Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Build] Vayne

kasper777

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zakupiłem Vayne i potrzebuję builu.

Proszę o core itemy, full build, itemy startowe. Jeżeli można to proszę o powiedzenie co maksować jako 1 i 2.

Proszę o wypowiedzi kogoś kto ma Vayne i gra nią jak kosa. Nie chcę odpowiedzi od buraków, co grali nią 2 razy jak była w rotacji

.

Btw. sry za błędy, pieszę z telefonu.

Opublikowano

Maksujemy Q dla harrasu, nigdy jako pierwsze nie maksuj W. Jest useless na początku. Później W, a na końcu E.

Co do bulidu, Zaczynamy od BoTRK, później PD i Statik stiv, później infinity edge a na koniec coś sytuacyjnego, np warmog.

Core to Zeal, Buty berserkery i scapter

Nie bądź żyd daj warna

Jak pomogłem daj like

Jak nie to i tak daj

Opublikowano

Jeśli można to nazwy proszę po polsku. I co po kolei składać. Na zachętę lajk za każdą odpowiedż

Opublikowano

Maksujesz ® Q > W > E.

Przedmioty startowe zależne są od tego, jakiego masz supporta. Jeżeli masz supporta, który ma heala, to bierzesz dorana/długi miecz + dwie mikstury, zaś jeżeli nie posiada on uleczenia, to bierzesz buty, cztery mikstury lub długi miecz i dwie mikstury.

Build:

1. ostrze zniszczonego króla,
  2. nagolenniki berserkera,
  3. ostrze nieskończoności,
  4. widmowy tancerz.

Te przedmioty to raczej core, teraz podam Ci sytuacyjne.

• anioł stróż - jeżeli potrzebujesz więcej wytrzymałości i jesteś mocno focusowany w TF'ach,
  • ostatni szept - jeżeli przeciwny team robi dużo pancerza,
  • plemienna zbroja - kiedy potrzebujesz więcej życia, bo np. zbyt szybko giniesz,
  • krwiopijec - kiedy potrzebujesz więcej AD i kradzieży życia.
  • kosa statika - tylko i wyłącznie wtedy, kiedy masz zamiar mocno pushować.
Opublikowano

@up jesteś w błędzie. Nie należy składać Nieskończoności tuż po botrk. Daje się to jako przedostatni item, ponieważ Vayne nie bazuje na dmg, tylko na szybkości stackowania jej W a z ulta i tak jest wystarczjący dmg w early.

A więc po polsku.

1. Ostrze zniszczonego króla/Nagolenniki berserkera

2. Widmowy tancerz

3. Kosa statika

4. Ostrze nieskończoności

5. Ostatni Szept

Według mnie bez tego ostatniego itemu gra vayne jest troche słaba w late, bo polega wtedy TYLKO na true dmg, które jest podstawą w mid game

@down Jest to świetne połączenie, vayne potrzebuje jak najwięcej AS, to jest wyjątkowy adc. A więc nie pleć bzdur, bo jest to o wiele bardziej opłalne rozwiązanie

@2down Nigdy nie maksuje się W jako pierwsze. Jest to useless w early, tak jak vayne a więc nie marnuj jej potencjału

Nie bądź żyd daj warna

Jak pomogłem daj like

Jak nie to i tak daj

Opublikowano

@UP

PD i statik? To chyba najgorsze połączenie, jakie może być. Robisz jedno albo drugie.

Można też tak:

1. botrk,

2. berserki,

3. phantom dancer,

4. infinity edge,

5. last whisper,

6. guradian angel/warmog.

Opublikowano

Na początku weź Q , potem E , a potem W i wydaję mi się żebyś maksował W lub Q ( dla lepszego DMG )

Build :

1.buty /4 potki

2.jeśli starczy kasa to K.W . jeśli nie to ostrze dorana ( może być 2x )

3.potem berserkery .

4.następnie widmowy tancerz .

5. potem Krwiopijec .

6.dalej składasz infinite , jeśli nie masz tanków w teamie złóż plemienną na hp a następnie Blade of Ruined King

Opublikowano

Q>W>E

Berserkerki, ostrze zniszczonego króla, statikk, widmowy tancerz, ostrze nieskończoności i tutaj jak przeciwnicy mają armora to ostatni szept, jak nie to możesz na przykład anioła stróża.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...