Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak dobrze zabezpieczyć gildie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, lubie sobie pogrywać na serwerach Gildyjnych z kolegami, własnie nam gildie rozwalili i kolega gildie rozwiazal gdyż cuba sie przeniesć nie da, jego obecnie nie ma a chciałbym tam grać, itemki na gildie mam tylko ze nie wiem jak dobrze zabezpieczyć gildie, wiem ze sie robi sparte, szachownice z dziurkami 2/3 kratki w dol, zabezpieczenie z obsa i oblanie wodą, co jeszcze? - Wiem że DNKU zrobił poradnik o tym ale o tym już wiem :>

Opublikowano

najlepiej szczelnie pokryc obsydianem-wodą- piachem w takiej kolejnosci OBSYDIAN MIEDZY NIM A PIACHEM WODA.

Na noc skrzynie zaklejac np. cooblem,zamykac portal.

mojasygnan.png

Opublikowano

Zabezpiecz drzwi, bo można perłą się dostać. Zabezpiecz również portal, bo przez niego da się wejść. Polecam porobić pare kont, zdobyć te 10/10 powera (założyłeś przykładowo 10 kont, więc możesz zrobić 100 claimów. Zrób claim pod gildie na dużym obszarze i zbuduj się dokładnie na środku obszaru (żeby zabezpieczyć się np. od armatek tnt. Z takim czymś nie potrzeba obsydianu ;) Zrób też schron tuż nad bedrockiem pod zbiornikiem lawy. Budowlę postaraj się zrobić z jak najmniejszą ilością otworów (strzelnice i wieże zabezpiecz szkłem, w razie wojny się je wybije [Dodatkowo zrób tam skrzynki i daj tam szkło, żeby w razie obrony szybko naprawić to). Te otwory na łuczników zrób powyżej zasięgu pereł endermana. Uwzględnij też mikstury np. połączenie wysokiego skoku i perły endermana, bo szczegóły też są ważne (niby małe, ale jednak się tego nie przewidzi i wejdą).

W ten sposób nic Ci nie wejdzie, chyba że członek gildii jakoś ich wpuści ;d

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

A jak pistonami przesuna klacki? ;)

Nowy serwer ProCrafters! Survival + Gildie! Wielkie otwarcie dziś o 20.00! IP: 46.29.20.175:26982

Chcesz być jak Jurek i zostać ProKoxem? Zapraszamy!

Opublikowano

Obuduj obsem, najlepiej dwoma warstwami, bo jak jednym, to z zewnątrz jak creepera zespawnią, a w środku będzie skrzynia to już po niej. Później tylko perła, przez drzwi do środka i po itemkach :D Więc drzwi też radzę zabezpieczyć.

Member | Mentor Minecraft

nothing else.

Opublikowano

Nie buduj przy granicy claimu, zrób normalny mur w stylu średniowiecznym, jednak do środka daj dwie warstwy obsidianu, zabezpiecz się przed perłą kresu, zrób szachownice i wsio. Dalej nie powinni niszczyć jeśli nie uda im się przejąć terenu.

Opublikowano

Moje porady:

-Na wulkan:

zrobić wokół gildii mur z cobblestone, oblać do wodą. Najlepiej na 150 kratek wysokości.

-Na tnt:

zrobić bazę główną z obsydianu, oblać wodą wokoło wodą. Bazę podziemną zrobić wedle poradnika DNKU.

-Na przesuwanie bloków:

Postawić tabliczki za blokami, ew. obsydian(oczywiście jak się chce kopać).

-Na graczy:

Wokoło gildii wykopać spartę, zalać lawą jeżeli nie ma potów na serwerze. Można wybudować wieżę i strzelać z łuku w armatki.

-Na perełki:

Zrobić zamykane wieże na furtki i strzelać na shift'cie jak już :D

Opublikowano

Wiadomo, pokopać obsa i wyłożyć nim wszystko :D Oblać wodą, zabezpieczać skrzynki, wszystkie wejścia zabezpieczać, itp.

EX WŁAŚCICIEL MCF2F.PL

Opublikowano

Powiem, że żadnego obsydianu nie potrzeba, bo można nawet baze zbudować z dirtu a będzie bezpieczna. Czytajcie mój post u góry ;)

Wery98: Jak ten mur na 150 kratek i ile trzeba surowca na to zużyć ;) Nie każdy chce kopać miesiącami coobla.

Jak pisałem: Claim na dużym obszarze zrobić i bazę wybudować dokładnie na środku. Przed perłą kresu zablokować wszystkie szczeliny, ewentualnie 2 warstwy i wejście do zamku czy czegoś na pistony. (no wiecie o co cho :D). Przed TNT to jak pisałem budować poza zasięgiem tnt w własnym claimie. Przyda się też schron, gdzie można się schować (w razie W) i tam załadujesz jedzenie, potki czy co tam chcesz, aby zregenerować się i wrócić na wojną ;) Pisze to z własnego doświadczenia, bo mój ulubiony typ serera to właśnie Factions :D

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...