Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Internet

_Shizuu_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No siemka, chciałbym się was poradzić, czy moge coś z tym jeszcze zrobić

Kilka tygodni temu była umowa przedłużana, i wzieliśmy pakiet zamiast 2mb, od 1 do 10mb/s

No i tam ładnie pięknie przez 2-3tyg pokazywało na speedteście 7-8mbs i hulało.

Na dzień dzisiejszy pokazuje 1.34mbs. Dzwoniliśmy na infolinie i tłumaczyliśmy gościowi, że internet bardzo wolno chodzi, że prędkość drastycznie spadła.

Mówił że naszej lini było sporo błędów, pousuwał je i miało być dobrze, ale nie było i gościu mówi, że my mamy internet od 1 do 10 mbs i mamy powyżej 1

to nie mamy się co czepiać, bo nasza linia więcej nie uciągnie, ale przecież na początku był ten sygnał, że było to 8 mbs a teraz 1.3.

Można coś z tym jeszcze zrobić ? Umowa podpisana nie dawno, na dwa lata :/

WaldzioxD.png

Opublikowano

Możesz z nimi zerwać umowę ale niestety bodajże będziesz płacił karę za to że z nimi zerwałeś druga opcja to że będziesz musiał przetrzymać te 2 lata i później zerwać umowę.

1374104818-U732898.png

Użytkownik MPCforum

Opublikowano

No tego właśnie nie chce, ponoć są to grube pieniądze ..

Ale to jest bez sensu, wcześniej internet 2mb lepiej działał od tego.

Już nigdy neostrady i internetu DO iluś tam mb.

A nie szło by wziąść jakiegoś ssa z internetu który pokazuje poniżej 1mb/s i się kłócić z nimi ? xD

Była by jakaś podstawa do zerwania umowy :D

WaldzioxD.png

Opublikowano

żadna bo średni transfer mieści się w granicy błędu.

ss jakikolwiek to możesz sobie wsadzić wiesz gdzie ;)

ich nie obchodzi twój transfer jaki masz, zawarta umowa jest na ŁĄCZE, masz nauczkę jak inni że nie zrozumieli umowy

żadna firma nigdy nie jest w stanie zapewnić transferu bo to od niej nie zależny tylko od serwisu drugiego, firmy zapewniają ŁĄCZA

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Umowa jest zawarta na internet od 1 do 10 mb

Jeśli będzie poniżej 1mb, to będe chyba mógł pokłócić się z nimi, że nie spełniają warunków umowy ?

Jest taka możliwość że spadnie poniżej 1mb, bo od czasu kiedy mi to włączyli, to było to 8mb i co kilka dni tak spadało, do 7, potem za tydzień do 4-3, i teraz jest 1.3mb

WaldzioxD.png

Opublikowano

Ja bym mimo wszystko spytala o rade jakiegoś informatyka, może problem leży gdzies indziej.. ci goscie na infolini nie zawsze sie znają na tym o czym mówią..

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

@cler

tu raczej informatyk nic nie pomoże, czytaj mój pierwszy post, wina leży po ich stronie, bo to oni ograniczyli transfer do 1-2 mb, ale ich zdaniem jest dobrze bo umowa jest na internet od 1 do 10 mb

A na początku było wszystko dobrze, tylko po pewnym czasie, aż skończył się czas na zrezygnowanie umowy.

Wysłali mi nowy modem, bo mówili że ze starym jest coś nie tak, ale na nowym też jest to samo.

WaldzioxD.png

Opublikowano

@Ref

Jeśli prędkość pokazana na speedteście zejdzie poniżej 1mb, to mogę z nimi zerwać umowe o niedotrzymanie warunków jej czy coś? ;x

WaldzioxD.png

Opublikowano

Może masz po prostu wirusa na kompie, który obciąża łącze? Albo masz WiFi otwarte i ktoś Ci podkrada?

Opublikowano

Wątpie aby ktoś mi podkradał, wszystko jest zabezpieczone, nie ma możliwości aby ktoś mi podkradał neta.

WaldzioxD.png

Opublikowano

@Ref

Jeśli prędkość pokazana na speedteście zejdzie poniżej 1mb, to mogę z nimi zerwać umowe o niedotrzymanie warunków jej czy coś? ;x

Wtedy będziesz mógł ale póki co internet trzyma się nawet 1.1mb to możesz im naskoczyć ^_^

smite-SkoczekPL , Drejk

Combat Arms-Baxiu11

2i03s51.png

Opublikowano

Dziwny pakiet , nie ma uzasadnionego stałego łącza tylko od 1 do 10 , to w takim przypadku trzeba było się liczyć że pewnie dadzą 1mb i będzie po sprawie, można też wystąpić z pismem o wprowadzenie w błąd poprzez przedstawiciela.

Opublikowano

Up to nie przejdzie zbytnio bo umowę mógł przeczytać i jest wyraźnie zawarte że od 1 do 10 mb. Musi liczyć na to że zrobi ss jak bd mniej niż 1mb

smite-SkoczekPL , Drejk

Combat Arms-Baxiu11

2i03s51.png

Opublikowano

ale jak że ss zrbisz jak będziesz miał poniżej 1Mb/s ? to nic nie da, oni sami ci łącze sprawdzą.

Ogólnie nie ma wyjścia, zerwanie umowy i kara finansowa.

" no chyba że śmierć klienta, wtedy umowa automatycznie wygasa " ale to dla zdesperowanych

Opublikowano

Teraz to jest taki chwyt reklamowy, lepiej podpisywać umowę na wyznaczoną liczbę bo jak masz ''1-10'' to zaraz ci dadzą 1mb i ci powiedzą ''Ma pan w umowie przecież od 1-10, a jest 1. Nie ma się co czepiać''. Za zerwanie umowy płaci się bodajże karę. Pozostaje ci tylko czekać chyba, że chcesz płacić.

Opublikowano

2 lata czekać ? ja bym wolał zapłacić karę niż mieć taki internet jeszcze powiedz za jakie pieniądze ?

ogólnie kara cię wyniesie w granicach 500-700zł

Opublikowano

2 lata czekać ? ja bym wolał zapłacić karę niż mieć taki internet jeszcze powiedz za jakie pieniądze ?

ogólnie kara cię wyniesie w granicach 500-700zł

Więcej sądze że około 2-3 k

smite-SkoczekPL , Drejk

Combat Arms-Baxiu11

2i03s51.png

Opublikowano

Już sobie poradziłem, na moje szczęście, lub nieszczęście internet co kilka dni zaczął się pogarszać, i teraz pokazuje 0.54, sprawdzałem 3 godziny temu i teraz, wyniki są podobne, ciekawe co będzie jutro, jeśli gorzej to telefonik do nich, a jakby u nich pokazywało wszystko dobrze, to mam ssy tych testów :)

Mam nadzieje tylko, że będe mógł teraz rozwiązać tą umowe, za niedotrzymanie warunków umowy, a nie żeby mi ten internet ,, polepszyli " ale żeby był +1mb .. to niech mogą się w dupe pocałować.

Jeśli będzie tylko taka możliwość, koniec z tą neostradą, albo przynajmniej z internetem ,, do " iluś mb.

WaldzioxD.png

Opublikowano

Tak to jest jak się bierze takie chujowe umowy...

Niema sposobu na zwiększenie transferu to zależy od operatora.

Jeśli się oni nie wywiązują z umowy to można zerwać z ich winy ale jeśli ty źle przeczytałeś to twoja wina.

Zawsze możesz się przejść osobiście i dogadać się tj. jeśli umiesz gadać to wynegocjujesz minimum te 2mb.

Opublikowano

Mam już gdzieś ich internet, 2mb to miałem wcześniej i stabilny, wziąłem ten pakiet z nadzieją że się polepszy, a nie pogorszy.

Z resztą, nawet jak u nich będzie wszystko w porządku to mam dowody na rzeczywistą prędkość tego internetu i będe starał się żeby tą umowe zerwać

@Edit

tak btw. jakie polecacie internetu tak mnw. 10mb ? bez ,, do " oczywiście

WaldzioxD.png

Opublikowano

A jak daleko od poczty mieszkasz bo odlegosc mniejsza Ci predkosc neta ja mam 3,6km i moge miec 6mb co chodzi na styk na wakacje spada na 6,5,4

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...