Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karta graficzna

osa2000

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mój sprzęt :

Intel Core2 Duo CPU E6750 2.66GHz

2 Gb Ram

Nvidia GeForce 8600 GS 256 VRam

System Windows Vista Home Premium

Chciałbym kupić nową karte graficzną żeby pochodziły gry np. Heroes VI/Assasin 3 i inne takie :]

I prosze o poradę jaką karte do 250 zł najlepiej (o ile to możliwe) mogę dokupić najlepiej z VRam 512 lub 768 :p

Z góry dzięki :D

Opublikowano

Mała moc, coś energooszczędnego typu HD7750 ale nie wyrwiesz za mniej niż 3 stówy. Jak chcesz coś tańszego to zmień zasilacz na np. Corsaira VS 450

Opublikowano

Chyba kupię tego corsaira i wtedy napiszę :D A zasilacz wchodzi do każdego komputera czy są zasilacze do różnych komputerów?

Opublikowano

Powinien wystarczyc ten fortron ale na styk, bedzie mocno obciazony. Bedziesz chcial podlaczyc sobie kolejny dysk i zabraknie mocy. Jak chcesz to mozesz kupic tego HD7750 jakiegos uzywanego moze dorwiesz, nie ma on duzego poboru mocy wiec powinien dac rade zasilacz. Mozesz licytowac taka:

http://m.allegro.pl/przedmiot,radeon-hd-7750-2gb,3393427931.html
Albo wziasc ta:
http://m.allegro.pl/przedmiot,powercolor-radeon-hd7750-1gb-1024mb-ddr5,3379816873.html

Mozesz tez zrobic tak ze kupisz ta graficzke, a potem jak dla tego fortrona bedzie brakowalo mocy to dokupisz tego corsaira 450.

Opublikowano

Kurde nie wiem wogóle o co chodzi z tymi kartami niby w mam 256 Vram a jak na Can You Run it sprawdzam np battlefielda 2 to pisze mi :

Video RAM 128 MB 1010.7 MB

(to na grubo to moje :D)

A na battlefielda 3 pisze :

Dedicated Video RAM 512 MB 256 MB

Wiem że mam 256 ale o co chodzi z tym 1gb?

A jakaś dobra karta graficzna na tego corsaira 450w żeby poszedł Heroes 6/Fifa 13/Battlefield 3(może 4) tania do 200 zł najlepiej??

Opublikowano

no jakbyś miał tego corsaira 450 w i tak strasznie mały budżet to moge ci polecić tylko

tańszego za 230 złGigabyte GeForce GT 430 OC 1024MB

i lepszego troche ale 20 zł byś dopłacił HIS Radeon HD 6670 iSilence 5 1024MB za 250 zł

najlepiej by było jakbyś dołożył i kupił sobie Sapphire Radeon HD 6670 Ultimate 1024MB za 330 zł

jak nie chcesz wydać więcej xD

było by miło gdybym za pomoc dostał +

Opublikowano

dobra to jak załatwię sobie tego Corsaira i HIS Radeon HD 6670 iSilence 5 1024MB to pójdzie mi np. Battlefield 3 ? I czy możliwe że pójdzie mi Battlefield 4 z moim sprzętem :D?

Opublikowano

battlefield 3 ci pójdzie na tym his ale nie na ultra a battlefield 4 może na low/medium

jakbyś mógł dołożyć coś do karty jeszcze to tu ci wpisze takie żebyś sobie mógł na ultra pograć przy nie wysokiej cenie

-Sapphire Radeon HD 6670 1GB 270 zł jak nie weźmiesz tych na dole to weź tą zamiast tego his 20 zł różnicy o niebo lepsze

-Sapphire Radeon HD 6670 Ultimate 1024MB 330zł

-Gigabyte Radeon HD 7770 OC 1024MB 380-390 zł już kupisz najlepszy wybór

podałem ci wszystkie karty najlepsze w tym przedziale cenowym jak coś lepszych nie będzie bo Gigabyte Radeon HD 7770 OC jest lepszy od niektórych kart za 600 złxD

było by miło gdybym za pomoc dostał +

Opublikowano

Gigabyte Radeon HD 7770 OC jest lepszy od niektórych kart za 600 zł xD

Raz że nie jest, dwa że autor ma ledwo 250 zł a ty mu wciskasz kartę za 4-5 stów albo złom 6670

Opublikowano

battlefield 3 ci pójdzie na tym his ale nie na ultra a battlefield 4 może na low/medium

jakbyś mógł dołożyć coś do karty jeszcze to tu ci wpisze takie żebyś sobie mógł na ultra pograć przy nie wysokiej cenie

-Sapphire Radeon HD 6670 1GB 270 zł jak nie weźmiesz tych na dole to weź tą zamiast tego his 20 zł różnicy o niebo lepsze

-Sapphire Radeon HD 6670 Ultimate 1024MB 330zł

-Gigabyte Radeon HD 7770 OC 1024MB 380-390 zł już kupisz najlepszy wybór

podałem ci wszystkie karty najlepsze w tym przedziale cenowym jak coś lepszych nie będzie bo Gigabyte Radeon HD 7770 OC jest lepszy od niektórych kart za 600 złxD

haha 6670 beka :D

gts450/460 lub 7750

hohohehehohohihihehehohohuhu

Opublikowano

To mam ustalone :D kupie ten zasilacz corsair i HD4870.

A na tym HD4870 pójdzie mi BF 3 na ultra i pójdzie wgl BF 4 przynajmniej na medium?

I karta żeby pasowała do kompa zależy od czegoś jeszcze oprócz Zasilacza?

Opublikowano

Na ultra nie, ale ogólnie to nowsze gierki chodzą na ~high w fullHD. Na allegro masz w okolicach 190-230 zł dobre modele, jak coś to sam sprzedaje jedną i jak jesteś zainteresowany to pisz PW.

Co do zmiany, niedługo trzeba bedzie procka zmieniać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...