Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Pisanie programow

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, naszla mnie dziś chęć pobrania czegoś.. AutoIT mi się nie widzi, za sztywny program, co myslicie o Visual Basic? Co idzie w nim pisac?

Nigdy nie trać czasu dla kogoś, kto nie ma go dla Ciebie ! :))

Opublikowano

Co masz na myśli "za sztywny" - i jaki program? o_O

Moje tutki:

"Bad Video Card Drivers" - Błąd w mc? Zobacz do mnie aby dowiedzieć się jak to naprawić!

Chcesz wyciągnąć maksymalną ilość fps w minecraft? Kliknij

tu!

Opublikowano

Koleś nie masz pojęcia o programowaniu, więc na początek powinieneś wiedzieć, że jak już jest coś za sztywne to nie "program tylko język programowania no chyba, że chodzi Ci o IDE.

Jak polecam Ci najpierw zapoznać się z jakimś kursem dla zielonych, żebyś miał ogólny zarys, a potem kup sobie jakąś książkę. Ja polecam Symfonie C++ standard (2010), dopiero czytam ale podręcznik wydaje mi się naprawdę zrozumiały. AutoIt nie jest zły właściwie żebyś dowiedział się trochę o programowaniu, zwłaszcza, że masz pełną dokumentację pod F1 do której możesz zerknąć w każdej chwili, do tego wiele osób na forum zna ten język więc w razie pytań Ci pomoże.

4417049059_6234f40fb5.jpg
Storm has passed but the destruction are still visible.

Opublikowano

AutoIt jest bardzo dobry a ty masz problem - Moim zdaniem nie ma nic łatwiejszego. AutoIt nie jest "sztywny", a Tobie radzę poczytać jakiś tutorial. To że nie umiesz pisać programu i uważasz go za "sztywny" to już Twój problem.

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

@UP Ty masz problem. Jak mu nie podchodzi to mu nie podchodzi i tyle w temacie, nie ma co mu narzucać własnego zdania.

Co do autora tematu widze ze poczatkujacy wiec slowem wstepu:

Program w którym piszemy programy za pomocą języka programowania nazywamy środowiskiem programistycznym. Zapamiętaj to bo zjadą jak szmatę na każdym forum.

Skoro nie AutoIT to inny jezzyk wybierzemy ale najpierw powiedz jakie programy chcesz pisac. Czy maja byc to aplikacje uzytkowe, wspomagajace prace na komputerze, hacki do gier czy tez same gry, czy moze nowe technologie korzystajace z roznych sensorów zewnetrznych itp. lub inne?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...