Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[pytanie] Walka z bratem o internet

lubieponczki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Trochę dziwny temat, ale chodzi mi o to, kiedy gram w lola nie raz mam po 500-2k pingu, wszystko że brat siedzi na yt i zanim obejrzy jedno to włącza drugie. I mam pytanie, jak ustawić, czy w ogóle sie da w routerze, czy coś na kompie zrobić aby internet był jakoś po równo. Załóżmy, mam 3mb neta i chciałbym rodzielić to nawet na pół, i nikt już z wifi korzystać by nie mógł. Proszę o pomoc.

Jaką se myszke kupić? Mam obecnie z logitecha, żeby była z kablem USB, tak do 120zł. Kształ jak najzywklejszy, żeby to nie był"kloc" z 120 guzikami dodatkowymi. Pisać PW lub na statusie profilu. Pozdrawiam

Opublikowano

Program "NetCut" czyni cuda :) Jeżeli będzie coś ściągał jeb odcinasz mu neta ^^

A tak jeżeli chodzi o rozdzielanie to zależy jaki masz router bo każdy takiej opcji nie posiada w configu pod 192.[...].1

18z7.jpg

Na forum od 12-07-2013

od godziny 01:53

Opublikowano

Zły dział

Jungle - Lee Sin

Solo top - Tryndamere

Mid - Fizz

ADC - Blue Build Sivir

Support - Blitzcrank/Janna

Opublikowano

Takie coś ustawia się na stronie konfiguracji routera.

Ja mam to na tej stronie:

http://192.168.1.1/

Hmm nie wiem jaki mam login, zakładało się go? Czy gdzieś mam podany? Hasło do routera znam. Może jest jakiś..

@edit

1374229675-U970986.png

to pomoże? Wziąłem mu niski priorytet z normalnego i sobie wysoki też z normalnego. Pomoże no nie?

Jaką se myszke kupić? Mam obecnie z logitecha, żeby była z kablem USB, tak do 120zł. Kształ jak najzywklejszy, żeby to nie był"kloc" z 120 guzikami dodatkowymi. Pisać PW lub na statusie profilu. Pozdrawiam

Opublikowano

Jebnij mu stuna na pysk, pozniej szybkie combo, po tym zostanie mu jakies pol HP. Jezeli bedzie uciekal nie odpuszczaj w ten czas zaladuje Ci sie next stun, wtedy next combo i pada ;] Problem z glowy :P
A tak na powaznie to mysle ze to z routerem pomoze ale w nieznacznym stopniu ;<

charizard.gif

Zagraj ze mną w POKéMONY już dziś! :3

Opublikowano

Hmm nie wiem jaki mam login, zakładało się go? Czy gdzieś mam podany? Hasło do routera znam. Może jest jakiś..

@edit

1374229675-U970986.png

to pomoże? Wziąłem mu niski priorytet z normalnego i sobie wysoki też z normalnego. Pomoże no nie?

Teoretycznie powinno, ale nie jestem pewny.

Opublikowano

Zmień hasło do routera i chuj :)

Będzie chciał to chuja dasz, a potem powiesz że dasz ale jak tylko ping w lolu skoczy wyżej niż 90 to mu odłączasz

Mam wprawę z siostrą :)

Opublikowano

Zmień hasło do routera i chuj :)

Będzie chciał to chuja dasz, a potem powiesz że dasz ale jak tylko ping w lolu skoczy wyżej niż 90 to mu odłączasz

Mam wprawę z siostrą :)

Ale postaw się w jego sytuacji :v

Pewnie brat poleci do mamy i zaraz każe mu ten internet włączyć albo będą się bić, no nie wiem jakie niektóre osoby mają problemy w domu -.^

W każdym razie chodziło mu o to, aby zrobić to delikatnie więc ustaw teraz te priorytety, napisz czy wszystko działa jak należy.

Opublikowano

Ja tez tak mam i wyłączam po prostu wifi. Jak coś to od razu mowie że ping nie ma nic do szybkości internetu, jak mu dasz limit na 3mb to mozesz mieć pink po 1k. wszystko zależy od wykorzystania (nawet najmniejsze pakiety podnoszą ping) Jedynym rozwiązaniem to:

-Masz neta na 1h albo w ogóle

Opublikowano

Nie moge mu całkowicie odłączyć neta, teoretycznie miało działać lecz w praktyce wyszło...

Opublikowano

ściągnij mu na kompa net limitera i ustaw na przeglądarce 40kb/s i nie będzie ci wpierdzielał neta, tyle że filmy mu się będą wolno ładować

Opublikowano

Wbij jak go nie będzie na jego kompa i pobaw się ustawieniami w przeglądarce , lub po prostu ściągnij program ( masa w goolge ) lub komende w cmd co zmieni mu szybkość internetu .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...