Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Treningg(plan)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moze mi ktos stworzyc plan treningowy na (jak i ile seri i ogolnie :D):

brzuch

klatke

bicepsy

plecy

z rozgrzewka :D

Jak cos to mam 15 lat (2.11.1997) i nie jestem gruby czy cos :D i do tego mialem oslabienie miesni ;/(tz. raz cos mi strzelilo w plecach i niemoglem sie ruszac 2 dni ;/ potem ledwo sie ruszalem i plecy mi sie trzasly :( poszedlem do lekarza i on mnie przekierowal gdzie indziej i tam mi powiedzieli ze wszystko jest ok -,- a nie jest .... bo od tamtego "strzelenia" jestem slabszy ;/ szybciej sie mecze -,- ) - dlatego chce trenowac

Jezdze na rolkach (nie codziennie :D raz na jakis czas) - luzem z 60km moge dziennie przejechac ^^

Nie ogarniam rozgrzewki i cwiczen(niektore ogarniam xD) - up :D ;/

Bede wdzieczny za opisanie co i jak ,co ile cwiczyc :D

Chce sobie 6ciopak ^^ wytrenowac a niewiem od czego zaczac ;/

Oczywiscie za pomoc dam 5 w profilu pare like it :D

Opublikowano

A więc po 1 to musisz ćwiczyć całe ciało.
Później uświadom sobie, że najważniejsza jest dieta, bo mięśnie z powietrza się nie biorą, a bez diety może wzrosnąć twój katabolizm i mięśnie po treningu zamiast rosnąć to będą maleć.

Potem uświadom sobie że 2 najważniejszą rzeczą jest regeneracja, bo mięśnie rosną kiedy odpoczywamy.

Dopiero na 3 miejscu jest trening.

Odżywki sobie odpuść, bo one są dla zaawansowanych dla początkujących nic nie dają.

Więc dieta:

Oblicz swoje zapotrzebowanie kaloryczne i dodaj do niego 200 kcl jak będziesz niezadowolony z efektów to dodaj drugie 200.

Substancje odżywcze potrzebujesz 2,3 g białka na kg/mc 2,8 g węglowodanów na kg/mc i 0,8 g tłuszczów na kg/mc.

Jedz około 5 razy dziennie i w tych 5 posiłkach dostarczaj wszystkie substancje odżywcze pamiętaj rano bardziej potrzebujemy ww a na wieczór białka.

Trening to tak podam ci swój plan.

poniedziałek: klatka triceps.

wtorek: biceps barki.

środa: nogi.

czwartek: plecy.

piątek: brzuch.

sobota: wolna.

niedziela: wolna.

Co do ,,6 paku"

To podczas okresu ćwiczenia na masę to nie będziesz go posiadał ponieważ będziesz miał dodatni bilans kaloryczny, Jeżeli będziesz go chciał mieć to po około 2 latach ,,masowania" możesz przypakować na rzeźbę, czyli przeprowadzić redukcje:

Zrobić ujemny bilans kaloryczny i dodać aeroby lub interwały.

Jeżeli o czymś zapomniałem wspomnieć to pytaj.

@ Co to rozgrzewki to jak będziesz ćwiczył to sobie co serię dokładaj ciężar.

Opublikowano

A więc po 1 to musisz ćwiczyć całe ciało.

Później uświadom sobie, że najważniejsza jest dieta, bo mięśnie z powietrza się nie biorą, a bez diety może wzrosnąć twój katabolizm i mięśnie po treningu zamiast rosnąć to będą maleć.

Potem uświadom sobie że 2 najważniejszą rzeczą jest regeneracja, bo mięśnie rosną kiedy odpoczywamy.

Dopiero na 3 miejscu jest trening.

Odżywki sobie odpuść, bo one są dla zaawansowanych dla początkujących nic nie dają.

Więc dieta:

Oblicz swoje zapotrzebowanie kaloryczne i dodaj do niego 200 kcl jak będziesz niezadowolony z efektów to dodaj drugie 200.

Substancje odżywcze potrzebujesz 2,3 g białka na kg/mc 2,8 g węglowodanów na kg/mc i 0,8 g tłuszczów na kg/mc.

Jedz około 5 razy dziennie i w tych 5 posiłkach dostarczaj wszystkie substancje odżywcze pamiętaj rano bardziej potrzebujemy ww a na wieczór białka.

Trening to tak podam ci swój plan.

poniedziałek: klatka triceps.

wtorek: biceps barki.

środa: nogi.

czwartek: plecy.

piątek: brzuch.

sobota: wolna.

niedziela: wolna.

Co do ,,6 paku"

To podczas okresu ćwiczenia na masę to nie będziesz go posiadał ponieważ będziesz miał dodatni bilans kaloryczny, Jeżeli będziesz go chciał mieć to po około 2 latach ,,masowania" możesz przypakować na rzeźbę, czyli przeprowadzić redukcje:

Zrobić ujemny bilans kaloryczny i dodać aeroby lub interwały.

Jeżeli o czymś zapomniałem wspomnieć to pytaj.

@ Co to rozgrzewki to jak będziesz ćwiczył to sobie co serię dokładaj ciężar.

mozesz bardziej diete opisac? jak mam obliczyc zapotrzebowanie kaloryczne? co mam jesc ? xD (ostatnio malo jadlem... tz. praktycznie nic... czasami jadlem sniadanie tylko... albo obiad(ostatnio 1,2 posilki dziennie jadlem ;/))

do odzywek zalicza sie "Shake"(bialko) - dzisiaj widzialem po 25 euro w sklepie i tabletki ktore zawieraja witaminy?

Opublikowano

Siłka w wieku 15 lat to samobójstwo, nie napalajcie się chłopaki bo ćwiczyć możecie na siłce zacząć od 18-20 roku życia najlepiej. Jeżeli chcecie sobie zniszczyć stawy i kości a do tego pozrastać ścięgna i najlepiej od napalenia poprzepalać mięśnie to wasz wybór.

Hip-Hop nie umarł.

Opublikowano

Powinieneś jeść ok 5 razy dziennie.

Np. rano owsianka na mleku, 2 śniadanie ser biały, posiłek przed treningowy(obiad)(najlepiej zjeść 40 min przed treningiem) pierś z kurczaka i ryż. Po treningowy (najlepiej godzinę po treningu) ryba z jakimiś warzywkami. Na kolację np jajka.

A dobranie ilości pożywienia to sprawa indywidualna. Wcześniej napisałem ile białka i ww i tłuszczów potrzebujesz na kg/mc oblicz sobie i poczytaj ile jakie produkty mają i sobie licz.

Witaminy możesz brać jak najbardziej, a białko sobie odpuść, dobrze zbilansowana dieta jest lepsza niż jakakolwiek odżywka, ja ćwiczę 5,5 lat bez odrzywak i mi masa nadal ładnie rośnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...