Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM] Karta graficzna siada, monitor sie wyłącza, coś trzeszczy, CO ROBIĆ ?

P@in

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, mam kupioną karte graficzną (kupiona 2 lata temu, najlepsza jaka była na rynku) i przez te 2 lata spisywała sie bardzo dobrze ale od pewnego czasu zaczęło się coś dziwnego otóż na początku jeśli grałem w jakieś mocno "graficzne" gry to na ekranie zaczęły wyskakiwać kolorowe linie i musiałem resetować kompa. przeczytałem na forum że najlepiej jest upiec w piekarniku tą karte. tak też zrobiłem i przez jakiś czas było ok, teraz znowu jest tak tylko że gorzej nawet jeśli gram w coś co nie wymaga za dużo pracy od karty to i tak po jakimś czasie monitor sam gaśnie jest czarny ekran i coś trzeszczy z głośników.

jakieś rady ?

będą plusiki

peind.png

Opublikowano

Jaka to karta? Artefakty. Zaczyna się przegrzewać lutu padają, jak piszczy to może cewki.

Pomagam w sprawach komputerowych

Opublikowano

sprawdz chlodzenie ,czy wiatraki sie dorbrze kreca , i czy temperatura jest ok

Mozliwe tez ze zyebaly ci sie stery do karty wiec zacznij od odinstalowania obecnych ,pobrania najnowszych i zainstalowan

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...