Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Caitlyn Czy vayne?

ziomek11304

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siemka otóż potrzebny mi bardzo dobry adc w sumie to mam ich sporo ale teraz zastanawiam się nad kupnem Vayne lub caitlyn prędzej czy później kupie i ją i ją ale co polecacie ? jakim adc się wybijacie lepiej na rankedzie kim macie łatwiej Vayne czy caitlyn? prosiłbym o udzielanie się w tym temacie wypisujcie coś w stylu

Caitlyn

Plusy:

-

-

Minusy:

-

-

Vayne:

Plusy:

-

-

Minusy:

-

-

każdy chyba wie o co chodzi :)

E9mwj60.png

Opublikowano

Vayne :

-Mocne DMG ( z Q / W / R )

-stun z E jeśli ktoś dobrze trafi

-akrobatyka postaci z Q

Caitlyn :

-b. mocny haras .

-dobijanie z Q oraz R

-E dobre do ucieczki .

Opublikowano

Moim zdaniem Caitlyn jest lepsza na rankedzie, przynajmniej teraz, ponieważ Vayne jeśli nie jest nafeedowana to strasznie się rozpuszcza,

Caitlyn natomiast ma bardzo fajną możliwość ucieczki na pewno skuteczniejszą od Vayne, poza tym jeśli ogarniasz Caitlyn to będzie dobrze.

Zapraszam na kanał YT:

DarekPolskiZagrajmer

Opublikowano

Ja ci radze zagrac caitlyn poniewaz vayne jest trudna postacia, nie ma ona duzego zasiegu, nie posiada skili ktormi moglbys nekac przeciwnika, oraz w early jest slaba, ale za to nafedowana w late wymiata i prawdopodobnie w 1 vs 1 bedzie najmocniejsza z adc jesli umie sie nia grac. Cait jest latwiejsza, bo posiada ona Q ktore zadaje spore dmg, ma duzy zasieg co ulatwia farme oraz mozesz spokojnie strzelac do przeciiwnikow, co 6 atak zadaje wiekszy dmg, ma polapki ktore stunuja wroga, ma siec ktora moze uciec, dogonic wroga mozesz oraz daje slowa, ult jest troche slaby bo mozna go latwo zablokowac ale i tak sie przydaje. W late game cait mozna walic po 1500 dmg co 6 atak, wiec majac tez itemy w speed attack latwo zabijasz wrogow.

Opublikowano

Cait zdecydowanie łatwiejsza do gry ze względu na możliwy harras przeciwnika z Q. Ma też dobre możliwości ucieczki od przeciwnika za pomocą swojego odskoku.

Vayne natomiast nie ma tak dużego range jak Cait, za to ma niesamowity dmg w late. Nafeedowanie tej postaci niszczy każdego.

Gość koxxxik12
Opublikowano

vayne bez feeda niszczy każdego w late wystarczy troche speeda ataku i sra true dmg w każdego tank robi się papierem dla niej. Troche kradzieży życia i robi co chce w late

Opublikowano

Caitlyn

+ Esacpe system

+ Dobra pusherka

+ Dobry harras

+ Trapy

+ Duży DMG i zasięg Q skilla

+/- Ulti

- Papier

giphy.gif ­

Opublikowano

Kupiłem Cait, jestem zadowolony, polecam ją :)

kontruje większość adc

duży zasięg

fajna pasywka do harrasu i farmy

te klatki mogą robić za wardy, w dodatku unieruchamiają przez chwilę

slow

escape

świetne ulti do dobijania

2rp9q8l.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...