Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Co powoduje lagi na moim serwerze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam serwer minecrafta na hostingu mineserv.eu, i są odczuwalne małe lagi.

6 slotów, po 128 ram na slot

Silnik spigot

a to lista pluginów:

INFO Plugins (16): AutoMessage, WorldEdit, iConomy, AutoSave, Vault, PermissionsEx, LWC, WorldGuard, TreeAssist, Essentials, CommandSigns, OtherDrops, EssentialsSpawn, ChestShop, EssentialsChat, AuthMe

Czy jak by było 10 slotów po 128 ram to problem by się załatwił?

Czy jak by było 13 slotów po 64 ram to serwer by mógł dobrze funkcjonować z tymi pluginami?

Opublikowano

Sprawdz "ważność" world guarda i world edita bo one potrafią generować multum logów , sam world guard potrafi na minute zrobić +200 linii logów, PS nie wgrywaj ClearLagg'a polecam Ci BKCommonLib +NoLagg lub sam pTweaks (pTweaks lepszy ale to moje zdanie)

Opublikowano

To na pewno nie problem przestarzałych pluginów, jak od razu postawiłem serwer z aktualnymi pluginami to też były małe lagi, grać się da ale jednak lepiej bez lagów

Opublikowano

Czy jak by było 10 slotów po 128 ram to problem by się załatwił?

Nie wiadomo, przy full osobach mogłyby być lagi, gdyż maszyna może być przeciążona.

Czy jak by było 13 slotów po 64 ram to serwer by mógł dobrze funkcjonować z tymi pluginami?

Mógłby funkcjonować ale bez graczy, przy ok. 10 osobach serwer by lagował bardziej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...