Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Counter pick mid

Aruu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jest cos takiego jak kontra -.- bo jezeli obaj gracze ogarniaja i jeden bedzie gral ryze a drugi fizz to kto wygra? Polecam strone z kontrami na how2win

dolidius_eune_67_6.png

Opublikowano

Wygra ten który będzie miał w teamie lepszego junglera.... Kontry to najmniej ważny czynnik decydujący o wyniku gry.

Tak dobrze powiedziałeś. Nie ma czegoś takiego jak contra. Jedynie pick z którym będziesz mógł kogoś zatrzymać - szybciej zabić. Dobry midder wie gdzie dawać wardy i jak uciekać przed junglerami. Tutaj liczy się skill a nie contry lub junlerzy .

Opublikowano

Katarina jest kontrowana większość championów z CC zdolnym bloknąć jej ulta. Malza, Kassa, Ahri

Akali jest kontrowana przez champy z stealth detection lub CC. Dla przykładu Lee Sin.

Fiddle - zależy gdzie idzie, na ogół dobry jest na niego Kassadin.

Opublikowano

Wracając jeszcze do Akali to ona jest kontrowana przez oracla/pink warda. Troszkę ta zabawa kosztuje, ale generalnie wrzucając w jej bańkę pink warda albo majac oracla, tworzymy sytuację gdzie bedzie ona useless w TF.

Opublikowano

Zgadzam się że czynnikiem decydującym o tym kto wygra mida, jest brain, jungler i poziom miderów, no ale bądźmy szczerzy jak wystawisz kassadina na karthusa/kate(oczywiście obie strony grają na równym poziomie) to raczej trudno o to żeby kassadin przegrał, ogólnie trudno żeby kassadinem przegrać mida z drugiej strony to kassadina jest ciężej rozwalić na midzie bo mimo iż ludzie grają tymi talonami to nie raz ich cisnąłem. Także w niektórych przypadkach te kontry są prawdą ale najczęściej po prostu chodzi o poziom gracza bo i tak (w moich grach przynajmniej) gra midera zaczyna się dopiero w mid/late i wtedy można zobaczyć kto na prawdę wygrał x ] No ale tak jak wyżej napisałem kassa przegrywa z karthusem to już serio musisz być za przeproszeniem ch*jowy :p Ale znowu inaczej na to patrząc Karthus może wyccarować late swoim ultem i passywą połączoną z odpowiednim ogarnięciem jego Q, no a samo E jak jest w środku fighta no to GG.

UP

Nigdy nie spotkałem useless Akali, to jest taka wku*rwiająca postać że nie ważne jak ją outfarmisz, jak bardzo dostanie w dupe na twojej linii, czy bd miała 0:10, ta s*ka i tak sie nakarmi na wszystkich w mid game i tyle stealnie killi że skończy z 30:15, zaczynając od 0:10 x.x

+ Jeśli Pomogłem : ]   THE TRUE ELO HELL IS IN THE GOLD.

Opublikowano

Zgadzam się że czynnikiem decydującym o tym kto wygra mida, jest brain, jungler i poziom miderów, no ale bądźmy szczerzy jak wystawisz kassadina na karthusa/kate(oczywiście obie strony grają na równym poziomie) to raczej trudno o to żeby kassadin przegrał, ogólnie trudno żeby kassadinem przegrać mida z drugiej strony to kassadina jest ciężej rozwalić na midzie bo mimo iż ludzie grają tymi talonami to nie raz ich cisnąłem. Także w niektórych przypadkach te kontry są prawdą ale najczęściej po prostu chodzi o poziom gracza bo i tak (w moich grach przynajmniej) gra midera zaczyna się dopiero w mid/late i wtedy można zobaczyć kto na prawdę wygrał x ] No ale tak jak wyżej napisałem kassa przegrywa z karthusem to już serio musisz być za przeproszeniem ch*jowy :P Ale znowu inaczej na to patrząc Karthus może wyccarować late swoim ultem i passywą połączoną z odpowiednim ogarnięciem jego Q, no a samo E jak jest w środku fighta no to GG.

Dobrze mówisz wspomniałem to w poprzednim poscie :) Lecz contry mogą pomóc w grze dla graczy "uczących" się. Na akali pomoże ci pick jaki jest gragas z niewidki możesz ją wyrzucić poprzez ulti i uciec możesz poprzez ulti + E.

Opublikowano

UP

Nigdy nie spotkałem useless Akali, to jest taka wku*rwiająca postać że nie ważne jak ją outfarmisz, jak bardzo dostanie w dupe na twojej linii, czy bd miała 0:10, ta s*ka i tak sie nakarmi na wszystkich w mid game i tyle stealnie killi że skończy z 30:15, zaczynając od 0:10 x.x

I wstawisz jej pink warda w bańkę i zdechnie w chwilkę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...