Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Firebug

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Czy za pomocą firebuga da radę zmienić wartości surowców w grze takiej jak

FarmVille 2 albo jakiejkolwiek innej ale na Facebooku ? Oczywiście tak aby po odświeżeniu znikły bo

inaczej się nie da ;)

Z góry dzięki.

Opublikowano

Oczywiście, w Operze 12 jest to DragonFly, w Firefoxie potrzebujesz Firebuga, w Chrome i Operze 15 jest kilka narzędzi pod Zbadaj element.

Opublikowano

Tak, tylko, że w chrome włączam np: FarmVille 2 i pod zbadaj element nie widzę żadnej wartości surowców tylko to co jest dookoła okna gry ;/

Chyba, że ja coś źle robię. Jak możesz to opisz jak Ty to zmieniasz jeśli masz chęci ;P Bo mi się dzisiaj nic nie chce ;D

Opublikowano

Tak, tylko, że w chrome włączam np: FarmVille 2 i pod zbadaj element nie widzę żadnej wartości surowców tylko to co jest dookoła okna gry ;/

Chyba, że ja coś źle robię. Jak możesz to opisz jak Ty to zmieniasz jeśli masz chęci ;P Bo mi się dzisiaj nic nie chce ;D

Daj sobie zbadaj element. Ctrl + F i wpisz wartość surowców, powinno podświetlić.
Opublikowano

Właśnie dałem i wyszukuje wszystko poza oknem gry ;/ Sprawdzałem też na Dragon City i to samo, macie może jeszcze jakieś propozycje jak to zrobić ?

Opublikowano

Właśnie dałem i wyszukuje wszystko poza oknem gry ;/ Sprawdzałem też na Dragon City i to samo, macie może jeszcze jakieś propozycje jak to zrobić ?

eee a ta gierka przypadkiem nie jest w flash albo w innym czyms? Ty możesz tylko edytować HTML.

Jak chcesz flasha to cheat engine.

Opublikowano

:D Ta akurat jest w flash ;P A druga to nie wiem, jak to sprawdzić ?

Właśnie tak :D Jak ci nie znajdzie zmiennej to najprawdopodobniej jest to we flashu itp.
Opublikowano

Tylko szkoda, że obojętnie jaki proces chrome.exe wybiorę (próbowałem na każdym) bo mam ich z 7

i mam 4 procesy flash i też na każdym próbowałem to na żadnym nie mogę znaleźć liczby np: Golda ;/ (W grze dragoncity).

Wiem, że to nie ten dział ale może ktoś poda link do filmu jak ktoś dodaje sobie coś wizualnie poprzez cheatengine ?

(Szukałem sam ale nie mogę natrafić na to jak ktoś dodaje pojedynczo dane surowce)

Opublikowano

Tylko szkoda, że obojętnie jaki proces chrome.exe wybiorę (próbowałem na każdym) bo mam ich z 7

i mam 4 procesy flash i też na każdym próbowałem to na żadnym nie mogę znaleźć liczby np: Golda ;/ (W grze dragoncity).

Wiem, że to nie ten dział ale może ktoś poda link do filmu jak ktoś dodaje sobie coś wizualnie poprzez cheatengine ?

(Szukałem sam ale nie mogę natrafić na to jak ktoś dodaje pojedynczo dane surowce)

Nie ma wizualnie z tego co pamiętam. A jakich wartości szukałeś? 4byte? 2 byte? Kiedyś też się bawiłem cheat enginem i wiekszość tego typu wartości jest na 4byte. A i chyba w cheacie da się przeszukać wszystkie.
Opublikowano

No właśnie sprawdzałem na 4 byte i nie chce działać ;/

@UP

Ogar chłopie ^^

Meh musiałeś coś pokiepcić :D
Opublikowano

Charlsem edytuj odpowiedź z serwera (pewnie jakiś plik php) do aplikacji we flashu.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...