Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

T29

Partyzant.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, chodzi mi jak grać T29 na stocku i jak badać po kolei moduły. Tym działkiem 90mm mało co przebijam, bo cały czas trafiam na 8T. Jakieś rady?

Będziesz legendą, człowieku! There are soldiers and then, there are snipers...

Opublikowano

Próbuj podjeżdżać do przeciwnika najbliżej jak się da, wtedy wróg nie może strzelać ci w kadłub, chyba że gra innym amerykaninem:P

Wtedy strzelaj we właz dowódcy.

U T32 spokojnie, IS-3 możesz strzelać w tą leciutko nachyloną płytę, 90mm powinno przebić. Tiger II też nie ma problemów.

AMX 50 100 przebijesz praktycznie wszędzie:P

Opublikowano

A macie jakieś rady jak badać moduły? Czy dam rade użyć działka 105mm na stockowej wieży?

Opublikowano

Pod żadnym pozorem nie zbliżaj się do przeciwników na bliską odległość. Jesteś wtedy głównym celem - duży i powolny.

Trzymaj się z tyłu, wykorzystuj swoją niezłą celność. Czekaj, aż wrogowie wystawią bok/tył. Samemu wystawiaj tylko wieżę.

Kolejność badania modułów:

1.Gąsienice

2.Działo 105mm

3.Wieża

4.Silniki

5.T32

Bez gąsienic nie udźwigniesz topowego działa.

Wieża daje 1 strzał na minutę więcej.

Bez silników jesteś powolną krową. Z silnikami można powiedzieć, że jesteś już takim ćwierćmedem. Po prostu jesteś mobilny jak na HT. ;)

Na T7 daje radę normalnie. Penetracja jest wystarczająca do przebicia większości czołgów od przodu.

Opublikowano

Dziś właśnie skończyłem ten czołg, bardzo fajny ale dopiero na dziale 105. Co do modułów jeśli stać cię na drążki to idź od razu do działa 105 potem wieża a na końcu gąski i ślinik, natomiast jeśli nie stać Cie na drążki na samym początku gąski a potem tak jak wyżej. Grając tym czołgiem staraj się wykorzystywać dosyć dużą depresje działa oraz bardzo mocną wierzę.

signature.png
113; 121; AMX 50B; AMX 50 Foch; Bat-Chatillon 25t; E100; VK 72.01 (K); FV215b (183); T110E5; IS-7; Object 263; Object 268; STB-1;

T34; IS6; Fcm 50t; Fcm36Pak40; T-15; VK 72.01 (K); T1E6; T26E4; T26E3
ESL: 28,729 golda + 28€

Opublikowano

Co amerykańskie czołgi mają najmocniejszego ? Wieże. Jak je wykorzystać ? Górki, pagórki, wzniesienia, przeszkody zasłaniające kadłub, które pozwalają wystawić samą wieże z działem (np.kamienie). Będziesz miał zarąbiste działko jak na VII tier. Owszem stock to może szału nie robi, ale uwierz, że wymaksowany i ogarnięty T29 to potęga. 90mm może i nie jest najlepszym wynikiem, ale w takim wypadku musisz skupiać się na weakspotach, czyli strzelać: pod kadłub, we włazy dowódcy na wieży, karabinki oraz włazy na korpusie czołgu. Jeżeli chodzi o badania. Musisz zbadać gąski aby udźwignęły całą resztę. Potem 105mm, wieża, silniki i radio. Jeżeli inwestujesz w czołg polecam zamontować tam jeszcze Dosyłacz, Ulepszoną Wentylację i Stabilizator Pionowy. Tak zrobiony czołg, jeszcze z załogą... cudo !

Opublikowano

Dzięki wszystkim :) Miałem pytać co montować jeszcze, ale saaq uprzedził moje pytanie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...