Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sugestie odnośnie typu serwera  

7 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na jakim typie serwera chcia?/a by? zagra? ?

• Survival + Frakcje
    • Hardcore
    • FreeBuild
      0
    • Adventure (Mapki Escape, Rozwi?zywanie zagadek)
    • Parkour
      0
    • Survival Games
      0
    • MineZ (Minecraftowa wersja DayZ\WarZ)
    • 4Fun (Paintball,spleef,mob arena, wyscigi, bitwy druzynowe)
      0
    • SkyBlock
      0
    • RPG
    • PvP
      0
    • Mój w?asny pomys? (Opis w komentarzach pod tematem)
      0
  2. 2. Jaki typ serwera z tej listy jest dla ciebie najlepszy

• Survival + Frakcje
    • Hardcore
    • FreeBuild
    • Adventure
      0
    • Parkour
      0
    • Survival Games
      0
    • MineZ
    • 4Fun
      0
    • SkyBlock
      0
    • RPG
    • PvP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich graczy Minecrafta. Napisałem ten temat w nadziei ze zgodzicie się odpowiedzieć na kilka moich pytań oraz napisać wasze własne sugestie odnośnie istniejących typów serwera jak i waszych własnych propozycji typu serwera do Minecraft'a.

Otóż nasz Polski rynek jest zalewany setkami serwerów marnej jakości, ciągłej monotonności, bądz będacych plagiatem innych naprawde wartych uwagi serwerów.

Ankieta która stworzylem jest w celu zdobycia waszych opinii na temat podnych aktualnych typów serwera jak i waszych własnych propozycji i pomysłow na nowy typ serwera, chciałbym dowiedzieć się od was co na tych serwerach jest interesującego dla was i dlaczego warto na danym typie serwera zagrać oraz co jest niepowtarzalnego czego nie ma na żadnym innym serwerze.

Moje kolejne pytanie brzmi: Co warto stworzyc jako serwer godny uwagi który może was zainteresować jak i waszych znajomych ?

Sieć CraftKit której jestem prowadzącym być może dla was nieznana posiada kilku Programistów z długim doświadczeniem Języka Java jak i wielu innych, Wszyscy mają zamiar stworzyć Serwer godny uwagi sporej rzeszy graczy mając na uwadze ich zadowolenie, Urozmaicenie jak i funkcjonalność jego samego na najwyższym poziomie. Jednakże bez waszych opinii nie będziemy w stanie tego dokonać w niedalekiej przyszłości :). A może ktoś z was marzył zeby zagrać na czymś nowym i być prowadzącą osobą w rankingu. Marzenia sie spełniają, rzuć więc i swój pomysł a my postaramy się go postawić na nogi :).

Wszystkie Osoby zainteresowane tym tematem jak i samą ankietą prosze o napisanie komentarza z waszym uzasadnieniem dlaczego własnie taki typ serwera wybierałem/lam, co na nim jest co mnie interesuje i osobiście do niego przekonuje, lub zapodać swój własny pomysł :D.

Pozdrawiam i licze na was! . Grzegot

Opublikowano

Takich tematów była i jest masa, oczywiście każdy ma swoje upodobania, dlatego uważam, że taki sposób pozyskiwania informacji odnośnie najlepszego typu serwera jest skazane na porażkę. Z drugiej strony to pierwszy temat w miarę porządnie napisany, więc co nieco napiszę.

Serwery typu survival-frakcje są raczej skazane na porażkę przez masę konkurencji, przeważnie (nie zawsze)ludzi bez większych pomysłów.

Typy parkour, minigames, survival games itp, są chętnie odwiedzane ale nie na długi czas, gdyż gra wymaga

kilku minut, a na innych typach człowiek bardziej się angażuje.

Według mnie idealną opcją dla tak zgranej ekipy jest serwer rpg.

(posiadam pewien pomysł na takowy serwer jeśli kogoś to zainteresuje to pw.)Miasta, wioski, npc, może questy, cywilizacja, własna historia i bóstwa.

Przepraszam, że taki krótki post ale spać się chce. Jak nie ,zapomnę jutro coś dopiszę.

Niektóre sygnatury są bezsensowne...

Opublikowano

Napiszę to co zwykle - zrób serwer RP. Może jest z nim najwięcej roboty, trzeba układać zadania, fabułę, potrzebne są autorskie pluginy, jednak dobry serwer tego typu przyciągnie całe tłumy ludzi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...