Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Router z netii...

MatiMenPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Od niedawna jestem posiadaczem routera Asmex 1004g, którego dostałem od netii.

Otóż router ten cały czas traci adres IP. Kontaktowałem się z dostawcą to on kazał mi wpisywać jakiś podany przez jego adres i wszystko było przez pewien czas ok. Zdenerwowałem się bo wczoraj w ogóle nie miałem przez to internetu. Cały czas tracił adres. Przeinstalowałem softa w routerze... na gorszy. Czy jeżeli zainstaluję stare sterowniki netii do tego routera to wszystko będzie ok? Jakbyście mogli to proszę o podanie mi linku do nich i wytłumaczenie krok po kroku wszystkiego icon_smile.gif

PS:Dodam że mam internet 10mb/s. Teraz jestem podłączony do starego TP-Link'a z przepustkowością 2mb/s...

Jeszcze raz edit: Na tym routerze mam aktualnie w grach 240pingu... A na starym z netii, z którym już napisałem co się stało miałem po 37...

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Nie wiem po co bawiłeś się softami... Jeśli pobrałeś jakiś stary to pobierz teraz nowszy. I skonfiguruj jeszcze raz router i sprawdź połączenie na dwóch innych komputera. Żeby wykluczyć jakieś systemowe problemy.

Jeśli z routerem jest coś nie tak to resetuje się go do ustawień fabrycznych. Jeśli nic nie pomaga dzwoni się po techników od neti, któryc sprawdzą łącze i gniazdka. Jeśli nic nie pomaga wymienia się router na nowy a już najlepiej kupić sobie własny bo te ich do po prostu gówno.

No ale skoro na starym RP-linku wszystko działa to widocznie wina routera. Jeśli tak jest że na starym działa to lepiej idź i kup router i tyle.

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...