Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Porada] Koniec pytań typu "Jakie dodatki do Famasa"

Ahmedcreep

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przedstawię tutaj jakie dodatki powinny być w danej broni, aby wyciągnąć z niej ostatnie poty. Przedstawię na razie te lepsze bronie, a później do każdej innej.

Szturmowiec:

FAMAS, STG77AUG - Lufa Predator/Precyzyjna, Kolba Nemesis, Magazynki Viper, Celownik RedDot/M145

L85A2 - Lufa Precyzyjna/(od biedy Predator), Kolba Nemesis, Magazynki Viper, Celownik M145

AEK-971 - Lufa Predator, Kolba Taktyczna/Thunderbolt, Magazynki Viper, Celownik Mechaniczny/RedDot

Medyk:

MG36 - Lufa Precyzyjna/Predator, Kolba Stabilizująca/Thunderbolt, Magazynki Viper, Celownik dowolny, sprawdzają się wszystkie

QBB-95 - Lufa Precyzyjna/Predator, Kolba Nemesis, Magazynki Viper, Celownik dowolny, najlepszy M145

M27-IAR - Lufa Predator, Kolba Stabilizująca/Thunderbolt, Magazynki Viper/4-rzędowe, Celownik wszystkie, M145 się nie nadaje.

U medyka każda broń jest dobra, do większości dobre są dodatki jak w MG36, z wyjątkiem powyższych.

Zwiadowca:

L96A1, M95, M82, SKS, GOL, M24 - Lufa Precyzyjna, Kolba dowolna (Dla kumatych Taktyczna lub Stabilizująca.), Magazynki Viper/4-rzędowe (do M82A3 i M95 4-rzędowe), Celownik Desert, RangeAce

Mechanik:

(by aezakmi)

MP5 - lufa predator, magazynki viper, kolba stabilizująca, celownik reddot

AS-WAŁ - lufa predator, magazynki viper lub czterorzędowe, kolba thunderbolt, celownik reddot lub mechaniczny

G53 - lufa predator, magazynki viper, kolba stabilizująca, celownik reddot

UMP45 - lufa predator, magazynki viper, kolba thunderbolt, celownik reddot lub holograficzny

Jeżeli coś jest źle, to proszę mnie poprawić, poradnik będzie aktualizowany, proszę również o podpięcie, ponieważ w przeciwnym razie poradnik nie ma sensu.

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Opublikowano

Do snajperek powtarzalnych powinna byc lufa precyzyjna , do vss kolba stabilizujaca a do sks kolba nemezis ew. thunderbolt ;) Do MG36 mozna tez wrzucic kolbe taktyczna i magazynki pirania . Do STG77AUG mozna dac kolbe taktyczna.

Opublikowano

Brakuje m82a3. Wlasciwie nadają się tylko 4 rzedowe do m95, bo po co zawyżać dmg, skoro i tak szybko nie strzela

Opublikowano

M82 to taki shit, że nie warto go nawet opisywać :D

Do m95 najlepiej te magsy co dodają ammo i chyba 1 magazynek (nie pamiętam nazwy od 4mc nie gram :P)

Kolba do snipera też nie dowolna, tylko thunder lub stabilizująca(Pzdr. dla kumatych)

436951440626370320491.png

Opublikowano

M82 to taki shit, że nie warto go nawet opisywać :D

Do m95 najlepiej te magsy co dodają ammo i chyba 1 magazynek (nie pamiętam nazwy od 4mc nie gram :P)

Kolba do snipera też nie dowolna, tylko thunder lub stabilizująca(Pzdr. dla kumatych)

Tak wiem o co chodzi z kolbą o snajpera, żeby widzieć gdzie opada pocisk, bo bez kolby lufa leci 5 metrów w górę.

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Opublikowano

Do stg77aug taktyczna a nie nemezis, ogólnie spoko tut, będzie mniej pytań p dodatki do broni.

Jesteś pewien?

Steyr z Nemesis to taki mini famas, jak umiesz grać i nie strzalesz całą serią na 100 metrów, to ubijesz wszystkich nawet na 200m.

Np. ja z ta dziwną bronią, nie pamiętam nazwy, ale chodzi o skróconą i osłabiona Belgijska wersję M249 SAW, mimo, że nawet wtedy jeszcze na alchemicalu pisało, ze z takimi dodatkami dystans max 150m, to ja rozwalałem gości stojąc przy TOWie na A na Omanie którzy stali na niedokończonym hotelu D.

25hmxok.png

Opublikowano

Jesteś pewien?

Steyr z Nemesis to taki mini famas, jak umiesz grać i nie strzalesz całą serią na 100 metrów, to ubijesz wszystkich nawet na 200m.

Np. ja z ta dziwną bronią, nie pamiętam nazwy, ale chodzi o skróconą i osłabiona Belgijska wersję M249 SAW

To jest FN Minimi Para

Ej, a opłaca się kupić pakiet Harkel dla mechanika? Bo chcę kupić Funds za 24 zł i nie starczy mi na Navy. Dobre jest PP-19?

Opublikowano

To jest FN Minimi Para

Ej, a opłaca się kupić pakiet Harkel dla mechanika? Bo chcę kupić Funds za 24 zł i nie starczy mi na Navy. Dobre jest PP-19?

Raczej nie pp-19 jest specyficzne i trudno je ogarnąć lepiej uzbierać na navy.

GRATULUJĘ CZYTAJĄC TO ZMARNOWAŁEŚ 10s ŻYCIA

Opublikowano

Na mechanika to kup sobie pakiet celnego, bo MP5 i dobre dodatki, w przyszłości, lub teraz jak możesz to też pakies z AS-WAŁ, bo dobry karabin na bliskie i najlepsze magazynki do MP5

25hmxok.png

Opublikowano

To kupię tak: pakiet celnego, holograficzny i zestaw bojownika.

Panowie, a może kupić pakiet Kreftdjur na zwiadowcę? Mam Jtiger, a SKS nie będę grał. To chyba będzie lepsza decyzja niż mechanik.

Opublikowano

Dokup do jtigera lufe precyzyjną, i nie potrzebujesz lepszej snajperki, a holograficznego nie kupuj, na mechaniku mechaniczny jest spoko.

25hmxok.png

Opublikowano

Jak nie masz pistoletu na zwiadowcy to kup MP-443 elite lub 1911 (nie pamiętam dokładnie nazwy >.<) Po co Ci pakiet inny dla pistoletu? Strata forsy :P

Opublikowano

A moge jeszcze grac vss. Przecież nie musze walic z bolt action.

Dobra, ch*j, biorę Kreftdjura. Gram na low, więc nie będę bił rangedow. A vss też można mieć niezłe wyniki. Potem zostanie mi funds na zestaw bojownika na szturma. Joł

Opublikowano

O dzięki takiego czegoś szukałem może to zmniejszy spam w dziale i każdy będzie się tutaj pytał lub przeczyta lubie to leci.

1374104818-U732898.png

Użytkownik MPCforum

Opublikowano

I tak każdą broń idzie opisać na kilka różnych sposobów w zależności od trybu gry, jak i dystansu :D

Jak ktoś do snipera ma jakieś pytania, to piszcie ^^

436951440626370320491.png

Opublikowano

A i tak wole grać deagle niż vss :)

Co z tego, ze musi przeładować przy wyjęciu. Taki koleś z rexem, to może mi zabrać pół hp. Deagle np. można rozwalic 4 wrogów na magazynku. Bo przydaje się, gdy vss nie ma ammo. Co nie zmienia faktu, że ze strzelba nie wygra.

Opublikowano

Wszyscy się pytają - jakie ustawienia, jaki set? A ja się pytam - po ch*j kombinować z setami jak gra się za darmo? Ja przynajmniej gram za darmo i nigdy nie kupiłem NIC do setu tylko biorę to, co dostanę z Daily Draw ;)

CPU: Intel Pentium G2030 @ 3.0GHz x2 | GPU: Gigabyte Radeon HD 7790 | RAM: 4GB DDR3

lamborginiaventadorsyg1.png

Lamborghini Aventador

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...