Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Bardzo mało fps :(

punish39

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

cześć, niedawno sobie zrobilem przerwe z warz i postanowilem grać dalej ale mam straszne lagi, mam od 10 fps do 17, wczesniej tego nie było, dodam też, ze jak się robi rano albo noc i jest taka mgła to mam około 5 fps, gram na LOW Vsync mam wyłączone, antyaliasing też, grafika 640x480.

pentium dual core E5500 2.8GHz

karta graficzna nvidia geforce 210

ram 4gb proszę o pomoc

Opublikowano

Jaki masz system Operacyjny ? jeżeli Windows XP to się nie martw nie jesteś sam taką dowalili optymalizacje itp że sam mam max do 10-20 FPS i tyle trzeba mieć windows 7 lub vista.

1374104818-U732898.png

Użytkownik MPCforum

Opublikowano

no własnie mam windows 7 :( ale wczesniej bylo dobrze, zrobią coś z tym ?

Niestety nie wiem tak dopieprzyli te optymalizacje że wiesz ale da się grać tylko unikaj najlepiej lasów bo tam jest najgorzej np w małych miasteczkach/miastach to jest okej i najlepiej unikaj dużo zombie czyli nie idź do tej bazy wojskowej z czasem przyzwyczaisz się możesz jeszcze użyć game booster do polepszenia.

1374104818-U732898.png

Użytkownik MPCforum

Opublikowano

Ogółem prawdopodobnie developerzy zwiększyli że tak powiem wymagania dla kart z serii biurowych. Ty niestety taką posiadasz. Procek spoko RAM też. Jak byś wymienił grafę na taką porządniejszą to myślę że na Low/Medium pograłbyś spokojnie w 60fps. Mój brat tez ma kartę z serii biurowych i gra mu chodzi tragicznie a procek i ram ma lepszy od cb. W Smallville jest kościół który strasznie obniża fps przez to jego światło. Więc nie mówcie chłopakowi żeby unikał lasów itd. Wina leży po obu stronach - Infestation słaba optymalizacja - Komputer słaba grafa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...