Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Ahri na Solo Topa?

sQulite

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :)

Otóż ja bardzo lobię grać na solo topie( bo mam tam spokój i mi nikt nie ks'uje farmy :D ) Czy Ahri była by dobra na Solo Topa?

Wdł. mnie tak bo ma dobry escpae z tego ulta. A wy co i tym sądzicie, czy próbował ktoś coś takiego robić?

Mc%20Eiwano_eune_81_4_nozg.png

Opublikowano

Wedlug Lolcounter to dobry champ na topa , Countruje sporo champow na topa ...

Ma duzego Sustaina dzieki swojej pasywce . Duza mobilnosc Przeciwko tym tankom moze byc dla nich bardzo klopotliwa ...

Ganki za latwe tez nie beda .. Jakby na to popatrzec to ma Quadra flash...

Czemu nie ? Ma dobre dmg. Dobry escape i mobility .

Edited_1.png

Opublikowano

Jakby jakoś pod Off Tanka wykombinować to oczywiście. (tak, wiem że Akali i Kata też chodzą na top'a, a są papierowe)

"Ogień topi lód, ale woda gasi płomień"

Opublikowano

Nie, moim zdaniem nie. Na Topie bardzo niewiele zdziała, większość bruiserów ją pociśnie. Sustain taki sobie, pasyw nie daje zbyt dużo, zwłaszcza gdy jesteś ciągle harassowany. Lepiej grac standardowo na mida, a na topa wybrać bardziej adekwatne do tego picki.

Opublikowano

Taka Ahri na topie to nie jest zły pomysł.

Dobrze współdziała z junglerem ze swoim charmem.

Łatwa farma, true dmg, heal, escape system.

Muszę sam spróbować :D

1373901491-U971985.png

|| POMAGAM PROFESJONALNIE Z TWORZENIEM SERWERÓW MINECRAFT ||

MASZ PROBLEM ? NAPISZ DO MNIE !

Opublikowano

Gdyby wziąśc pod uwage jej Q, jest świetna.
Ale postacie takie jak Jax,Lee Sin
zniszczą ją do cna. ona była by dobra ale max do Golda V, potem by z nią zrobili siekę.
Dajmy na to jakby walczyła przeciwko, Olafowi, Shenowi, nic by nie zrobiła
Zostałyałaby jej tylko farma z Q, ponieważ Olaf, Q+E, Lee Sin Q+W, Shen to
już wiemy dlaczego byłby OP, dużo by mu nie zrobiła ze swojego przebicia z Q, bo HP,
To samo jakby ktoś picknął Garena, nie dosyć ze dużo HP + W, to jeszcze ma Silence co utrudniło by jej
uciekanie. Tak dla dobitke, przeciwko Ahri, kupujesz Rtęciowy Bułat i jechana :)
Moim zdaniem ? stanowczo NIE

Opublikowano

jak chcesz solo top ap to chyba tylko eve , teemo , morda , czy swain inne mi nie przychodzą teraz na myśl.

Gramy w LOL'a

LV :30!!

Runy :

o.O ktos jescze wydal na to 100k ip?

Opublikowano

W sumie:

- sustain

- escape

- true dmg z Q

Nie taka zla by byla jak sie patrzy i mysle, ze dala by rade.

Opublikowano

jak chcesz solo top ap to chyba tylko eve , teemo , morda , czy swain inne mi nie przychodzą teraz na myśl.

Elise, Diana, Lissandra, Ryze itd. itd.

A co do tematu, moim zdaniem zbyt papierowa jest jednak Ahri by coś tam zdziałać

Po prostu dziamal ;]

Opublikowano

Jak dla mnie niedlugo ahri bedzie standardowym pickiem na topa . Riot dazy do tego zeby bylo 4 ap + support w teamie .

Akurat to czy mozesz nia grac czy nie to kwestia pozycjonowania wedlug mnie rozbijesz wiekszosc postaci na topa

up. wlasnie chodzi o to ze taki garen nawet cie nie dotknie

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Szczerze, jeśli taka gra przynosi efekty, to jak najbardziej. Niestandardowe picki są najgroźniejsze, bo nie wiadomo czego się po nich można spodziewać.

Odkrywca
Opublikowano

Przeszłaby na siłę, wszystko zależy (jak to w lolu) od tego, przeciwko komu będziesz grać na topie ;]

Opublikowano

Oczywiście że ahri na topa jest open. I nawet grając vs lee/jax bd mógł wygrać, w końcu ma ona większe szanse na jaxa bo nie musi go bić z aa.

Dużo ludzi na diamentach też gra lissandra top + ahri mid, ciekawie to wychodzi, bo nie przegrałem tak jeszcze ani 1 gry. Mega burst obu postaci, wykluczanie enemy champa przez oby 2 champy, skoki ahri + ulti lissandry ładnie ze sobą współpracują, no i oczywiście obie mają escape.

Champy te są podobne do siebie w pewnym stopniu, więc jeżeli lissandra daje rade bez problemu topa to i ahri da radę.

League of Legends

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...