Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Przenoszenie aplikacji na karte pamięci

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od niedawna mam telefon Sony Xperia SP. Szybko zapełniła mi się pamięć wewnętrzna i chce przenieść niektóre aplikacje na karte pamięci. Jak to zrobić? W poprzednim telefonie miałem to w ustawieniach aplikacji a tutaj tego nie ma.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

zmień rom, kernel , zainstaluj jakąś aplikacje np app2sd, poszukaj tutorialu jak zwiększyć pamięć w telefonie, ...itp

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

U góry pan podał jak przenieś całą aplikację, a ty rozumiem chcesz tylko dane aplikacji?

I mówisz, że w ustawieniach>aplikacje>zarządzanie nie ma opcji przenieś na kartę SD?

436951440626370320491.png

Opublikowano

U góry pan podał jak przenieś całą aplikację, a ty rozumiem chcesz tylko dane aplikacji?

I mówisz, że w ustawieniach>aplikacje>zarządzanie nie ma opcji przenieś na kartę SD?

Jeżeli nie masz tego w ustawieniach aplikacji ściągnij aplikację chociażby taką jak Send to SD Card , wtedy ta opcja powinna się stać dostępna

Tutaj masz link do oficjalnej apki -

Opublikowano

@up

To jest chyba tylko do zdjęć i atakich podobnych rzeczy, a u mnie takie coś można przenosić. A ja chce przenosić całe aplikacje, bo niektóre rzeczy zajmują 1GB i jak jest tego troche to pamięć jest zapełniona, a na moim telefonie jest tylko 5gb pamięci wewnętrznej dostepnej. Próbowałem tych aplilacji app to sd ale pisze "not supported in your device" czy jakoś tak.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

popróbuj inne aplikacje tego typu, chociaż nie wiem czy te aplikacje nie wymagają ROOTA, a co do samych aplikacji typu 'Send to SD Card' - one są właśnie do przenoszenia aplikacji

Opublikowano

jak napisałem trzeba wiedzieć i PRZECZYTAĆ sobie jak zrobić kartę SD ( podzielić na partycje ) by działał program jak należy, wszystko jest w programie napisane. nie znasz angielskiego twój problem znajdź kogoś kto ci to zrobi, nie masz roota to tez twój problem zrotuj sobie telefon

sam bez problemu przerabiam telefony na większą ilość RAM , np LG L3 duo czy podobne bez problemu z 172 Mb na 1 Gb

post-150374-0-31715300-1373999663.jpg

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...