Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer wyłącza sie podczas gry ://

extara

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Chciałbym was prosić o pomoc a mianowicie dzieje mi sie tak że : Gdy gram sobie spokojnie w lola w pewnej chwili komputer nie wiem czemu gaśnie czego mogła by być tego wina ? (przeglądałem kilka forum na ten temat i zrobiłem zgodnie jak proponowali inni tzn. przeczyscic komputer , zreinstalowac lola) Nic nie pomogło ;cc

Nudy ;c

Opublikowano

Witam Chciałbym was prosić o pomoc a mianowicie dzieje mi sie tak że : Gdy gram sobie spokojnie w lola w pewnej chwili komputer nie wiem czemu gaśnie czego mogła by być tego wina ? (przeglądałem kilka forum na ten temat i zrobiłem zgodnie jak proponowali inni tzn. przeczyscic komputer , zreinstalowac lola) Nic nie pomogło ;cc

Może coś się przegrzewa i zabezpieczenie w BIOS'ie wyłącza komputer? A może przez zasilacz?

Opublikowano

zasilacz hmm wątpie niedawno (ok pół roku temu) kupywalem nowy za ok. 300 zl

Aha i tak ps . chciałbym dodać że dzieje się tak tylko przy grze w lola (far cry 3 full detale 50 fpsów) prototype 2 w niecale 8 godzin gry nie wyłączył ani razu.

Nudy ;c

Opublikowano

jeszcze jakaś pomoc :Cc choć najdrobniejsza chciałbym sobie zagrać w końcu od 2 tygodni nie moge grać;c

Nudy ;c

Opublikowano

Coś musi być przyczyną tego. Ja bym zrobił formata PC (nie tylko dla LoL'a ale ogólnie dla odświeżenia PC) i później zainstalował tam LoL'a i myślę, że to rozwiązało by twój problem.

Opublikowano

Boże znacie sie na kompach jak moja babcia. Jeżeli komp Ci się wyłącza od razu (bez animacji wyłączania systemu) to winien jest sprzęt. Ściągnij program cpu-id hw monitor i sprawdź temperatury. Jak one są ok (jak masz powyżej 80 to jest już źle) to zasilacz masz do dupy. Mi sie komputer też wyłączał, ale teraz jakoś to ustało. Prawdopodomnie zasilacz mam zwalony.

OndteAw.png <- Dołącz się do teamu umieszczając plakietkę w profil / sygnatura.

Pasjonat
Opublikowano

dokladnie jak mowi przedmowca.

Jest zbyt duza temperatura, prawdopodobnie przegrzewa sie procesor.

moze masz:

-zakurzony radiator

-niewlasciwie dobrany wentylator lub radiator

-zla paste termoprzewodzaca

-zepsuta plyte.

jinx_by_solar11pro-d7nghy7.png

Chetnie pogram 4fun w jakims bronze/dolny silver. Kto chce free elo pisac ;D

Opublikowano

Generalnie powody mogą być trzy:

- Coś się przegrzewa (zaistaluj chociażby MSI afterburner i pomonitoruj temperaturę). Może coś jest po prostu zakurzone, ale możliwe że taśmy termoprzewodzące wyschneły.

- Zasilacz nie daje rady

- Sieć ma problemy (wiadomo jest lato sporo rzeczy podpięte to i tam mogło coś pójść).

Opublikowano

Dzięki za wszystkie propozycje (ja obstawiam ze nawala pasta termoprzewodząca) sprzęt dobry w miare (tak ps 44 stopni to max) nic wiecej nie skacze , formata mialem 5 dni temu *.*

Nudy ;c

Opublikowano

@UP

I prawdopodobnie w tym leży problem. Miałem ten sam błąd - jakoś dwa miesiące temu.

Spróbuj jeszcze dokładnie odkurzyć komputer (wiatraczki, przeczyść zasilacz i procesor etc) i wtedy odpalić LoL'a.

Polecam również pobrać ten program:

http://www.dobreprogramy.pl/SpeedFan,Program,Windows,13166.html

Dzięki niemu będziesz mógł sprawdzić praktycznie każdą temperaturę części, niezależnie od tego, czy grasz, czy też nic nie robisz.

Najlepiej sprawdź te temperatury i wrzuć je tutaj.

Opublikowano

ja doradzę jeszcze odkręcić przedni panel z kompa i posprawdzać czy nie urwał się jakiś kabelek i czasem nie robi zwarcia.mnie się takie coś przydarzyło. czyściłem kompa, pastę wymieniałem pod procem, zasilacza nowy kopiłem a to taka prościzna się okazała.przylutować kabel i po sprawie

ciasteczkOOwy.png

Opublikowano

no jest coraz lepiej komputer odkurzyłem etc i jakoś pykło 2x gry w lola bez offania sie komputera jest dobrze :) (przeinstalowalem odkurzylem i gram na west :D) ale i tak paste na nowo nałożyć musze :)

Nudy ;c

Opublikowano

Jeszcze powiem ze jak masz temp ok to po co paste sprawdzać?

OndteAw.png <- Dołącz się do teamu umieszczając plakietkę w profil / sygnatura.

Opublikowano

dikmen szczerze nie wiem lecz lepiej sprawdzic a jak bd zeschnięta to wymienie :) (z pastą problemów nie mam rodzina prowadzi sklep komputerowy :))

I takie małe btw lol dziala w temperaturze 50-60 max , nwm dlaczego wczesniej tak sie dzialo moze reinstall i przedmuchanie pomogło , jkbc paste postaram sie sprawdzic ;3

Nudy ;c

Opublikowano

Mógłbyś podać marke zasilacza jak i twoje podzespoły. O wykaz temeperatury też się nie obrazimy :)

Ja miałem kilka takich "wtopek" raz wyłączał się z winy przegrzewania raz dzięki zepsutej karty graficznej.

Opublikowano

Problem rozwiązany pasta wymieniona max temperatury 30-40 :)) lol sie nie wylacza (o to chodzilo fck yea! ) :)) dziękuje wszystkim za odpowiedzi i chęci ;3

Nudy ;c

• 2 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...