Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[WEB]Mailing Script BETA v1.1: RoyMaster

danielhinz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałbym wam przedstawić mój skrypt który robiłem około miesiąc temu i teraz sobie o nim przypomniałem. A mianowicie jak nazwa tematu wskazuje jest to Mailing Script BETA v1.1: RoyMaster czyli, skrypt dzięki któremu możemy wysyłać kilka wiadomości na raz na kilkadziesiąt e-mail. Np aby rozreklamować swoją stronę. Chciałem go użyć do własnych celów lecz, nie wiem czy będę go dalej rozwijał ale aktualnie ta wersja posiada:

- Możliwość dodania 20 nowych email do bazy za 1 razem,

- Wysłanie wiadomości na kilka losowych e-mail co 5 minut, (Aktualnie e-mail nie są wysyłane),

- Statystyki,

- Podgląd wszystkich e-mail, dostępne na koncie Administrator

- Sprawdzanie czy dane konto jest ważne,

- Usunięcie e-mail z bazy danych.

I to tyle, wystarczy dodać zadanie Cron aby e-mail wysłane do bazy zostały wysłane na e-mail.

Tak jak pisałem nie wiem czy skrypt będzie dalej rozwijany, jeżeli będę miał chęci to tak. Tutaj możecie napisać co mogę dodać lub ew zmienić. Proszę nie pisać, że nie ma grafiki bo akurat ma to być funkcjonalne a nie wyglądać.

Hasło do konta testowego to mpcforum

link

http://www.wiadomosc.tk/

Pozdrawiam RoyMaster

Opublikowano

Wydać za bardzo nie możesz, bo:

Zgodnie z art. 10 § 1 ustawy zakazane jest przesyłanie niezamówionej informacji handlowej skierowanej do oznaczonego odbiorcy za pomocą środków komunikacji elektronicznej, w szczególności poczty elektronicznej. Wysyłanie niezamówionych informacji handlowych jest wykroczeniem i za tego rodzaju działanie została wprowadzona odpowiedzialność karna w postaci obowiązku uiszczenia kary grzywny. Ściganie tego wykroczenia następuje na wniosek pokrzywdzonego.

I dlatego WSZYSTKIE (Chyba że jakieś noname) hostingi które wykryją tego typu skrypt odrazu go kasują.

Opublikowano

@up

Tak masz racje ale, np. prowadzę serwis gdzie w regulaminie jest napisane, że zgada się na wysyłanie wiadomości e mail to taki skrypt może się przydać

Opublikowano

Jeżeli masz w regulaminie na stronie taki punkt gdzie wyraża zgodę na otrzymywanie różnych informacji na email to wtedy możesz mu wysłać ale tylko tym osobom które się zarejestrowały na stronę

np:

Wyrażam zgodę na otrzymywanie informacji handlowych drogą elektroniczną na podany przeze mnie adres e-mail, zgodnie z ustawą z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. nr 144, poz. 1204, z późn. zm.)

Osobiście pomagam tylko na PW lub e-mail

-----------------------------------------------------------------

https://github.com/smietanka

Opublikowano

No dobra ale myślicie, że zrobić więcej funkcji i sprzedawać kody do użycia? Chcę dodać, jeżeli będę go aktualizował, że każdy może zrobić własną bazę e-mail

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...