Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Trwałość gry

Acristo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jest to mój 1000 post więc chciałbym go mądrze "wykorzystać".Jak myślicie,co sprawiło,że gra jest w tak dobrym stanie,tylu jest graczy,i mimo tych cheaterów,wysokich cen boostów nie odchodzą?

Opublikowano

Bo to nadal jest stary dobry nfs z tuningiem mechanicznym, wizualnym i dużą ilością samochodów egzotycznych jak i tych które można spotkać na codzień. Liczba cheaterów spada więc na duży + i dragi!

Ps. Nie ma żadnej konkurencji dla nfsa więc ludzie gdzie mają odejść pomimo tych wszystkich niepowodzeń i problemów nadal ma jaja!

nfsw_CEZARS9.png
Opublikowano

Na pewno to, że praktycznie World nie ma bezpośredniego konkurenta na rynku gier online, jest jedyny w swoim rodzaju.

Sama marka NFS też ma dużą siłę przyciągania i ludzie mimo wielu problemów gry dalej w nią grają.

Ja Worlda uwielbiam za ogromną ilość samochodów, sam posiadam już prawie 50 wozów, a na oku mam jeszcze ze dwadzieścia.

Do tego w ostatnim czasie dzięki wprowadzeniu rotacji można mieć naprawdę sporo dobrych wozów bez wydawania realnej gotówki.

Co do SB to i tak mamy się z czego cieszyć, bo w porównaniu z innymi krajami mamy jedne z najniższych cen, aczkolwiek szkoda że te stare ceny SB zostały zastąpione przez aktualne.

Opublikowano

W 2014 ma wyjść "The Crew".W tej grze jest totalna swoboda jazdy,lepsza grafika,bardziej zaawansowany tuning,wyzwania.Jak sądzicie,World na tym ucierpi?

Opublikowano

Podobno ma być f2p a gra ma wyjść również na Xbox One i PS4.Wymagania również nie mają być zbyt wysokie jak na taką grafikę.

Opublikowano

Szczerze?

Widziałem prezentację i gameplay The Crew i gra niczym nie zachwyca, trailer jest 100 razy lepszy od samej gry.

World nie ma się czego obawiać, nawet jeśli grafika się już trochę zestarzeje to EA prędzej czy później zadba o nowy silnik graficzny.

Opublikowano

f2p? Dla mnie bomba, ale napewno nie zapomnę o worldzie chodź w niego teraz nie gram ale mam na temat tej gry dobre zdanie i potrafię dużo wybaczyć. The crew co to ku''' jest za tuning terenowy? Wygląda dziwnie.

nfsw_CEZARS9.png
Opublikowano

W sumie napisaliście chyba wszystko co najważniejsze. Ja tylko doczepie się do "wysokich cen boostów". My (Polacy) oraz jeden inny kraj, którego nie pamiętam mamy najniższe ceny SB spośród wszystkich nacji. Wciaż widuję poradniki na zagranicznych forach "jak taniej zdobyć Boosty", w których tłumaczą jak kupić je przez nasz kraj. Wszystko zależy od tego na ile cenicie 40 zł, osobiście dla mnie jest to za wiele jak na 1,5 samochodu.

Osobiście mam pewne zastrzeżenia do podejścia twórców The Crew do ich produkcji (patrz - wciskanie ludziom rozwiązań starych jak świat jako "hiper nowość!") ale to nie miejsce na dyskusje o tym. Z resztą nie słyszałem nic o tym by była to darmówka.

EA będzie walczyć o World'a bo wystarczy spojrzeć jakie znaczenie zyskuje ostatnio rynek F2P.

Ja bym spojrzał również na Project CARS, zdecydowanie ciekawa propozycja w podobnych klimatach (nie wiem jak z tuningiem).

| | | | | taniecgitara basowa

| Bez komputera. Jeśli masz jakąś sprawę i chcesz pogadać na Skype/GG napisz najpierw tutaj, wejdę.

Opublikowano

Mnie osobiście World wciągnął i to bardzo.Co do tych SB,wacham się zawsze przed zakupem czy mi ta gra się nie znudzi,czy warto wydać kasę.Lecz jak parę dni zbiorę diamenty i nie pogram to ochota sama wraca :) Co to The Crew,to nie wiem czy twórcy ciut nie przekombinowali.Ale skupmy się na Worldzie.Ta gra ma w sobie to coś,co przyciąga.Mnie zafascynowała dogłębnie,i cały czas uczę się o niej nowych rzeczy.

Opublikowano

W sumie napisaliście chyba wszystko co najważniejsze. Ja tylko doczepie się do "wysokich cen boostów". My (Polacy) oraz jeden inny kraj, którego nie pamiętam mamy najniższe ceny SB spośród wszystkich nacji. Wciaż widuję poradniki na zagranicznych forach "jak taniej zdobyć Boosty", w których tłumaczą jak kupić je przez nasz kraj. Wszystko zależy od tego na ile cenicie 40 zł, osobiście dla mnie jest to za wiele jak na 1,5 samochodu.

Osobiście mam pewne zastrzeżenia do podejścia twórców The Crew do ich produkcji (patrz - wciskanie ludziom rozwiązań starych jak świat jako "hiper nowość!") ale to nie miejsce na dyskusje o tym. Z resztą nie słyszałem nic o tym by była to darmówka.

EA będzie walczyć o World'a bo wystarczy spojrzeć jakie znaczenie zyskuje ostatnio rynek F2P.

Ja bym spojrzał również na Project CARS, zdecydowanie ciekawa propozycja w podobnych klimatach (nie wiem jak z tuningiem).

Zauważ jednak iż te inne kraje zarabiają kilka razy więcej od Polaków, więc gdyby patrzeć na to z tej perspektywy to i tak by było u nas drogo ;)

Z tego co na szybko obejrzałem to Project CARS jest zupełnie inną produkcją od NFS World, bowiem tam ścigamy się na torze oraz nie ma otwartego świata.

Co do The Crew faktycznie "dupy nie urywa"...owszem, są ciekawe lokacje oraz różnorodność w wyścigu, lecz strasznie mnie odstraszyły te terenówki. Może to tylko takie moje odczucia, ale "duże samochody" nie nadają się do wyścigów.

Zbieram - ;)

Opublikowano

Ja napewno zostanę przy nfs ponieważ wygląda jak nfs a nie jak jakaś podróbka burnouta , ale też obczaję the crew ;)

nxtVYBh.png

Opublikowano

Jak wyjdzie The Crew to jest pewne że zmienie NFS World na The Crew ;) Mam nadzieje że mój komp uciągnie ta grafike :D Sciagne nawet 15GB z netem 2mb żeby mieć tą gierkie :P

Miejmy nadzieje że gra bedzie free to play (w co wątpie).

Opublikowano

"The Crew" zapowiada się nie źle i dobrze, że wyjdzie. Będzie to jakiegoś typu konkurencja i może ceny BOOST spadną. :P

Sam spróbuje ciągnąć w obie gry. Która się stanie atrakcyjniejsza to tą wybiorę. :)

Opublikowano

Może i mamy najniższe ceny boostów , ale u nas zarabiamy grosze . Średnio przez rok zarabiamy 21tys . Dajmy na to Niemcy też zarabiają 21tys. tylko , że oni to mają w Euro co praktycznie jest to no prawie 100 kafli -,- .

Opublikowano

No cóż tak jak już wyżej było wspomniane częściowo, gra obecnie nie ma żadnego konkurenta. Gra jest darmowa więc tymbardziej zachęca do spróbowania.

Jest jakaś rywalizacja, autorzy starają się o jak najwięcej nowości w grze żeby w jakiś sposób zachęcić. A w każdej grze sa ludzie, którzy używają botów czy

hacków nawet jeśli nie mają takich możliwości jak te tutaj. Moją gorącą prośbą jest abyśmy zmówili się któregoś pięknego dnia z innymi forami o hackach

na temat tej gry i poprosili publicznie twórców owych hacków aby wykazali się oprócz swietnego tworzenia modów, pomyślunkiem o charakterze gry...

Ja np chciałbym, żeby nie było funkcji używania Autofinisha czy też Game Crash Mode w zawodach Multiplayer. Co do speedhacka no to już ciężko bo to

taki uniwersalny hack w garzdej "rajdówce". Nawet z speedhackerami zawsze jest sens gry a jak musze co 3 trasy włączac od nowa gre bo mam crasha

albo w każdej grze jest ten sam typ (albo kilku typów) którzy każdy tor psują autofinishem to krew mnie zalewa a nabijanie niektórych Achievementów

jest tylko kwestią tego, ze albo sami użyjemy powyższych hacków albo będziemy mogli pożegnac się z tymi osiągnięciami.

Trzeba zadbać trochę o gre z naszej strony, bo narzekanie na brak zabezpieczeń to głupota kiedy to samemu się tą grę psuję.

Wiadomo nie odpowiadamy osobiście za to bo nie każdy z nas używa hacków a jeśli nawet to staramy się używać tylko tych, które nie są złe

dla innych graczy :)

Pozdrawiam wszystkich myślących :)

142g9ox.png
Retired Need For Speed: World Player 2pocfa1.png

Opublikowano

gram w tą gre już trochę czasu i widać, że nawet jeśli są drogie boosty , a nawet jak by były droższe ludzi i tak by je kupywali ;) taka natura gra utrzyma się na fali jeszcze trochę czasu :)

the crew może przyciągnie na chwile graczy, ale jeśli ktoś kupił boosty wróci do worlda .

93988298266825447943.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...