Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]FAILED TO BIND TO PORT!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, pisze, ponieważ od dłuższego czasu po wpisaniu reload, wywala mi serwer. A gdy chcę wlączyć wyskakuje mi taki komunikat: FAILED TO BIND TO PORT!. Proszę o pomoc. System: Ubuntu

Opublikowano

1.ip możesz ustawić według siebie tak samo jest z portem najlepiej zrobić sobie takie ip: mc.<nazwa serwera>.pl a port standardowy 25565

2.putty oraz winscp polecam pobrać putty masz to dobrze a winscp jest o tyle dobry że ma logowanie ssh ;).

3.odpalasz winscp logujesz sie wgrywasz pliki serwerowe itp potem tylko w putty wejsc i odpalic serwer :).

4.enjoy :).

Opublikowano

Ja mam tam gotowy serwer działa. Ale jak mu robie reload, to niekiedy mi go wywali. Konta FTP nie mają tutaj nic do znaczenia. Poprostu chyba musze jakoś kill all procesy javy.

Opublikowano

Z tym filed bind to port wygląda to jak by coś zajmowało ten port. U mnie to pojawia się jak 2 raz chce uruchomić ten sam serwer. Sprawdź czy tak się nie dzieję.

Opublikowano

Ja mam tam gotowy serwer działa. Ale jak mu robie reload, to niekiedy mi go wywali. Konta FTP nie mają tutaj nic do znaczenia. Poprostu chyba musze jakoś kill all procesy javy.

Chodzi o wyrzucanie serwera z /reload ? Wiele osób ma z tym problem.

Wyłącz go, a później włącz inaczej serwa może wywalać.

Nie musisz "kill all procesów". ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...