Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Aktualizacje, stery itp.

Nidzgor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, mógłby ktoś zrobić mi listę wszystkich potrzebnych sterów, aktualizacji itp. które trzeba zainstalować na nowy komputer typu Frameworki itp. żeby nie było żadnych problemów z działaniem aplikacji? Z góry dzięki, daję limit lajków.

Opublikowano

Kodeki audio/video

Stery do grafy

Stery do dźwięku

Opcjonalnie stery dokarty sieciowej

Reszta wyjdzie w praniu, bo programy same będą się domagać frameworków, etc.

Ewentualnie flash, silverlight.

Przede wszystkim zainstalować sterowniki z płytek, a reszta to tak jak już pisałem sama się pobierze, bo Win 7 automatycznie pobiera, tak samo jak 8.

436951440626370320491.png

Opublikowano

................................................................................

Uruchamiasz Windows Update i niektóre sterowniki powinien pobrać sam (Windows7, Windows8)

A jak coś nie działa to uruchamiasz menedżer urządzeń i sprawdzasz co wpisujesz w google nazwę dodając do niej słowo sterowniki albo słowo drivers ściągasz i instalujesz.

Skąd mam wiedzieć co ty chcesz za sterowniki... Przecież na świecie nie ma jednego procesora, jednego chipsetu.. jednej karty graficznej i tak dalej...

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

................................................................................Uruchamiasz Windows Update i niektóre sterowniki powinien pobrać sam (Windows7, Windows8)A jak coś nie działa to uruchamiasz menedżer urządzeń i sprawdzasz co wpisujesz w google nazwę dodając do niej słowo sterowniki albo słowo drivers ściągasz i instalujesz.Skąd mam wiedzieć co ty chcesz za sterowniki... Przecież na świecie nie ma jednego procesora, jednego chipsetu.. jednej karty graficznej i tak dalej...

Akurat do procesora nie ma sterowników :D

W większości windows sam wszystko pobierze, potem ewentualnie będziesz się mógł tutaj zwrócić o pomoc, ale raczej nie będziesz musiał ^^

436951440626370320491.png

Opublikowano

Akurat do procesora nie ma sterowników :D

W większości windows sam wszystko pobierze, potem ewentualnie będziesz się mógł tutaj zwrócić o pomoc, ale raczej nie będziesz musiał ^^

Poleciałem wszystko po kolei zresztą wiesz o co mi chodziło. Tak jak bym ci teraz napisał mam komputer daj mi linki do sterowników.. No i skąd masz wiedzieć jakie są podzespoły....

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...