Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Czy da się tak zrobić

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otóż wpadłem na pomysł, aby na moim prywatnym serwerze każdy z moich kolegó był członkiem danej gildii, ale nie takiej zwykłej lecz 2 osobowej. Grać u mnie będzie 8 osób razem ze mną, więc 4 małe gildie dwie osobowe.

1 gildia = teren 70x70 bez możliwości powiększania.

Gdy gracz byłby online, gracz z innej gildii mógłby niszczyć teren wrogiej gildii, a gdy gracza z danej gildii by nie było wówczas jego teren byłby do nie zniszczenia.

Może jakoś udoskonalicie mój pomysł, żeby np. można było komuś pomniejszać drobnie teren.. Ja nie mam pomysłów. Da się tak wgl. zrobić?

Opublikowano

musiałby to być mega zaawansowany autorski plugin.

raczej nikt jeszcze czegoś takiego nie stworzył, bo niema takich potrzeb.

Jeżeli to twoi koledzy, zagraj poprostu na zaufaniu ;)

Opublikowano

W cale to nie jest takie trudne.. Widziałem jak kolo z innego forum, nie pamiętam już gdzie dokładnie, ale wtedy się na nim udzielałem, potrzebował podobnego pluginu, i jakiś user napisał go w 5 minut w SKRIPT. A co do tematu, to uczę się skripta, ale nie znam komend potrzebnych do tego zadania ;/.

Kiedyś coś tu będzie!!

CYvaxaC.png

Opublikowano

kolega wyżej troszeczke chyba tutaj żartuje ;C

tego nieda się wykonać w skript.

da się wykonać każdy pojedyńczo, ale gdy wszystkie połączymy, stworzy nam sie burdel i server rozsypie się...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...