Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Czym grać w sliverze ?

TheReVeS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem aktualnie w s3, byłem max s2 ale spadłem. Mój main lane to adc ale czasami mam last picka i first pick bierze adc. A więc mam pytanie jakimi championami grać ? Chodzi mi o to kim łatwo wycarrować. Czy są właśnie takie typowe picki dla srebra.

VGhlUmVWZVNfX19ldW5lX19fNTAwX19fTlVMTF9fXzVfX18xMDBfX19Qb2xhbmQucG5nX19fOF9fXzJfX18wMDAwMDBfX19zb2xv.png
Opublikowano

Najlepsze picki to twoje mainy.

Mainujesz 1-2 champy pod swojego lane i po 1 pod innego. Oczywiście swojego lane grasz tyle ile możesz. Nie champy wygrają grę, a skill..

League of Legends

Opublikowano

Moim zdaniem najlepiej pickować jungle do carrowania.

Zawsze możesz zgankować i pomóc bardzo swoim lane'owcom.

A jakieś konkretne picki do jungli ?

VGhlUmVWZVNfX19ldW5lX19fNTAwX19fTlVMTF9fXzVfX18xMDBfX19Qb2xhbmQucG5nX19fOF9fXzJfX18wMDAwMDBfX19zb2xv.png
Opublikowano

@up: Z nunu nic nie zrobi... Nunu to counterjungler, a na silverze nie potrafią ludzie junglować i wardować się tak więc counterjungle nie ma sensu (przynajmniej nunu).

Polecam xina, j4, jaxa ale pierw trza się nimi nauczyć grać.

@down: Jak już napisałem, na silverze nunu nie ma zastosowania. To jest cdounterjungler to wywalenia enemy junglera, a nie do gankowania i szybkiego czyszczenia swojej jungli. Nunu który nie zabrał ani 1 buffa enemy do 10 minuty to nie nunu. A na silverze counterjungle niezbyt się opłaca, bo tam jungler o dziwo expi się na fragach i na lane więcej... Brak wardów boli, ale tym ludziom się tego nie wyjaśni.

League of Legends

Opublikowano

Picki do jungli do carrowania? Hmm...

Teraz jest nunu bardzo dobry na jungli, bardzo szybko ją robi, Q + E + Smite i nie ma blue, ganki W+E i praktycznie lane ma killa, w team fightach ultimate w krzakach i win.

Opublikowano

Grasz topa, jugle albo mida .Suppem czy adc na prawde ciężko coś wygrać. Wypisze picki na daną pozycję:

Jugle

-j4

-udyr (absolutnie nie robimy go pod fenixa, na silvie to na q i pod tanka, jakiś botrk może wpaść)

-xin

-lee (tylko jak ogarniasz, chodzi mi tu o flashe z wardem, dobre ulty, pooglądaj streamy i zobacz co nim wyczyniają

MID

-ryze

-lux

-ori

-wukong (overfeeded i dziękuje dobranoc)

-akali (na silvie op)

-riven

-renekton

-jayce (juz niedlugo mega nerf)

-elise

-jax

OndteAw.png <- Dołącz się do teamu umieszczając plakietkę w profil / sygnatura.

Opublikowano

Skoro twój main lane to ADC, to powinieneś carrować się pickami ADC. Z AD carry polecam Vayne oraz Tristanę.

Z jungli najlepiej carrować Hecarimem lub Jarvanem 4.

Z mida poleciłbym Twisted Fate'a i Ahri. Ewentualnie można też pograć Janną/Leoną na supporcie, o dziwo takie picki mogą sporo zdziałać podczas teamfightu.

Opublikowano

Phaiz dobrze mówi. Hecarimem możesz robić szybkie i efektywne ganki do tego ultujesz teamfight z fearem i pozamiatane. Bierzesz ghosta i smite'a i jesteś nie do zatrzymania na ganku. Z homeguardami i włączonym E możesz błyskawicznie wracać na linię, do jungli czy bronić bazy. To samo jarvan: dobre ganki i ult pozwalający rozdzielić teamfight tak jak ci się podoba zamykając dane postacie. Na midzie dobra jest Ahri i Twisted ze względu na ich mobilność i łatwy roaming bota/topa + Ahri po 6 mega trudno zgankować.

Opublikowano

adc to zdecydowanie vayne ktora wygrywa sama gry

draven jezeli jestes wstanie zniszczyc early enemy

oplaca się (sprawdzone) grać pickami/taktyką która poprostu wygra early a enemy nie bedzie sie chcialo grac

­

Opublikowano

Skoro grasz na ADC, to najłatwiej będzie Ci się przestawić na supporta. Mechanikę gry na bocie znasz, a przy okazji pomoże Ci to być lepszym ADC (lepsze rozumienie twoich supportów).

Opublikowano

kupic elo boosta,najlepiej

Za elo boosting można dostać bana.

Z postaci polecam vayne, graves + dobry support. Tristaną cięzko Tobie będzie wycerować early.

Jeszcze powiedz jakie lubisz postacie to dużo pomoże :)

Opublikowano

Jak grasz na adc to Draven, Vayne, Blue Ez. Lub na midzie czymś co ma dobry roaming np. kassadin

Odradzam EZ, gram dużo gier Dravenem jako 1st pick i zawsze jest na mnie contra Cait/Vayne/Ez i zawsze wygrywamy lane, mimo że contre mają na mnie.

Pamiętaj, zawsze liczę na:

"+"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...