Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Kontrowanie Lux przez Ahri

MamProblemNew

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż teoretycznie Ahri kontruje Lux, a w praktyce tylko mi to nie wychodzi...

Z innymi postaciami sobie radzę i daje radę, nawet z Annie, Talonem które rzekomo kontrują mnie...

I teraz pytanie jak grac przeciwko Lux Lisicą?j E Lux ma dosyć szeroką średnicę i w 80% obrywam z tego skila.

Być może jestem noobem że nie potrafię skontrować Lux, ale dlatego pytam by dawać radę.

Opublikowano

Witam, otóż teoretycznie Ahri kontruje Lux, a w praktyce tylko mi to nie wychodzi...

Z innymi postaciami sobie radzę i daje radę, nawet z Annie, Talonem które rzekomo kontrują mnie...

I teraz pytanie jak grac przeciwko Lux Lisicą?j E Lux ma dosyć szeroką średnicę i w 80% obrywam z tego skila.

Być może jestem noobem że nie potrafię skontrować Lux, ale dlatego pytam by dawać radę.

Nie daj się obijać z E, dot. stój za minionami by nie mogła cie trafić z q, gdy zmarnuje swoje combo <QE> harrasuj ją, po 6 nie ma jak cie zabić przez twojego ulta, za to ty możesz to zrobić.

652601399840421198520.png

Opublikowano

Lux nie jest łatwo skontrować ponieważ ma dość wysoki range. Spróbuj przewidywać jej ruchy gdy na przykład podchodzi to wiadomo że będzie chciała wycastować swoje E najlepiej stań pomiędzy minionami uniemożliwi jej to trafienie cie z Q Gdy ona pierwsza wycastuje ulta to ty szybko Dash E+Q+W Dash > Dash ona będzie sekundę w plecy ( bo castowała ulti)

Opublikowano

mózg to jest countra a nie picki

"Celem wojny nie jest umrzeć za ojczyzne, tylko sprawić by tamci skurwiele zgineli za swoją" G.C.Patton

sygnatura22.jpg

2HardStyle2

Opublikowano

Przecież skille lux tak wolno lecą, że możesz je na luziku omijać, a jej ulta kontrujesz swoim ultem

comment_aKm2b5jSiJgvkhmrlSzZ5Yc80OK7Mzta

Opublikowano

To może sprawiać problemy. Kontra to nie easy win. W momencie jeśli spieprzy q (6 lvl) obiłeś ją trochę to wbijasz z ulta i kill

Zelltar_eune_45_7_logo.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...