Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Fizz czy Zed

z1xeN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Rozmyślam nad zakupem którejś z tych 2 postaci ;d Obie mi się podobają i nie mam pojęcia na którą się zdecydować. Lubię grać postaciami AD/AP, a jeśli chodzi o linie to top/mid/jungle.

Zależy mi na szybkim zabijaniu i przydatności dla teamu. Proszę o poradę i +/- postaci

Opublikowano

Polecam Fizza:

mini ignite z w

harass

escape

slow

doskok

mocne combo

łatwo może uniknąć takiego ulta lux

Opublikowano

Miałem to samo jednak zdecydowałem się na Fizza rozegrałem 2-3 gry i już go ogarniam :)

- super combo

- escape

- malutki ignite w.

- z "e" unikasz skille np ulti. karthusa.

- slow z R .

Opublikowano

Fizz :

Plusy:
- dobry (w miarę bezpieczny) jungler (ze względu na passive zmniejszający otrzymywane obrażenia + dot zadający tym większe obrażenia im mniej życia ma przeciwnik/stwór)
- posiada dash zadający dosyć spore obrażenia
- posiada umiejętność uniemożliwiającą wrogim bohaterom wycelowanie umiejętności w Fizz'a
- bardzo mobilny bohater (skille Q i E)
- passive zapewnia brak kolizji z minionami oraz bohaterami (taki mini ghost działający bez przerwy)

Minusy:
- nie należy do najszybszych junglerów
- słaby lane sustain
- skill E (unikanie umiejętności przeciwnika) wymaga ZNACZNEGO refleksu (pozwala unikać umiejętności zaledwie przez 0.75sekundy)
- ultimate to skillshot (rzut rybą, która leci dosyć powoli), którym można dosyć łatwo nie trafić

giphy.gif ­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...