Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Subkultury na serio

Artemm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jest ktoś tu na forum kto należy do jakiejś subkultury i bierze tą subkulturę tak na serio. Czyli obraca się w towarzystwie tych samych członków, ubiera się i słucha muzyki taką jaką reprezentuje dana subkultura? Zna znaczenie elementów szczególnych w ubiorze swojej subkultury ja i w gestach? Itp.

Ja jestem metalem/anarchistą. Chodzę ciąglę ubrany w glany i na czarno, słucham muzyki metalowej oraz posługuję się szczególnymi znaczeniami w ubierze(np inne kolory sznorówek w glanach lub bandana włożona w tylną kieszeń), jestem ateistą. Moja subkultura mnie wchłonęła. Wśród swojej subkulturze czuję się jak w rodzinie. A wy?

Jestem bardzo ciekaw czy jest jeszcze dużo takich ludzi tutaj... bo niestety ale subkultury zanikają i wiele ludzi nie zna co znaczą np inne sznorówki xD moze pomyślicie że jestem jakiś hmmm inny... bo jestem xD jak będę mieć czas t ozrobię zdjęcię swoje i zamieszcze w odpowiednim temacie na forum który już widziałem. :)

"Brotherhood of metal"

Opublikowano

Ja jestem emo, tne sie cyrklem,wogl

Tak na pewno.... proszę o odpowiedzi na serio a nie na żarty...

"Brotherhood of metal"

Opublikowano

Ja jestem sobą. Nie jestem pozerem, Nie wkladam sobie bandamy do kieszeni zeby sie do kogos dopasowac. Jedyna subkulturą pod którą sie podpisuje to subkultura 'Ja'.

ravensygna.png
Opublikowano

Nie wiem, czy można nazwać to subkulturą, bo ja jestem 'swag`iem' mianowicie należe do rodziny beliebers i dobrze mi z tym ;)
jestem deistą, nie wierze w boga, nie modle sie, nie chodze do kościoła, nie wierze w figurki, etc. tak samo po stronie szatana, chociaż więcej dowodów jest na istnienie szatana, niż boga.

Opublikowano

Ja jestem sb wierzę w boga ale nie modlę prawie zawsze i nie chodzę do kościoła ( raz na dłuuuugi czas ) i nie chodzę do spowiedzi ( ostatni raz ze 2 lata temu ) Ubieram się jak chce

smite-SkoczekPL , Drejk

Combat Arms-Baxiu11

2i03s51.png

Opublikowano

Słucham muzyki typu rock/metal, nie obnoszę się z tym jakoś specjalnie. Chociaż miło jest spotkać osobę o podobnym guście muzycznym, czy podobnym stylu. Aurille. <3

Opublikowano

Szkoda ze jednak mało ludzi się wypowiedziało. I tak mało jest subkultur tutaj.

"Brotherhood of metal"

Opublikowano

Ja przede wszystkim nigdy nie miałam okazji obracać się w towarzystwie należącym do określonej subkultury. Wychowałam się w mniejszej miejscowości, gdzie raczej to nie występowało. Sporo było jedynie "hiphopowców", za czym ja nigdy nie przepadałam, więc pozostałam sobą w tym tłumie. Nawet wśród moich znajomych nie było (i do dziś nie ma) dużo osób słuchających takiej muzyki jak ja czy o takim samym/podobnym światopoglądzie. Nie miałam więc nigdy żadnego punktu zaczepienia, przez co stworzyłam sobie własną "minisubkulturę" :P

#don't care

Opublikowano

Nie wiem, czy można nazwać to subkulturą, bo ja jestem 'swag`iem' mianowicie należe do rodziny beliebers i dobrze mi z tym ;)

jestem deistą, nie wierze w boga, nie modle sie, nie chodze do kościoła, nie wierze w figurki, etc. tak samo po stronie szatana, chociaż więcej dowodów jest na istnienie szatana, niż boga.

jak jest szatan to i jest bóg, boże ale co mam tlumaczyć 15 letniej słegerce. Peace

Opublikowano

jak jest szatan to i jest bóg, boże ale co mam tlumaczyć 15 letniej słegerce. Peace

Nie napisała, iż istnieje szatan wiec to co napisałeś nie ma sensu mały katolu ^.-

zaraz poleci flejm ze ateista itp itd. wiec dla ścisłości jestem Agnostykiem ;)

Dodatkowo zanim mnie ktoś mnie sflejmi za to, to: Udowodnijcie mi, iż Bóg istnieje :)

@Top.

Metal/hard rock

Wbrew pozorom nie ubieram się tak jak typowe metale, w sensie glany, rury/moro etc.. Jedynie ubieram się w tej samej kolorystyce - na czarno . x3

Mam kilku znajomych którzy słuchają metalów - tylko jedna się ubiera jak metal (dziewczyna.), reszta tak jak im się chce .. ;3

Opublikowano

drugi justin się znalazł... Jak chodzę z koleżanką i widze takiego to nam się śmiać chce bo to tak chujowo wygląda ;/

@ top

Jestem emo, mam takie czarne stojące włosy. mniej więcej jak moja profilówka.

1390144171-U592769.png

Weteran
Opublikowano

Słucham rapu i chodzę w dresie.. "Czyli obraca się w towarzystwie tych samych członków" nie bo większość osób, które chodzi w dresie i słucha rapu, to.. sami wiecie kto.. jp i te inne. Noo.. i.. Hip-hop ponad wszystko :D

1329036830-U154499.png
Opublikowano

Należe do subkultury "JA".

Nie rozumiem za to takich co sie tną i w ogóle. ale ich nie potępiam - ich życie.

Opublikowano

Nie napisała, iż istnieje szatan wiec to co napisałeś nie ma sensu mały katolu ^.-

zaraz poleci flejm ze ateista itp itd. wiec dla ścisłości jestem Agnostykiem ;)

Dodatkowo zanim mnie ktoś mnie sflejmi za to, to: Udowodnijcie mi, iż Bóg istnieje :)

@Top.

Metal/hard rock

Wbrew pozorom nie ubieram się tak jak typowe metale, w sensie glany, rury/moro etc.. Jedynie ubieram się w tej samej kolorystyce - na czarno . x3

Mam kilku znajomych którzy słuchają metalów - tylko jedna się ubiera jak metal (dziewczyna.), reszta tak jak im się chce .. ;3

słabo z rozumowaniem, napisała "więcej jest dowodów na istnienie szatana". Poza tym będziesz mieć 80 lat przyjdzie czas na śmierć i będziesz kurwa pielgrzymki urządzać bo zaczniesz się bać śmierci. a co do "katola" fajny kawał na ten temat znalazłem.

Zjazd ateistów:

Po p%zywitaniu wszyscy ateiści poszli pogrozić Bogu, pokazać jak sobie świetnie radzą bez niego.

Wszyscy skaczą jak najwyżej krzycząc "Boże, Ty chu*u, Nic nam nie zrobisz, Ch*j Ci w dupę!" itp. Tylko jeden facet siedzi na kamieniu i czyta gazetę.

Podchodzi do niego prewodniczący zjazdu i pyta:

-A czemu Pan nie fluga na Boga?

-Bo w niego po prostu nie wierzę.

Opublikowano

słabo z rozumowaniem, napisała "więcej jest dowodów na istnienie szatana". Poza tym będziesz mieć 80 lat przyjdzie czas na śmierć i będziesz kurwa pielgrzymki urządzać bo zaczniesz się bać śmierci. a co do "katola" fajny kawał na ten temat znalazłem.

Zjazd ateistów:

Po p%zywitaniu wszyscy ateiści poszli pogrozić Bogu, pokazać jak sobie świetnie radzą bez niego.

Wszyscy skaczą jak najwyżej krzycząc "Boże, Ty chu*u, Nic nam nie zrobisz, Ch*j Ci w dupę!" itp. Tylko jeden facet siedzi na kamieniu i czyta gazetę.

Podchodzi do niego prewodniczący zjazdu i pyta:

-A czemu Pan nie fluga na Boga?

-Bo w niego po prostu nie wierzę.

To że jestem ateistą to nie znaczy że tak robię.... po prostu w niego nie wierzę i tyle... poza tym to nie temat w którym mają się toczyć walki o religie....

Pytałem się tylko czy wśród forumowiczów są osoby które należą do jakiejś subkultury jak ja i się z nią zżyli.

"Brotherhood of metal"

Opublikowano

Jak jest szatan to nie oznacza, że Bóg istnieje,

@Topic Słucham metalu, ubieram się jak metal ale nie nazywałem się nigdy metalem i nie zamierzam. :)

Opublikowano

Jak jest szatan to nie oznacza, że Bóg istnieje,

@Topic Słucham metalu, ubieram się jak metal ale nie nazywałem się nigdy metalem i nie zamierzam. :)

A czemu? Możesz uzasadnić?

"Brotherhood of metal"

Opublikowano

Nie oszukujmy się, nie ma ani boga, ani szatana, wszystko jest kwestia wychowania, po śmierci nie ma nic, życie jest tylko dzięki ewolucji , świat powstał podczas wybuchu.

Dobra ale skąd był wybuch?!

Wierze że jest coś nad nami ale nie w takiej postaci w jakiej my go postrzegamy :)

Opublikowano

Nie oszukujmy się, nie ma ani boga, ani szatana, wszystko jest kwestia wychowania, po śmierci nie ma nic, życie jest tylko dzięki ewolucji , świat powstał podczas wybuchu.

Dobra ale skąd był wybuch?!

Wierze że jest coś nad nami ale nie w takiej postaci w jakiej my go postrzegamy :)

Kurwa czy możecie wypowiadać się na temat a nie ciągle o religii ?

Proszę moderatora o zamknięcie tematu bo to jest bez sensu...

"Brotherhood of metal"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...