Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer Dla 2 Osób W Lanie

torcida221

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Stawiałem serwer według wszystkich poradników, ściągałem wiele PortMapów, wyłączyłem wszystkie zapory Windowsa, ale nadal nie mogę połączyć się drugim kompem z serwerem:/

Z tego kompa co stawiam serwer wszystko śmiga, łącze się, gram bez lagów itp.

Z komputera drugiego PC stacjonarnego cały czas mam "Błąd podczas łączenia się z serwerem":/

Dodam że mam router i zależy mi tylko na tym abym mógł połączyć się z tych dwóch komputerów

Czytałem gdzieś na MPC że Ci co mają router powinni mieć maskę podsieci nie 255.0.0.0 tylko 255.255.255.0 ale to tez nic nie daje dalej nie mogę połączyć się z serwerem:/

Oczywiście drugi komputer jest w sieci Hamachi i normalnie pinguje.

Próbowałem połączyć się za pomocą chińskiego clienta jak i spolszczeń z różnymi końcówkami ale to na nic:/

Ma ktoś jakieś porady na to?

Może jest jakiś tut z którym by mi zadziałało?

.

My jesteśmy zawsze tam!

Torcida Górnik Zabrze

Opublikowano

Czytałem gdzieś na MPC że Ci co mają router powinni mieć maskę podsieci nie 255.0.0.0 tylko 255.255.255.0 ale to tez nic nie daje dalej nie mogę połączyć się z serwerem:/

Oczywiście drugi komputer jest w sieci Hamachi i normalnie pinguje.

Próbowałem połączyć się za pomocą chińskiego clienta jak i spolszczeń z różnymi końcówkami ale to na nic:/

Ma ktoś jakieś porady na to?

Może jest jakiś tut z którym by mi zadziałało?

Hehe, a router masz bezprzewodówke ?? (Pytanie czysto teoretyczne, ponieważ iż duża populacja ma już bezprzewodówki, zdarzają sie przypadki:D)

Jeśli tak, to równie dobrze serw mógłbyś postawić na "nim" mam tutaj na myśli składnik windowsa o nazwię IIS + FTP, pliczki trzymasz na kompie,

i bez hamachi działa serwer osobą które są w sieci routera przez co nie używasz kompletnie internetu. Wszyscy mogą na nim grać bez potrzeby neta, dość fajny sposób lecz jak wiemy router nie ma dużego zasięgu.

A co do tych portów i wgl routerów, jak masz jakiś byle jaki tani router to logiczne że są problemy. Mi nie dawno się zepsuł przyinswestowałem w Cerberusa P 6341 całkiem fajny sprzęcik, skonfigurowałem tylko aby miał,

neta. Serw postawiłem, nie zmieniając nic i na masce 255.0.0.0 smiga jak trzeba. Tak więc nie wiem czy to dokońca prawda z tą maską podsieci.

Jeśli chcesz tylko serwer na routerze (dla osob które są podłączone do routera) to postaw na ip routera, porty wystarczy na routerze odblokować. I powinien smigac.

Przeważnie na routerach masz ip, 192.168.1.X - "X" to liczba komputera.

EDIT: I bardzo ważne jak konfigurujesz VPC przy sysinstall, to zamiast IP ADRESS wpisz 192.168.1.101 ponieważ np. 192.168.1.100* jest zarezerwowane do konfiguracji routerów. wiec musisz zamiast koncówek .100 używać .101 bądz swojej koncówki w sieci.

Pozdrawiam. TD

Opublikowano

Router mam ten bezprzewodowy D-link 524 na razie nie narzekam;]

A co do tego sposobu stawiania na routerze to w getway mam wpisać normalny adres routera a w adress z końcówką .100? Tak jak na Hamachi?

Masz może jakiś tut do stawiania na routerze?

Aaa i jeszcze jedno jak odblokować te porty w routerze? W jakiej zakładce powinny być?

.

My jesteśmy zawsze tam!

Torcida Górnik Zabrze

Opublikowano

ipconfig.png

A ustawienia routera mam pod 192.168.0.2 <<<--------Obsługa routera przez przeglądarkę

.

My jesteśmy zawsze tam!

Torcida Górnik Zabrze

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...