Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Włam na serwer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Wczoraj mój serwer został zaatakowany przez 3 hackerów(nicki w tekście). Szczegółowo, to pod moją nieobecność(tak mówią gracze) wszedł Gracz Tymson, i zaczęło się rozwalanie, a następnie Teramichu oraz SzmatoxTV, i zaczęli również rozwalać. Mapka była duża(wliczając warpy), a poszła bardzo szybko. Do teraz serwera włączyć się nie da. Pisałem do Hostingu, a Hosting odpisał, że również mają problem z maszyną, ponieważ z Ich strony również nie da się Jej uruchomić. Do FTP mam dostęp tylko ja, od nikogo nie brałem pluginów. Pluginy były bardzo dobrze skonfigurowane, kilka autorskich.

Teraz pytanie do Was, jak się zabezpieczyć przed takowym atakiem, jakby miał się zdarzyć po raz kolejny? (Mam zamiar stawiać serwer po raz kolejny.)

Opublikowano

Naucz się nie dawać gracza op, zmień hasło.., może nie miałeś cuba ?, i poco tyle opisujesz

A może napisałeś jak już byleś zalogowany bez " / " login Hasło

Opublikowano

Pewnie miałeś bagi w mapie lub pluginie... albo ktoś po prostu złamał haslo na twoje konto i dal paru osobom op proste. Zawsze trzeba mieć trudne hasło :)

Opublikowano

Hmm jak by to powiedzieć odpowiadacie to samo co ja a ty na gze logo z konsoli niby poco ? Sprawdzisz jakie komendy wpisywali ?? pzdr..

Pewne ze mieli op..

Opublikowano

Hmm jak by to powiedzieć odpowiadacie to samo co ja a ty na gze logo z konsoli niby poco ? Sprawdzisz jakie komendy wpisywali ?? pzdr..

Pewne ze mieli op..

Na przykład po to, żeby spawdzić w jaki sposób doszło do ataku?

Member | Mentor Minecraft

nothing else.

Opublikowano

Na przykład po to, żeby spawdzić w jaki sposób doszło do ataku?

A no przecież naprawdę ??

Napisałem to :< przecież "Sprawdzisz jakie komendy wpisywali"

I tak na pewno bo mieli op.. nie se sprawdzi plik z op...

Opublikowano

A no przecież naprawdę ??

Napisałem to :< przecież "Sprawdzisz jakie komendy wpisywali"

I tak na pewno bo mieli op.. nie se sprawdzi plik z op...

Jako, że z twojej wypowiedzi nie mogę wywniąskować niczego co miało by jakikolwiek sens, pozwolę sobie pozosatwić ją bez komentarza.

@TOPIC: To jak będzie z tymi logami?

@EDIT: A co mnie obchodzi jakie komendy wpisywali? Nawet jeżeli by jakieś wpisywali ( w co wątpie ) to i tak nie były by one dostępne bez specjalnego oprogramowania po stronie wysyłającego. Poza tym do takich rzeczy komend raczej się nie wykorzystuje ;>

Member | Mentor Minecraft

nothing else.

Opublikowano

Essentials posiada podobno luki. Niestety sam ich nie znam, a gdybym znał, to bym nie zdradził, ponieważ zaczęły by się ataki na serwer.

Słyszałem o tym od wielu graczy i wierzę w to. Sam szukam tych luk, by zabezpieczyć swój serwer.

Spróbuj może zamienić ten plugin na CommandBooka?

343731479829004887779.png

Opublikowano

Ludzie ogarnijcie temat, piszecie bez sensu i nie na temat.. Koledze z problemem polecę zmienić plugin na logowanie (na pewno masz xAuth, lub AuthMe) na vAuth (nie ma bagów na logowanie na administratora), oraz plugin AntiBot. Hasło jak kto woli, ja na koncie Adma mam dość trudne. Ogólnie To tak chronię sie przed atakami ;p Pozdro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...