 2,9ghz, 6gb ramu(Laptop

I nie piszcie że za słaba karta graficzna bo to nie przez to. Mam zamiar ją wymienić.

A jak nie wierzycie ze mam tyle fps to moge dac ssy

Pozdrawiam :)

Opublikowano

Temperatura jest w miare, jeszcze się nie przegrzewa ale w laptopach to standart, trzeba się zaopatrzyć w podstawkę chłodącą jak się zamierza grać.

spórbuj wyczyćsić rejestr i przeskanować pliki programem Ccleaneer , następnie powiedz czy pomogło

Opublikowano

Jak nie przegrzewa? 75 stopni dla procka? przecież to stanowczo za dużo, karta grafiki tyle wytrzymuje ale procek nie,

1 zmniejsz detale, mniej się będzie grzać

2 Ile miejsca na dysku

3 Przeczyść Ccleanerem, przeskanuj antywirusem

4 laptop, one lubią się grzać więc kup podstawę chłodzącą (ale dobrą a nie kit za 5zł z allegro)

LOL

Opublikowano

75 stopni ? to dużo dla ciebie , takia temperatura jest normalną dla procesora zresztą pisze ci w programie ile może być max.

Ja podczas grania mam 80 stopni procesor. Maksymalna temperatura to 100 stopni u mnie w tym momencie automatycznie sam zamyka się system, aby zapobiec przegrzaniu procesora. Ale jeszcze nigdy nie miałem powyżej 83 stopni podczas gry

Opublikowano

Podstaw korki pod laptopa. Tak korki :P Na 4 rogi po jakimś napoju i nie będzie się tak grzał a jak nie korki to encyklopedie czy coś.

Takeshi95.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...