Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]"Zakazane" komendy dla command blocków

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Niedawno założyłem serwer na Bukkicie i zacząłem wyszukiwać w Internecie ciekawe pluginy do niego. I mam takie pytanie: czy istnieje sposób, żeby command blocki wykonywały takie komendy jak /ban, /kick, /op itp.? Normalnie są zablokowane dla bloków poleceń. Czy ktoś potrafi pomóc?

Opublikowano

Komendy są wyłączone, ponieważ masz wyłączone commandBlocki. W pliku bodajże server.proterpies posiadasz CommandBlock=False

Musisz dać "true" - CommandBlock=true.

Jeśli nie masz w server.proterpies to masz w konfiguracji od strony przeglądarki.

343731479829004887779.png

Opublikowano

Niestety, wpisuję do command blocka zarówno ban @p, jak i eban @p (także wersje z ukośnikami na początku), ale nic z tego :(.

(Tak na wszelki wypadek informuję wszystkich, że mam w serwer.properties ustawioną opcję enableCommandBlock na true)

Opublikowano

Polecam

http://pl.minecraftwiki.net/Blok_polece%C5%84#Nieaktywne_komendy

Bloki poleceń mają odgórnie narzucone w kodzie gry blokadę komend do banowania... przynajmniej /ban , /kick... Sprubój znaleść jakiś plugin , który ma nieco inne komendy np. /eban , /ekick , itp...

A tak poza tym... to po co Ci to na serwerze?

Pomogłem? Nie zapomnij dać plusa plus.png i oznaczyć jako najlepsza odpowiedź

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...