Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Serwer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

poszukaj troche jakiegoś hostingu (mineserv.eu, pukawka, ownserwer) dzisiaj nic za darmo.. a po za tym to Nie zabieraj się za stawianie serwera jak się na tym nie znasz, co z tego, że zrobisz jakiś tani spawn i wgrasz kilka pluginów ze złą konfiguracją. Zapychacie tymi serwerami listy minecraft, oraz całego neta.. Pozdro dla kumatych w tej opcji ;D

Opublikowano

Twój temat jest założony bez grama rozumu...

każdy by chciał wszystko za darmo.

A jak już szukasz czegoś za ,,darmo" to pogrzebaj po necie, a najwyżej załóż własny na swoim komputerze.

bo sam pomyśl, kto zaoferuje ci postawienie servera, na swojej maszynie, za darmo?

Raczej nie znajdziesz Darmowego hosta, ale z tańszych to polecam:

Ownserver.pl

EnderChest.pl

reszta to troszeczke droższe sprawy ;)

POZDRAWIAM!

Opublikowano

poszukaj troche jakiegoś hostingu (mineserv.eu, pukawka, ownserwer) dzisiaj nic za darmo.. a po za tym to Nie zabieraj się za stawianie serwera jak się na tym nie znasz, co z tego, że zrobisz jakiś tani spawn i wgrasz kilka pluginów ze złą konfiguracją. Zapychacie tymi serwerami listy minecraft, oraz całego neta.. Pozdro dla kumatych w tej opcji ;D

Skoro nie ma stawiać serwera to jak ma się tego nauczyć? To pewnie jego pierwszy serwer więc musi się nauczyć. Rozumiem, że ty już wszystko umiałeś przy stawianiu pierwszego serwera?
Opublikowano

Osobiście 1 serwer polecam Ci zrobić na komputerze, potem przez hamachi by się tego dokładnie poduczyć (wiem co to jest, nie umiałem stawiać cuba i miałem to co miałem..) i potem iść dalej tzn. w dedyki ;)

Opublikowano

Za darmo to możesz jedynie na własnym komputerze no-hamachi zrobić nic wiecej ale do tego potrzebujesz neta +5mb (nie downloadu tylko uploadu - speedtest.net) i +4gb ram na kompie (2 gb na serwer)

Opublikowano

Skoro nie ma stawiać serwera to jak ma się tego nauczyć? To pewnie jego

pierwszy serwer więc musi się nauczyć. Rozumiem, że ty już wszystko

umiałeś przy stawianiu pierwszego serwera?

To niech nie stawia dedyka -.-

ja zanim postawiłem mojego dedyka już potrafiłem cuby i wszystko, żeby nie zrobic z siebie debila.

Opublikowano

Ja ci radzę pukawka.pl na ownserwer.pl masz 10 slotowy serwer za 15 zł najtaniej ale jest host z niemiec a na pukawce masz polski host i tylko 16 zł 10 slotów i jest różnica taka też że na ownserwer jest na slot 72 mb a na pukawce 100mb/slot więc bardziej opłaca się zakładać na pukawce :) Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...