Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Virtualbox

zbajgi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dzisiaj postanowiłem zainstalować virtualbox.

Zainstalowałem na nim pięknie windowsa xp home edition sp2 i dalej zaczynają się schodki.

Pomimo wszelkiego wysiłku mój wirtualny system nie może znaleźć karty graficznej tak, jakbym jej wcale nie miał, a na moim SO działa normalnie - dodam, że jest to karta graficzna Nvidia Geforce GTX 660 i problem nie polega w sterownikach, bo nawet ich nie mogę zainstalować, gdyż tak jak napisałem system nie widzi karty. Będę wdzięczny za wszelką pomoc.

Ss z mojego OS'a: http://scr.hu/4z6/uw4p0

A tutaj z VB: http://scr.hu/4z6/75slf

Bardzo proszę o pomoc, jeżeli jest to zły dział to przepraszam i proszę przenieść.

Opublikowano

Bo maszyna wirtualna to tak jakby druga maszyna więc nie możesz mieć na niej karty graficznej ze swojego głównego kompa lol, słyszałem że można babrać się z jakimiś emulatorami ale nigdy tego nie robiłem więc ci nie pomogę.

Opublikowano

A wie ktoś w jaki sposób mogę na niej odpalić LoL'a?

Chce używać bota na VM, bo z tego co się dowiedziałem każdy tak robi.

Chyba, że błąd "Nie można wczytać direct3d" wynika z czegoś innego niż karta graficzna. Od razu mówię, że przyśpieszenie sprzętowe mam na 100% i nic nie pomaga.

Opublikowano

Do emulacji systemów operacyjnych zdecydowanie polecam vmware player.

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Odpalam guest additions i wyskakuje mi takie coś gdy klikam na direct3d

"windows is currently not running in safe mode so direct3d support cannot be installed"

Opublikowano

Zrobiłem tak jak napisałeś, zainstalowałem guast addicions i nadal wyskakuje: "nie można wczytać direct3d"

//EDIT

OK zrobione, zwiększyłem zasób pamięci graficznej dla tej VM i się odpaliło okno startowe, ściągnę grę do końca i dam jeszcze znać :)

Opublikowano

wszystko pieknie itp, ale guest additions nie moge zainstalowac na VM z win7, nie wiem czemu;/

klikam "install guest additions" i nic nie wyskakuje milion razy juz to robilem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...