Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Przegladarka Internetowa Progress Bar itp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej zrobilem Przegladarke internetowa i taka podstawa z videotut'a .

I chcialbym zmienic/dodac:

1. ProgressBar aby lecial ten pasek podczas ladowania sie strony :) (jak sie strona zaladuje pasek jest full i potem MOŻE zanika i przy kolejnym ladowaniu pojawia sie nie wiem czy to mozliwe ale oki ;P)

2.Zmienic strone startowa bo tam jest prosta komenda do przycisku ''HOME'' wtedy wyskakuje mi strona msn microsoft i chce aby mogl kazdy sobie wybrac jaka chce tam strone startowa lub domyslnie google.pl

3.Przyciski do Strony Potrzebuje szablonu jest ktoś w stanie podać linka do jakis takich szablonow itp?

Jak narazie to tyle potem podam download do mojej przegladarki ;p

ps co do tego podpunktu ''1.'' chce abyscie podali kod ktory cos takiego umożliwi :)

531ms4.jpg

Nie Kłóć Się z Głupcem , Bo Najpierw Sprowadzi Cię Do Własnego Poziomu A Potem Pokona Doświadczeniem

Opublikowano

1.http://www.youtube.com/watch?v=zuRIpaA7wOo

2.np. dodajesz nową formę, w niej textbox, teraz wywołujesz ją np. w menu czy gdzieś, tam niech podają link do strony głównej, na dole button 'zapisz' - zapisanie wartości do zmiennej Potem tylko webbrowser1.navigate(formajakastam.zmienna itd.)

3. Appearance - zmieniaj te opcje do woli, ładne przyciski są np. na iconarchive.org

Pozdro, jbc. to pisz :)

Opublikowano

podpunktu 2 nie zrozumialem Vipper wgl dodajesz nową forme ? czyli nowy projekt czy co? czy nowy button wgl nie czaje

wszystko jest okey tylko ten podpunkt 2 nie zaczailem ;p (jestem zielony wiec wiesz xD)

z tym apperance nie czaje o co ci chodzi nie moge nigdzie znalesc w vb

531ms4.jpg

Nie Kłóć Się z Głupcem , Bo Najpierw Sprowadzi Cię Do Własnego Poziomu A Potem Pokona Doświadczeniem

Opublikowano

2. Tak dodajesz nową formę czyli hmmm... "okienko", masz je w PROJECT -> ADD WINDOW FORM, no a potem to tak jak opisałem jbc.

3. Appearance - spójrz na prawą stronę do Properties. Tak to jest nazwane w VS2012D

Opublikowano

2. Jak ja wywołac mozna krok po kroku dla MEEGA zielonego ?

531ms4.jpg

Opublikowano

@UP mówiłem dla meeega Zielonego czyli że musicie wytlumaczyć czy w desingu czy w code to wsadzić i gdzie ;p

531ms4.jpg

Opublikowano

@UP mówiłem dla meeega Zielonego czyli że musicie wytlumaczyć czy w desingu czy w code to wsadzić i gdzie ;p

Ja pierodle, jak jesteś nowy to moze łaskawie przeczytasz jakiś tutorial ? Czy będziesz pisał teraz milion postów jak zrobić nową forme, jak uruchomić program, jak go zapisać, gdzie on jest itp.. ?

Wytłumacz jak bys chciał to wsadzić w design ?, chyba oczywiste ze w kod programu :ninja:

Opublikowano

hah skoro do kod programu to w którą linijke to jebnąć ?

531ms4.jpg

Opublikowano

Zalozmy ze twoj program ma 100 linijek to do 100 dodajesz 2 a nastepnie odejmujesz dwa i mnozysz przez 2. Jest to scisle okreslony wzor i nalezy sie go trzymac.

Opublikowano

no wychodzi 50 ! o.m.g }||{ Czyli gdzie to wsadzić ? :D

531ms4.jpg

Opublikowano

Do rzeczy, otóż:

formę wywołujesz tak jak Maciek: form2.show - 2 razy klik np. na button "Stylizuj" i tam to wklejasz :) Wtedy zostanie pokazana ta nowa forma, na niej dajesz to co napisałem ;)

jbc. pisz :)

@edit Nikt Ci nie napisze, do której linijki, ponieważ nikt nie zna Twojego kodu. Umieść go tutaj, a pokażę Ci na gotowcu + objaśnię :)

Opublikowano

Viper a jak zrobić tak jak jest w google chrome że klikam na te 3 paski czyli opcje te i tam jest nowa karta itp tylko ze zamiast powiedzmy tej ''nowej karty'' chce aby bylo tam wybierz strone domową i chce aby byl tam takie cos do wyboru i gdy na to sie kliknie wtedy wyskakuje okienko i wpisujemy nazwe i zapisz tak jak wyzej tam napisales ;p ? wiesz może jak to zrobić ?

@Edit

O co chodzi jeszcze z tymi zmiennymi bo na wikibooks nie zaczailem ;p

531ms4.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...