Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Build] Vladimir

z1xeN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Poda mi ktoś dobry build pod Vladimira ?

Staram się wymyślić jakiś dobry, lecz nie jestem pewny czy będzie dobrze.

Co sądzicie o tym ? :

Buty Maga

Zhonya

Rabadon

Rylai

Kostur Pustki

Maska Liandry'ego / Wola Starożytnych / Duch Pradawnego Golema .

Nie wiem co z tym 6 itemem.

Co sądzicie o takim buildzie ? Jaki ten 6 item byłby dobry lub co zmienić z tych innych itemów ?

Opublikowano

Taki sobie ten build, można go o wiele, wiele lepiej zbudować. Osobiście polecam ten:

Core:

• obuwie maga,
  • rewolwer hextech,
  • rylai.

Możesz również zamienić później hextech na księgę.

Później już tylko i wyłącznie sytuacyjne.

Sytuacyjne:

• zhonya - kiedy jesteś focuowany lub mają heavy ad team,
  • oblicze ducha - kiedy potrzebujesz mocniejszego heala, cdr, czy HP lub mają heavy ap team,
  • rabadon - nie wiem, czy tego itemka nie warto byłoby wrzucić do core. Buduj, kiedy potrzebujesz mocniejszego DMG,
  • kostur pustki - vs heavy magic resist, buduj, kiedy mają dużo resistów,
  • abyssal scepet - kiedy potrzebujesz więcej magic resistów, czy DMG - ew. vs heavy magic resist,
  • guardian angel - kiedy jesteś mocno focusowany i potrzebujesz armoru oraz magic resistów.

To tyle. ;)

Opublikowano

Od siebie polecam taki:

3158_Ionian_Boots_of_Lucidity.png + 3206_SoulEaterWraith.png + 3157_Zhonyas_Hourglass.png + 3089_Banksys_wizard_Hat.png + 073_Zettas_Mana-Stick.png + 3116_Rylais_Sceptre.png

Układając ten build sam miałem lekkie wątpliwości, bo z jednej strony WotA na Vladku został ostatnio wyparty przez Spectral Wraitha, to jednak imo WotA dalej jest na Vladku skuteczna. Sam nie miałem okazji przetestować jakoś bardziej tego Spectrala, bo Vladkiem obecnie grywam bardzo rzadko (dużo rzadziej niż jak grałem nim jeszcze w s2 :P).

Co do twojego buildu to jest nawet dobry, z tym że cały szósty itemek przesunąłbym prawie na sam początek, od razu po butach. Liandry's od razu bym skreślił i się nad tym nie zastanawiał, moim zdaniem liandry nie pasuje na Vlada, tak więc zostaje do wyboru albo WotA albo Spectral.

Opublikowano

Pokombinowałem trochę i wpadłem na taki build. Dużo AP (koło 600) ponad 3k hp i świetny sustain.

Build :

Obuwie Maga

Zhonya

Rabadon

Oblicze Ducha

Wola Starożytnych

Kostur Pustki

Co sądzicie o takim buildzie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...