Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Da się ściągnąć muzykę na Iphona4 za darmo ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema

Wczoraj dostałem iphona4, chciałem sobie ściągnąć kilka utworów bo bez muzyki nie da się żyć ale kiedyś słyszałem że się nie da za darmo i trzeba w itunes, jak zobaczyłem ceny jednego albumu to mi się odechciało... musiałbym wydać około 200€ aby mieć takie same utwory jak na starym telefonie...

Tak więc czy jest jakaś opcja aby za darmo ściągnąć kilka utworów ?

PS jak sprawdzić stan konta ? xD

1363095337-U286162.png
Opublikowano

Musisz muzykę kupić w itunes,wtedy możesz przez ten program wrzucić wszystko na telefon.Ewentualnie robisz jailbreaka (łamiesz zabezpieczenia) i wgrywasz wszystko co chcesz bezpośrednio na telefon,bez itunes. Jeśli chcesz robić jailbreak to poszukaj odpowiedniego tutoriala dla swojej wersji OS

Opublikowano

Wątpię, aby autora tematu zainteresował jailbreak, kiedy jak widać to jego pierwszy telefon z iOS'em i zamierza sie z nim chyba oswoić.

http://www.apple.com/pl/itunes/download/

1. Pobierasz/instalujesz

2. Podłączasz telefon do komputera poprzez kabel USB

3. Dalej sobie poradzisz, gdyż jest to dziecinnie proste ;) a program jest w języku polskim.

Pozdrawiam

Opublikowano

Pobierz sobie w AppStore program np iDownloader albo jakis inny i normalnie w telefonie dzięki niemu będziesz pobierał wybrane przez Ciebie utwory udostępnione w hostingu plików. Wystarczy ze znajdziesz wybrany utwór i klikniesz download. Pozdrawiam WooToo

Opublikowano

Pobierz sobie w AppStore program np iDownloader albo jakis inny i normalnie w telefonie dzięki niemu będziesz pobierał wybrane przez Ciebie utwory udostępnione w hostingu plików. Wystarczy ze znajdziesz wybrany utwór i klikniesz download. Pozdrawiam WooToo

Ej a da się pobierać muzykę z Ulub ? bo mi się coś nie udaje :D

cmpunksignaturebyfxtrea.png

Opublikowano

Ej a da się pobierać muzykę z Ulub ? bo mi się coś nie udaje :D

tak da się

ogólnie to skądkolwiek pobierzesz muzyke to możesz ją odtworzyc w iTunes i sie doda do biblioteki, potem podpinasz iphone'a i synchronizujesz, nie wiem jak z okładkami do albumów, możesz tez pobrać z app store spotify/deezer i tam pobierać muzyke, ja mam deezera za darmo ze wzgledu na abonament a na spotify'u masz 48h okres probny, wyszukujesz sobie jaki utwór chcesz, dodajesz do playlisty, mozesz zsynchronizowac(zeby moc sluchac piosenek online) i tam masz odtwarzacz normalnie, widzisz okładke albumu itd ale z tego co wiem to nie da sie uzywac jakichs polepszaczy dzwieku jak equalizer czy podbicia bassow itd

Sympatyczny, Kochający, Umiłowany, Romantyczny, Wielki, Inteligentny, Empatyczny, Ludzki - po prostu JA!

Opublikowano

Przez program watchlater popierasz bezpośrednio z yt na telefon a jak masz muzykę na kompie to przez iTunes synchronizujesz ip i masz juz ja na tel mozna tez użyć programów takich jak ifunbox ale to juz dla obeznanych użytkowników :)

891211407265765932522.png

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Vergeance 1x8GB DDR3 x2 = 16GB

Cooler Master G650M Modular

Corsair Hydro H110

Asus NVIDIA GeForce GTX 770 DCII OC 2GB GDDR5

Creative Sound Blaster Z

Western digital blue 500gb 3.5'' 7200RPM

Samsung 840 EVO 500GB

Opublikowano

Jak masz stronę ulub z utworem to kliknij "pobierz plik na komputer ", przeniesie Ciebie na nowe okienko. Tam kliknij i przetrzymaj "tutaj" następnie download i już sie pobiera :)

Opublikowano

HAHAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHA

Jak to mówią

,,W dupie byłeś,gówno widziałeś''

Mialem iPad 2 i stwierdzam ,ze po roku wymuszonego uzytkowania nadal jest gownem jak reszta sprzetu z wygorowana cena od apple :)

Stanę w kolejce, pewnie już są zapisy, gratka, zawyżone ceny, niewymienne podzespoły, wykonane z łatwych do uszkodzenia materiałów z wisienką na torcie w postaci wielkiego brata, czuwającego co instaluję. (cytat z filmu) "Są dwa rodzaje jaj, diamenty i pedalskie pulpeciki", te drugie trzeba mieć, żeby sobie sprawić sprzęt od apple.

11967467.jpg

Opublikowano

HAHAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHA

Jak to mówią

,,W dupie byłeś,gówno widziałeś''

Jak ktoś nie ma co robić z kasą to czemu nie, ale amerykańscy naukowcy odkryli że po zdrapaniu znaczka apple z obudowy cena spada z 2500zł do 600zł. Był gdzieś artykuł ile warte są części do iphona i właśnie wyszło że około 600zł. Wiem że jeszcze dochodzi opracowanie projektu itd. No ale jakoś u konkurencji to wychodzi taniej. No i jak widać strasznie ograniczają możliwości klienta. A co jeśli ktoś ma oryginalną płytę z muzyką ? Musi ją kupić jeszcze raz? No tak, przecie to jest sklep apple, i idzie profit i fejm dla nich.
Opublikowano

Jak ktoś nie ma co robić z kasą to czemu nie, ale amerykańscy naukowcy odkryli że po zdrapaniu znaczka apple z obudowy cena spada z 2500zł do 600zł. Był gdzieś artykuł ile warte są części do iphona i właśnie wyszło że około 600zł. Wiem że jeszcze dochodzi opracowanie projektu itd. No ale jakoś u konkurencji to wychodzi taniej. No i jak widać strasznie ograniczają możliwości klienta. A co jeśli ktoś ma oryginalną płytę z muzyką ? Musi ją kupić jeszcze raz? No tak, przecie to jest sklep apple, i idzie profit i fejm dla nich.

Powiedziałbym Ci brzydko spierdalaj ale tego nie powiem,tylko Ci wytłumaczę.Skopiuję pare komentarzy ze strony komputerswiat.

Ludzie, to sa jedynie koszty czesci wyprodukowanych w fabrykach podwykonawcow apple np. Foxconn;

Inne koszty generuja cene: np koszty zakupu tych czesci od firmy je produkujacej, z uwzglednieniem zyskow dla w/w firm; koszty dostaw, koszty manipulacyjne, koszty

marketingowe, itp itd.

Np foxcon produkuje pamiec ram dla asus'a za powiedzmy 5$, a sprzedaje mu za 20$. Koszt wyprodukowania w/w pamieci to 5$, a asus sprzedaje ja na rynku za 50$. Tak to wyglada.

przeciwnicy apple są umysłowo niedorozwinięci jakby prowadzili swoją firmę to by wiedzieli jak sie tak naprawde liczy straty i zyski a tak kapusciane glowy niech dalej siedza w samsungu z nalozonymi klapkami na oczach

pozdrawiam myslących

Przykre, ale podane ceny są raczej detaliczne. Wielki gigant kupując komponenty w ilościach masowych ma je po znacznie niższych cenach. Koszt poskładania? Patrząc na traktowanie pracowników Foxconn-a (który składa produkty Apple) są raczej znikome, praca tam ma bardziej charakter wyzysku niż normalnych warunków.

Tak więc złożenie jednego produktu elektronicznego (nie ważne czy to Apple, Samsung czy cokolwiek innego) to tak na prawdę grosze w porównaniu do ceny gotowego produktu.

Koszt projektu, reklamy to też wcale nie tak wiele przy ostatecznych zyskach.

Znaczna większość ceny podyktowana jest prestiżem marki i marketingiem. I tutaj Apple potrafi zrobić sobie dobry PR. Stąd też ceny.

koszty utrzymania pracowników biurowych, koszty utrzymania nieruchomości, opłaty, podatki, wypłaty, bonusy, firmowe auta, reklama to są realne koszty. To co podano w tym spisie, na dodatek nieumiejętnie policzone, to jest koszt części które i tak się zwrócą, bo przeciętna marża firmyprodukcujnej to 200 - 400% w zależności od (tu zabłysnę wszechobecnie używanymi głupimi anglojęzyczno brzmiącymi słówkami typu celebryta) VOLUMENU...

Przeczytaj to,a teraz się zastanów co napisałeś i usuń ten komentarz :/

cmpunksignaturebyfxtrea.png

Opublikowano

Powiedziałbym Ci brzydko spierdalaj ale tego nie powiem,tylko Ci wytłumaczę.Skopiuję pare komentarzy ze strony komputerswiat.

Ludzie, to sa jedynie koszty czesci wyprodukowanych w fabrykach podwykonawcow apple np. Foxconn; [/size]

Inne koszty generuja cene: np koszty zakupu tych czesci od firmy je produkujacej, z uwzglednieniem zyskow dla w/w firm; koszty dostaw, koszty manipulacyjne, koszty [/size]

marketingowe, itp itd. [/size]

Np foxcon produkuje pamiec ram dla asus'a za powiedzmy 5$, a sprzedaje mu za 20$. Koszt wyprodukowania w/w pamieci to 5$, a asus sprzedaje ja na rynku za 50$. Tak to wyglada.[/size]

przeciwnicy apple są umysłowo niedorozwinięci jakby prowadzili swoją firmę to by wiedzieli jak sie tak naprawde liczy straty i zyski a tak kapusciane glowy niech dalej siedza w samsungu z nalozonymi klapkami na oczach [/size]

pozdrawiam myslących[/size]

Przykre, ale podane ceny są raczej detaliczne. Wielki gigant kupując komponenty w ilościach masowych ma je po znacznie niższych cenach. Koszt poskładania? Patrząc na traktowanie pracowników Foxconn-a (który składa produkty Apple) są raczej znikome, praca tam ma bardziej charakter wyzysku niż normalnych warunków. [/size]

Tak więc złożenie jednego produktu elektronicznego (nie ważne czy to Apple, Samsung czy cokolwiek innego) to tak na prawdę grosze w porównaniu do ceny gotowego produktu. [/size]

Koszt projektu, reklamy to też wcale nie tak wiele przy ostatecznych zyskach. [/size]

Znaczna większość ceny podyktowana jest prestiżem marki i marketingiem. I tutaj Apple potrafi zrobić sobie dobry PR. Stąd też ceny.[/size]

koszty utrzymania pracowników biurowych, koszty utrzymania nieruchomości, opłaty, podatki, wypłaty, bonusy, firmowe auta, reklama to są realne koszty. To co podano w tym spisie, na dodatek nieumiejętnie policzone, to jest koszt części które i tak się zwrócą, bo przeciętna marża firmy[/size]produkcujnej to 200 - 400% w zależności od (tu zabłysnę wszechobecnie używanymi głupimi anglojęzyczno brzmiącymi słówkami typu celebryta) VOLUMENU...[/size]

Przeczytaj to,a teraz się zastanów co napisałeś i usuń ten komentarz :/

Przeczytałem, i nadal się zastanawiam czy twój poziom inteligencji i czytania ze zrozumieniem jest większy od małpy.

Pozwolę zacytować samego siebie:

Wiem że jeszcze dochodzi opracowanie projektu itd. No ale jakoś u konkurencji to wychodzi taniej.

A dokładniej:

No ale jakoś u konkurencji to wychodzi taniej.

Mam nadzieję że zrozumiałeś.

Opublikowano

po przeczytaniu wszystkich opinii stwierdzam ,ze kazdy jednak ma prawo do wlasnego wyboru tak samo jak ja wybieram linuxa ty mozesz ios'a .

Jesli ktos woli dac mniej za sprzet ktory go zadowala ?

hahaha zarcik xD

zrobili system pod unixem ,zeby nie musial byc otwarty i dali ladna nakladke na zacinki :O

11967467.jpg

Opublikowano

Przeczytałem no i ? TO że są renomowaną firmą,to coś znaczy ? Tak samo jak byś kupił no nie wiem Fiata i porównywał do BMW. :/

Nie, to tak jak byś kupił porshe i zwykłą hondę przerobioną pod wyścigi, mają takie same osiągi tylko jedno kosztuje 250tyś a drugie 25tyś.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...