Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Komp się zawiesza

ddamian102

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, z moim PC jest coś nie tak... Jak gram to pokazuje się czarny ekran i potem straszna zwiecha, i muszę odłączyć go od prądu bo niema przycisku Restart. Jak neta przeglądam to też się zawiesza tylko że bez czarnego ekranu. Jak go już uruchomię ponownie to przy uruchamianiu ma zwieche ale tylko raz bo za drugim razem już all ok i sytuacja powtarza się po kilku godzinach. Co może powodować te zawieszanie się i czarny ekran?

Opublikowano

Jeśli twój komputer ma już z kilkanaście lat to dysk mógł wysiąść.

"Brotherhood of metal"

Opublikowano

Przed chwila znowu sie wylaczyl i niechce sie wlaczyc. Co mam zrobic, czy da sie to naprawic i czy bede musial kupic nowy dysk?

PS. Komp nie jest az taki stary. Za miecha bedzie mial 2 lata

Opublikowano

Już go odpaliłem. Wcześniej było tak że jak naciskałem na włącznik to 0 reakcji dopiero jak go przytrzymywałem to zaczynał się włączać, wiatraczek chodził normalnie tylko że na monitorze było tylko brak sygnału.

Opublikowano

Sprawdziłem dysk i niema bad sektorów. Napisałeś że może to być wina zasilacza dlatego podłączyłem go do innego źródła prądu i jak na razie jest ok

Opublikowano

Jaki zasilacz.

moze padac dysk, karta graficzna, proc, plyta, zasilacz :)

hohohehehohohihihehehohohuhu

Opublikowano

Komp: Acer Aspire AX5950

System: Windows 7 Home Premium 64-Bit

Procesor: Intel Core i5 procesor 650

Grafika: ATI Radeon HD 5570

RAM: 4GB DDR3

Zasilacz chyba LITEON (MODEL NO: PE-5221-08)

nwm czy dobrze spisalem bo polowa jest po chinsku.

Opublikowano

Sprawdź styki twardego dysku i innych rzeczy we wnętrzu skrzynki, mialem taki problem z twardym dyskiem - nie byl podpęty do końca

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...