Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Sapphire Radeon HD 5450 1Gb

94livebox

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Jak sam tytuł tematu wskazuję, mam dość irytujący problem. Otóż miałem kartę graficzną ATI Radeon HD 4650 1Gb, która dość sprawnie radziła sobie z takimi tytułami, jak Crysis, GTA IV - mogłem grać na dość wysokich detalach przy 24 fps. Niestety, czas tej karty nadszedł i trafiła na śmietnik.

Z braku funduszy, musiałem się ograniczyć do kart graficznych, których cena nie przekracza 130 zł. Gość w serwisie polecił mi kartę Sapphire Radeon HD 5450 1Gb. Karta ta obsługuje DirectX 11. Po zainstalowaniu karty i niezbędnych sterowników okazało się, że wydajność w grach drastycznie spadła. GTA IV ścina się na najniższych możliwych detalach. Crysis też nie lepiej sobie radzi.

Poczytałem trochę i dowiedziałem się, że powodem tych spadków wydajności może być nowa funkcja dostępna w kartach graficznych obsługujących DirectX 11 - teselacja.

Czy jest jakiś sposób, by usunąć DirectX 11 i nadal śmigać na 10.1c? A jeśli nie ma takiej możliwości, to jak sprawić, by gry chodziły tak, jak kiedyś?

Z góry dzięki za pomoc.

troopek || 94Livebox || AdamsRX

Opublikowano

Nom ta karta to biurowiec nie służy do gier jej moc jest o wiele mniejsza od hd 4650 ten znafffca to się zarąbiście zna widzę. chcesz to znajde ci coś lepszego w tych 130 zł. Ps. 90% panów z serwisów to idioci co się nic nie znają na swojej pracy. Nie ma opcji wyłączenia directa 11 na karcie. Podaj jaką masz płyte i zasilacz.

Opublikowano

Nom ta karta to biurowiec nie służy do gier jej moc jest o wiele mniejsza od hd 4650 ten znafffca to się zarąbiście zna widzę. chcesz to znajde ci coś lepszego w tych 130 zł. Ps. 90% panów z serwisów to idioci co się nic nie znają na swojej pracy. Nie ma opcji wyłączenia directa 11 na karcie. Podaj jaką masz płyte i zasilacz.

Tacy ludzie na pewno coś tam się znają, jednak wciskają klientom to co im zalega na magazynie i ma ładnie cyferki .

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Czyli sugerujecie, że powinienem sprzedać tę kartę jak najszybciej i kupić sobie którąś z wymienionych tak?

troopek || 94Livebox || AdamsRX

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...