Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Strona .pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich;)

Proszę kogoś kto się zna na zakładaniu, rejestrowaniu domeny .pl oraz wykupieniu serwera itd. o napisanie na skype lub PW!

Ponieważ tu pisze miesiąc tu na rok, pomieszałem się z tym xD

Więc jeśli ktoś ma stronę na .pl to proszę o napisanie, mam już skrypt itd. tylko właśnie to...

Opublikowano

Nie O TO CHODZI;)

LE MNIEJ WIĘCEJ..

Ale ten rok to comiesięcznie 12zł czy za cały rok?

"Domena"

Chodzi ci o rejestracje jej, tak?

Opublikowano

Tak, ale często tak pisze a w rogu /miesiąc a umowa na rok

I co z serwerem pod domenę?

Opublikowano

Płacisz 12.16/50zł na rok.

Co do serwera/hostingu to chodzi ci o kupno czy o co dokładnie?

Opublikowano

W panelu zarządzanie domenami masz ustaw przekierowanie, tam dajesz adres z hostingu.

Przed chwilą sam do tego doszedłem, więc przepraszam, jeżeli nie wyraziłem się dość klarownie.

Opublikowano

a co do płatności bo nikt wyżej nie napisał tak "łopatologicznie"

Rejestrujesz domenę (wykupujesz jakiś tam adres np srakaztylka.pl) za tam parenaście złotych.

Możesz zarejestrować jaką chcesz czyli np .eu .pl .com .com.pl itd.

domenę posiadasz, ale ona nie działa sobie w powietrzu, więc tą domenę co wykupiłeś stawiasz na serweże (kupujesz hosting www (POLECAM), lub stawiasz na VPS i tego (NIE POLECAM, bo sam tego nie ogarniesz)

Rejestracja domeny jest dość tania, lecz jak chcesz by za rok ona dalej działała, to musisz odnowić ją za np: 50zł

a co hostingu www to polecam www.serversite.eu <-- bardzo ogarnięta serwerownia, kompletnie bezawaryjna i ceny nie takie duże.

Opublikowano

a co do płatności bo nikt wyżej nie napisał tak "łopatologicznie"

Rejestrujesz domenę (wykupujesz jakiś tam adres np srakaztylka.pl) za tam parenaście złotych.

Możesz zarejestrować jaką chcesz czyli np .eu .pl .com .com.pl itd.

domenę posiadasz, ale ona nie działa sobie w powietrzu, więc tą domenę co wykupiłeś stawiasz na serweże (kupujesz hosting www (POLECAM), lub stawiasz na VPS i tego (NIE POLECAM, bo sam tego nie ogarniesz)

Rejestracja domeny jest dość tania, lecz jak chcesz by za rok ona dalej działała, to musisz odnowić ją za np: 50zł

a co hostingu www to polecam www.serversite.eu <-- bardzo ogarnięta serwerownia, kompletnie bezawaryjna i ceny nie takie duże.

No, na tyle dobra i profesjonalna że na stronie używa gotowego szablonu. Brawo za profesjonalizm.

Uczę podstaw zarabiania w internecie. Zainteresowany? Wyślij mi PW!

Opublikowano

A ja polecam, bo sam mam serwer na proserwer.pl. Sprawdzony (poczytaj w necie), bardzo tani, i praktycznie bezawaryjny. To nie jest reklama, a moja własna opinia!

Opublikowano

ja od siebie polecam wykupić domenę w ovh.pl sam mam tam wykupioną już drugą domenę(sygnaturka :D) i jak na razie spisują się świetnie. Przy zakupie domeny płacisz 12 zł i dostajesz ją na rok ,a po roku jeżeli chcesz ją przedłużyć to płacisz ~50 zł. Co do hostingu to w tym wypadku płacisz co miesiąc ,a w wyborze Ci nie pomogę gdyż ja posiadam bloga którego trzymam na darmowych serwerach blogger.com które też sobie chwale i polecam. Jeżeli masz jakieś problemy z podpięciem domeny pisz do mnie na pw.

Opublikowano

Jeżeli chodzi o domenę to polecam 1and1.pl ,ponieważ masz tam za darmo na rok.

Później jeśli chcesz przedłużyć płacisz jakieś 70+ zł i masz kolejny rok.

A z hostingiem to ci nie poradzę, bo ja mam sponsorowany i nie muszę płacić :D

Darmowy nielimitowany hosting z GetHosted.

Zajrzyj na bloga -> Click

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...